الگوریتم Freshness گوگل (که به اسم تازگی محتوا نیز شناخته می‌شود) تغییری بارز در الگوریتم رتبه‌بندی سایت‌ها بود تا در نتیجه آن نتایجی که به کاربر زمان جستجو نشان داده می‌شود، بیشتر مطابق با هدف او از این کار باشند.

نتیجه این به‌روزرسانی مهم شدن زمان انتشار محتوا در نتایج جستجو بود. گوگل با استفاده از این الگوریتم این توانایی را پیدا کرد که محتوایی را پیدا کند که ترند هستند، به‌صورت منظم مجددا رخ می‌دهند (مانند یک رویداد سالیانه) یا به‌دفعات باید به‌روزرسانی شوند (مانند مدل‌های جدید یک محصول).

الگوریتم Freshness گوگل به واسطه تغییرات زیرساختی معرفی شده با آپدیت Caffeine امکان‌پذیر شد که بعد از آن گوگل توانست مقیاس ایندکس کردن وب را تا حد بی‌سابقه‌ای افزایش دهد و به‌روزترین محتواهایی را پیدا کند که مطابق با نیاز کاربر هستند.

الگوریتم تازگی محتوا در ۳ نوامبر ۲۰۱۱ معرفی شد. در پست رسمی بلاگ گوگل اظهار شد که تغییر انجام شده حدود ۳۵ درصد کوئری‌های جستجو را تحت تاثیر قرار داده و تاثیر بارزی روی ۶ تا ۱۰ درصد کوئری‌های جستجو داشته است. در ادامه این مطلب تا انتها همراه ما باشید تا این الگوریتم را بیشتر بررسی کنیم. این الگوریتم حدودا همزمان با الگوریتم کبوتر منتشر و شروع به کار کار.

چرا این الگوریتم تازگی محتوا نامیده می‌شود؟

نام «Freshness» در این به‌روزرسانی مستقیما از خبر رسمی خود گوگل گرفته شده است که می‌گوید «گوگل از الگوریتم Freshness استفاده می‌کند که برای این طراحی شده است تا به‌روزترین نتایج را در اختیارتان قرار دهد.»

الگوریتم freshness

چه چیزی الگوریتم Freshness گوگل را امکان‌پذیر کرد؟

دلیل این‌ موضوع که گوگل آپدیت تازگی محتوا را منتشر کرد این بود که سیستم ایندکس جدید این شرکت به اسم Caffeine به آن اجازه داد صفحات وب را سریع‌تر پردازش کند.

زیرساخت Caffeine این امکان را به گوگل داد تا با درجه بالاتری از اطمینان نتایج تازه را پیدا کند و این کار با استفاده از تعریف مشخص‌تر و جزئی‌تر تازگی محتوا انجام شد.

مشخص‌تر بخواهیم بگوییم، گوگل مشخص کرد که بعضی از کوئری‌ها سه نوع متفاوت از فاکتورهای مرتبط زمانی را دارند. این سه نوع کوئری مرتبط زمانی عبارت هستند از:

  • رویدادهای اخیر: عبارت از کوئری‌های جستجویی هستند که مربوط به رویدادهای ترند یا فعلی می‌شوند و معمولا ربط به اخبار دارند.
  • رویدادهایی که به‌صورت منظم مجددا رخ می‌دهند: در خبر گوگل نمونه‌هایی از این رویدادها نتایج ورزشی، انتخابات، رویدادهای سالیانه، برنامه‌های تلویزیونی و گزارش‌های مربوط به درآمد شرکت‌ها ذکر شده است.
  • به‌روزرسانی‌های مکرر: این کوئری‌های مرتبط زمانی مربوط به موضوعاتی هستند که به‌صورت مکرر به‌روزرسانی می‌شوند اما در دسته موضوعات ترند یا رویدادها قرار نمی‌گیرند. از جمله آن‌ها باید به محصولاتی اشاره کنیم که به‌دفعات آپدیت می‌شوند.
این مطلب رو حتما ببینید:
انکرتکست چیست و چطور از انکر تکست درست استفاده کنیم؟!

 تازگی برای رویدادهای اخیر و موضوعات ترند

حالا که با تعریف الگوریتم Freshness گوگل آشنا شدید، در ادامه به موضوعاتی اشاره می‌کنیم که این الگوریتم آن‌ها را هدف قرار می‌دهد.

موضوعات ترند

گوگل نتایج تازه را برای کوئری‌های خاصی نشان می‌دهد، به‌ویژه اگر ترند باشند. یک نمونه از آن‌ها کلمه کلیدی LIMoE است که نام یک الگوریتم گوگل محسوب می‌شود.

LIMoE یک کلمه کلیدی است که تا همین اواخر وجود نداشته است. در تصویر بالا گوگل تازه‌ترین نتایج جستجو را از نظر تاریخ انتشار به کاربر نشان می‌دهد.

رویدادهای اخیر

زمانی که الگوریتم Freshness گوگل معرفی شد، چیزی به اسم بخش خبری Top Stories (داستان‌های خبری برتر) برای رویدادهای فعلی وجود نداشت. گوگل به‌سادگی نتایجی را که مرتبط با رویدادهای اخیر بودند در بالای نتایج جستجو نشان می‌داد.

حالا آقای اینترنت بخش Top Stories را زمانی نشان می‌دهد که عبارت جستجو شده با یک رویداد اخیر مرتبط باشد. بخواهیم مثال بزنیم، جستجو کردن کلمه «Ukraine» نتایج زیر را نشان خواهد داد:

ویژگی Top Stories برای نتایج اخیری نشان داده می‌شود که ترند هستند. مثال بالا یک نمونه از نوع رویدادهای اخیر نتایج تازه بود.

تازگی محتوا برای رویدادهایی که به‌صورت منظم مجدد رخ می‌دهند

این نوع تازگی محتوا براساس الگوریتم Freshness گوگل مربوط به رویدادهایی است که به‌صورت منظم رخ می‌دهند اما الزاما ترند نیستند. گوگل به‌عنوان مثال از یک کوئری جستجو نام برده است که مرتبط با ورزش است.

مثلا اگر عبارت NBA را جستجو کنید، نتایج اخیر لیگ بسکتبال آمریکا را خواهید دید:

محتوای مربوط به رویدادهایی که مجددا رخ می‌دهند، باید به‌صورت منظم به‌روزرسانی شود. یک رویداد ورزشی باید زمانی که فصل مسابقات شروع می‌شود، به‌صورت روزانه یا هفتگی آپدیت شود. به‌همین شکل اگر بخواهیم انتخابات رئیس جمهوری را مثال بزنیم، محتوای مربوط به نتایج آن هر ۴ سال یک مرتبه باید به‌روزرسانی شود.

به‌روزرسانی‌های مکرر محتوا

طبق الگوریتم Freshness گوگل، سومین نوع از تازگی محتوا مربوط به جستجوهای انجام شده در مورد موضوعاتی است که همیشه به‌روزرسانی می‌شوند مانند کوئری‌های مرتبط با نقد محصول. به‌عنوان مثال سری گوشی‌ گلکسی سامسونگ مدت زیادی است که در بازار حضور دارد و شامل مدل‌های بسیار متنوع می‌شود.

این مطلب رو حتما ببینید:
سئو محلی چیست (local seo) و چه تکنیک هایی دارد؟ (آپدیت ۲۰۲۲)

در حالت ایده‌آل زمانی که عبارت نقد گوشی گلکسی سامسونگ را جستجو می‌کنید، بهترین نتایج مربوط به نقدهای مربوط به جدیدترین مدل‌ها هستند.

در این خصوص حتما الگوریتم دزدان دریایی را نیز بررسی کنید!

Query Deserves Freshness (QDF) چیست؟

الگوریتم Freshness گوگل تنها مرتبه‌ای نبود که گوگل از فاکتورهای رتبه‌دهی مرتبط با زمان استفاده کرده بود. «امیت سینگ‌هال» (Amit Singhal) در سال ۲۰۰۷ (او در آن موقع مهندس و نایب رئیس ارشد گوگل بود) الگوریتم Query Deserves Freshness (QDF) را در مصاحبه‌ای با روزنامه نیویورک تایمز معرفی کرد.

او در این مصاحبه گفت که گوگل برای مقابله با مشکل تازه نبودن محتوا از یک مدل ریاضی استفاده خواهد کرد تا مشخص کند کاربران چه زمانی به اطلاعات جدید نیاز دارند و چه زمانی آن را نمی‌خواهند. به گفته او راه‌حل QDF برای تعیین «داغ» بودن یا نبودن یک موضوع بوده است.

اگر سایت‌های خبری یا پست‌های بلاگ فعالانه در مورد یک موضوع بنویسند، این مدل فرض خواهد کرد که این موضوع همان چیزی است که کاربران دوست دارند از آخرین اطلاعات در مورد آن اطلاع داشته باشند.

الگوریتم freshness

تفاوت الگوریتم Freshness گوگل و الگوریتم QDF

  • QDF بررسی می‌کرد که آیا یک موضوع در بین بلاگ‌ها و سایت‌های خبری ترند بوده است یا نه.
  • الگوریتم تازگی محتوا کوئری‌های جستجو را بررسی می‌کرد تا تصمیم بگیرد به یکی از سه دسته کوئری‌هایی که به نتایج تازه نیاز دارند، تعلق دارد یا نه.

همان‌طور که قبلا اشاره کردیم، سیستم ایندکس وب Caffeine پنج ماه قبل از الگوریتم Freshness گوگل معرفی شد تا گوگل به‌ واسطه آن بتواند نتایج جستجویی را به کاربر نشان دهد که تازه‌تر و از نظر زمانی مرتبط‌تر بودند.

آیا محتوای تازه برای رتبه گرفتن سایت الزامی است؟

تمام جستجوهایی که در موتورهای جستجو انجام می‌شوند الزاما به نتایج تازه نیاز ندارند. بسیاری از جستجوها مربوط به محتواهای همیشه سبز هستند. «همیشه سبز» به معنای محتوایی است که نیازی به تغییر زیاد آن نیست و شاید اصلا نیازی به آن نباشد.

یک نمونه از چنین محتوایی مربوط به دستورهای آشپزی می‌شود. روش پخت پلومرغ بعید است که تا سال‌ها تغییر کند و هر فردی هر زمان این عبارت را جستجو کند، بدون توجه به تاریخ انتشار محتوا قادر به استفاده از آن است.

این مطلب رو حتما ببینید:
الگوریتم مرغ مگس خوار (Hummingbird) چیست و چه تاثیری روی سئو دارد؟

گاهی تغییرات فرهنگی رخ می‌دهد که روی محتوای همیشه سبز تاثیر می‌گذارد مانند ترند پخت شیرینی‌های با چربی یا قند کم که ممکن است نحوه درست کردن شیرینی را تغییر دهد. اما با وجود این، دستور پخت شیرینی همچنان یک محتوای همیشه سبز است.

بنابراین الگوریتم Freshness گوگل تنها زمانی وارد عمل می‌شود که عبارت جستجو شده در یکی از دسته‌های زیر قرار بگیرد:

  • رویدادهای اخیر
  • رویدادهایی که به‌صورت منظم مجددا رخ می‌دهند.
  • به‌روزرسانی‌های مکرر

افسانه‌ مربوط به محتوای تازه

در سئو استراتژی وجود دارد که پیشنهاد می‌کند تاریخ انتشار یا تاریخ اصلاح محتوا را هر هفته، ماه یا سال تغییر دهید، چون براساس این استراتژی «گوگل عاشق محتوای تازه است.»

حتی پلاگین‌هایی برای وردپرس وجود دارد که به‌صورت انبوه تاریخ انتشار و اصلاح مطالب را تغییر می‌دهند. اما حقیقت ماجرا این بوده که تفکر «گوگل عاشق محتوای تازه است» تنها یک افسانه است.

«مت کاتس» (Matt Cutts) یکی از مهندسان مشهور گوگل، حتی سه سال پس از راه افتادن الگوریتم Freshness گوگل همچنان در حال توضیح این موضوع بود که تازگی محتوا همیشه یک سیگنال رتبه‌بندی سایت نیست.

سخن نهایی

گوگل با معرفی الگوریتم تازگی محتوا تمایل خود برای قرار دادن سایت‌های با محتوای تازه در رتبه‌های بالاتر را نشان داد. اما باید توجه کنید این توجه تنها معطوف به محتواهای خاصی است که در بالا توضیح دادیم.

سایت‌های خبری، سایت‌هایی که با جدیدترین دستاوردهای فناوری سر و کار دارند و سایت‌های سرگرمی نمونه‌هایی هستند که تحت تاثیر الگوریتم Freshness گوگل قرار می‌گیرند. در مطلب بالا این الگوریتم را کاملا توضیح دادیم و هدف گوگل از راه‌اندازی آن را نیز گفتیم.

سوالات رایج
  • الگوریتم Freshness گوگل چیست؟

الگوریتم تازگی محتوای گوگل یک سیگنال رتبه‌بندی سایت است که دنبال محتوای مرتبط و تازه می‌گردد تا تازه‌ترین محتوا را در بالای نتایج جستجو نشان دهد. این الگوریتم در نوامبر ۲۰۱۱ معرفی شد.

  • گوگل چطور تازگی محتوا را می‌سنجد؟

تاریخ شروع صفحه: تاریخی که صفحه مورد نظر توسط گوگل ایندکس شده است.

مقدار تغییر در صفحه آپدیت شده: تغییرات بزرگ از تازگی بیشتر خبر می‌دهند.

تعداد تغییرات در محتوای اصلی صفحه: تغییرات در متن اصلی محتوا در مقایسه با تغییر تاریخ انتشار، بیشتر تازگی آن را مشخص می‌کنند.

  • محتوای تازه یعنی چی؟

محتوای تازه به این معنا است که صفحات یک سایت به‌روزرسانی شدند یا صفحات جدیدی اضافه شدند.

۵/۵ - (۱ امتیاز)


برچسب ها: سئو وب سایت

مقالات مرتبط

نظرتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *