با روند سئو سایت بیشتر آشنا شویم
سئو چیست؟
سئو SEO یا بهینه سازی سایت برای موتورهای جستجو به منظور بهبود عملکرد سایت بر اساس استانداردهای موتورهای جستجو انجام میشود و جذب مخاطبان بیشتر را به همراه دارد. به طور کلی در سئو سایت فاکتورهای بسیاری تاثیرگذار هستند که از جمله آنها میتوان به کلمات کلیدی، طول محتوا، لینک ورودی به سایت و … اشاره کرد. به طور کلی سئو مجموعهای از تکنیکها و فعالیتهایی روی سایت به صورت منظم انجام میشود تا سایت بتواند جایگاههای برتر در موتورهای جستجو را به خود اختصاص دهد.
متخصص سئو کیست؟
متخصص سئو به شخصی گفته میشود که به کلیه فعالیتهایی که در زمینه بهینه سازی سایت برای موتورهای جستجو انجام میشود، تسلط کافی داشته باشند و درباره الگوریتم و استانداردهای موتورهای جستجو نیز اطلاع داشته باشد. او با تکیه بر دانش خود میتواند استراتژی موثری تهیه کند تا با توجه به آن بتواند سایت را در رتبههای برتر گوگل قرار دهد.
مهارتهای لازم برای یک متخصص سئو
- برخورداری از دانش و مفاهیم سئو سایت
- آشنایی با الگوریتمهای موتورهای جستجو
- دانش و توانایی استفاده از ابزارهای تخصصی سئو سایت مانند: گوگل سرچ کنسول، گوگل تگ منیجر، گوگل ترند و …
- توانایی انتخاب و یافتن کلمات کلیدی هدف
- داشتن استراتژی تولید محتوا، لینک بیلدینگ، سئو داخلی و خارجی
- آشنایی با رسانههای اجتماعی و آگاهی نسبت به تاثیر این شبکهها بر سئو
- مهارت مدیریت زمان در اجرای پروژه سئو وب سایت
- آشنایی با سیستمهای مدیریت محتوا و برخی از زبانهای برنامه نویسی
مزیت اصلی سئو سایت چیست؟
به طور کلی بیش از ۸۰ درصد از مخاطبان از طریق موتورهای جستجو بازدید از وب سایتهای مختلف را انجام میدهند. با توجه به همین موضوع بسیاری از وب سایتها در رقابت هستند تا بتوانند درصدی از این بازدیدها را به خود اختصاص دهند. مهمترین مزیتی که سئو دارد، آن است که بازدیدکننده را به سمت سایت هدایت میکند و در باعث تبدیل او به یک مشتری برای خرید کالا یا خدمات میشود. این روش از بازاریابی اینترنتی مطمئنترین روشی است که با استفاده از آن میتوان شاهد بازگشت سرمایه در مدت زمان کوتاهی بود.
چرا سئو اهمیت دارد؟
بسیاری از کاربران اینترنتی صفحات مورد نظر خود را از طریق موتورهای جستجو مانند گوگل، یاهو و بینگ پیدا میکنند. با توجه به همین موضوع پیاده سازی تکنیکهای سئو کلید هر وب سایتی برای بازدید بیشتر است. علاوه بر این باید اشاره کرد که موتورهای جستجو همان چیزی را در اختیار کاربران قرار خواهند داد که آنها به دنبالش هستند. به همین دلیل نسبت به تبلیغات اینترنتی مشتریان اعتماد بالاتری به وب سایتها خواهند داشت و این موضوع به صورت کاملا شفاف ارزش و اهمیت سئو را آشکار میسازد.
هدف سئو چیست؟
هدف سئو کمک به وب سایتها برای به دست آوردن جایگاه برتر در موتورهای جستجو و افزایش درآمد است. به طور کلی کسب و کارهای اینترنتی به منظور افزایش درآمد خود به دنبال بهینه سازی سایت خود برای موتورهای جستجو هستند. سئو کمک میکند تا وب سایت نسبت به رقبا خود بتواند در موتورهای جستجو بیشتر دیده شود و در رتبه های برتر موتورهای جستجو قرار گیرد. به صورت خلاصه اهداف سئو عبارتند از:
- افزایش بازدید و ترافیک وب سایت
- افزایش فروش محصولات و خدمات
- افزایش و بهبود رتبه سایت
- گسترش نام برند و برندسازی اینترنتی
روش مختلف انجام سئو سایت
به طور کلی سئو در سه روش قابل اجرا است که هر یک از این روشها به گونهایی انجام میشود و شامل سئو کلاه سفید، سئو کلاه سیاه و سئو کلاه خاکستری میشود.
سئو کلاه سفید
سئو کلاه سفید شامل تمامی تکنیکهای مجازی است که مطابق با استانداردهای گوگل انجام میشود و باعث بهبود رتبه سایت در موتورهای جستجو میشود. نکته قابل توجهی که درباره سئو کلاه سفید وجود دارد، آن است که این روش نیاز به صرف زمان بیشتری نسبت به دو روش دیگر دارد ولی هیچ گونه خطری برای وب سایت ندارد و میتوان با اطمینان خاطر از آن استفاده کرد.
سئو کلاه سیاه
سئو کلاه سیاه یکی دیگر از انواع روشهای بهینه سازی سایت است که به منظور پیاده سازی آن از روشهای غیر قانونی و غیر اصولی استفاده میشود. هرچند استفاده از روشهای سئو کلاه سیاه باعث میشود تا وب سایت در زمان کوتاهی بتواند رتبههای برتر موتورهای جستجو را به خود اختصاص دهد ولی خطرات بسیاری را به همراه دارد و ممکن است سایت برای همیشه از دسترس خارج شود.
سئو کلاه خاکستری
سئو کلاه خاکستری روشی میان سئو کلاه سفید و کلاه سیاه است. در این روش از سئو از تکنیکهایی استفاده میشود که در راستای سئو کلاه سیاه هستند ولی از طرف موتورهای جستجو قابل تشخیص نیستند. این روش انجام سئو باعث میشود تا سایت بتواند در مدت زمان کوتاهی جایگاه خوبی در موتورهای جستجو را به خود اختصاص دهد و با ریسک کمتری نسبت به سئو کلاه سیاه انجام میشود.
انواع تکنیکهای سئو
تکنیکهای سئو به سه دسته کلی یعنی سئو تکنیکال Technical SEO، سئو داخلی On Page SEO و سئو خارجی یعنی Off Page SEO تقسیم بندی میشود.
سئو تکنیکال Technical SEO
سئو تکنیکال یا همان سئو فنی سایت، فرآیند اطمینان از تطابق وب سایت با الزامات فنی بروز موتورهای جستجو از جمله گوگل با هدف ارتقا رتبههای سایت در این موتورهای جستجو است. عناصر مهم سئوی فنی شامل Crawler ، Indexing ، Rendering و معماری وب سایت است. با بهینه سازی قالب سایت و کدهای آن میتوانیم به خزشگر های موتور جستجو کمک کنیم درک بهتری از وبسایت ما داشته باشد و محتوای سایت ما را سریعتر و راحتتر درک کند و به ایندکس کردن آن بپردازد. استفاده از بهترین ساختار تگهای HTML5، افزایش سرعت وبسایت، استفاده از کدهای استراکچر دیتای بروز و مفید و استفاده از ابزارهای جدید گوگل از جمله AMP باعث بهبود سئو تکنیکال سایت میشود.
سئو داخلی On Page SEO
سئو داخلی به معنای بهینه سازی کدها یا محتواهای داخلی وب سایت مانند بهینه سازی ساختار متن، بهینه سازی تصاویر، پیوندها، تحقیق کلمات کلیدی، بهینه سازی عناوین سئو، بهینه سازی توضیحات متا، لینک سازی درونی، بهینه سازی چگالی کلمات کلیدی، کدهای نشانه گذاری اسکیما و واکنش گرا بودن سایت است و شامل هر چیزی که در سایت بارگذاری شده است، میشود. سئو داخلی از اهمیت بالایی برخوردار است و در صورتی که به آن توجهی نشود، رسیدن به رتبههای برتر در موتورهای جستجو غیر ممکن خواهد بود. انجام تکنیکهای سئو داخلی این امکان را فراهم میآورد تا وب سایت از طریق موتورهای جستجو بیشتر دیده شود.
سئو خارجی Off Page SEO
سئو خارجی شامل تمامی اقداماتی میشود که خارج از سایت صورت میگیرند. از مهمترین این اقدامات میتوان به لینک سازی دقیق و منظم اشاره کرد که باید مطابق با استانداردهای موتورهای جستجو انجام شود. لینک بیلدینگ باید توسط افراد حرفهای و به صورت هدفمند انجام شود تا بتوان شاهد نتایج خوبی از آن بود. به طور کلی فعالیتهایی مانند حضور در شبکههای اجتماعی، خرید بک لینک به صورت رپورتاژ آگهی، حضور در انجمنها و … از اقداماتی است که در سئو خارجی انجام میشوند.