طراحی سایت آموزشی

طراحی سایت آموزشی! چه نکاتی مهم است و از کجا باید شروع کنیم؟

  • 6 دی 1400
  • بروزرسانی:
  • بدون نظر
  • 8 دقیقه
  • 2507 بازدید


با پیشرفت تکنولوژی و در دسترس بودن اینترنت برای اکثر مردم، تمام ابعاد زندگی بشر متحول شده است. ارتباطات، آموزش، تحصیل و کسب و کارها نیز همسو با این پیشرفت ها، تغییر کرده اند. یکی از مهم ترین ابعاد زندگی بشر، آموزش و تحصیل است. امروزه روش های یادگیری آنلاین بسیار مورد توجه قرار گرفته اند؛ یکی از روش های تاثیرگذار در آموزش آنلاین، طراحی سایت آموزشی است. وب سایت آموزشی، مکانی است که افراد مختلف اعم دانشجویان فعلی و آینده، اساتید، والدین، کسانی که به دنبال کار هستند و حتی حامیان مالی، از آن بهره می برند.

طراحی سایت آموزشی

سایت آموزشی چیست؟

وب سایت آموزشی ابزاری است برای افزایش یادگیری و تکمیل آموزش در کلاس و می تواند شامل بازی ها، ویدیوها یا منابع مرتبط با موضوع آموزش باشد. این سایت ها کمک می کنند تا فرآیند یادگیری برای محصل، به ویژه در عصر امروز، سرگرم کننده و جذاب باشد.

استفاده گسترده از اینترنت پرسرعت، آموزش را بیش از هر زمان دیگری در دسترس قرار داده است. در واقع هر مرکز آموزشی می تواند متناسب با حیطه کاری، طراحی سایت آموزشی مختص به خود را انجام داده و محتوای متناسب با آموزش را در آن ارائه دهد.

پس اگر سایت آموزشی ندارید و یا به فکر باز طراحی سایت خود هستید حتما این مقاله رو تا انتها با ما دنبال کنید!

مزایای طراحی سایت آموزشی

به لطف این سایت ها، می توان کتاب دانلود نمود، محتوای آموزنده تماشا کرد و دانش خود را به روز نگه داشت. حتی بیشتر از این هم می توان پیش رفت و دوره دانشگاهی را به صورت آنلاین تکمیل کرده و مدرک پایان تحصیل را به طور کامل از طریق اینترنت، بدون نیاز به رفتن به جایی، دریافت کرد.

با به کارگیری این تکنولوژی در راستای آموزش، اصل یادگیری در هر کجا و هر زمان محقق می شود؛ همچنین از این طریق، بستری جهت درک بیشتر موضوع آموزش از طریق تکنیک های یادگیری تعاملی مانند فیلم ها، فایل های صوتی و… به وجود می آید.

با توجه به نکاتی که اشاره شد، طراحی سایت آموزشی، بسیار بااهمیت و پرچالش است؛ زیرا تأثیری که می خواهیم به دست آوریم باید به گونه ای باشد که نه تنها افراد مختلف را جذب کند بلکه برای آن ها مفید باشد.

در طراحی سایت آموزشی، از آنجایی که مخاطب هدف خاصی وجود ندارد و محدود کردن آن غیرممکن است،  افراد با چالش های بسیاری رو به رو هستند. حتی بهترین طراحان وب نیز گاهی اوقات در هنگام طراحی یک سایت آموزشی با مشکل مواجه می شوند. با این حال مانند هر کسب وکاری، در اینجا نیز کیفیت سایت در نشان دادن عملکرد شما، جذب محصل و تسریع فرآیند آموزش عمیق، حائز اهمیت است.

این مطلب رو حتما ببینید:
باز طراحی سایت (ریدیزاین سایت) چیست؟ چرا و چه موقع باید ریدیزاین انجام بدیم؟

مواردی که باید برای طراحی سایت آموزشی در نظر بگیرید

در ابتدای طراحی سایت آموزشی، نکاتی وجود دارد که باید از قبل آن ها را مدنظر داشت؛ زیرا درصورت عدم توجه به این موارد امکان شکست کل پروژه دور از انتظار نیست.

تعیین هدف قبل از طرحی سایت آموزشی

پیش از طراحی سایت، باید اهداف مشخص باشد. پس از تعیین اهداف بسیار با اهمیت است که به آن ها پایبند باشید. همچنین باید درمورد ظاهر وب سایت، امکاناتی که خواهد داشت، بودجه ای که برای این پروژه در نظر گرفته می شود و… برنامه ریزی کرد. اگر دائماً برنامه ها تغییر کنند، در نهایت این خطر وجود دارد که بیشتر از آنچه برنامه ریزی شده است، پول خرج شود یا محصول نهایی رضایت بخش نباشد.

خرید نام دامنه و هاست

خرید نام دامنه و انتخاب هاست با کیفیت، پایه و اساس سایت است که بدون آن نمی توان بعداً به موفقیت رسید. بنابراین اولین کاری که در این زمینه باید انجام داد، خرید یک نام دامنه است. همچنین می توان برای پسوند دامنه از .com یا .edu استفاده کرد. این پسوند ها مخفف عبارت «آموزش» بوده و به اعتبار سایت آموزشی کمک می کنند.

ظاهر و امکانات سایت

طراحی سایت باید متناسب با فضای درسی و آموزشی باشد. بنابراین، داشتن ویژگی های زیر ضروری است:

  • چت زنده

در طراحی سایت آموزشی نباید از تجربه کاربری غافل شد. مهم ترین نکته برای تجربه کاربری، وجود گزینه های چت زنده در وب سایت است. در حالی که برخی از نسل های قدیمی به گزینه چت زنده عادت ندارند، همه نسل های بعد از آن ها، چت زنده را یک گزینه ضروری می دانند.

از طریق چت زنده، اطلاعات لازم در اختیار همه قرار داده می شود و می توان شبهات را نیز برطرف کرد. چت زنده امکان پرسیدن سوال و مشارکت بیشتر کاربران را فراهم می کند.

  • تور مجازی موسسه و کلاس ها

دانشجویان آینده، والدین، حامیان مالی و دیگر افراد بازدیدکننده از سایت می توانند از این طریق ببینند که محوطه دانشگاه، کلاس ها و امکانات چگونه است. بنابراین باید در قسمت ویژه ای که به تور مجازی اختصاص داده شده است، عکس ها و فیلم های مختص به مرکز آموزشی ارائه شود.

  • دسته بندی مطالب ارائه شده
این مطلب رو حتما ببینید:
طراحی سایت با react چه مزایا و معایبی دارد و از کجا شروع کنیم؟

یافتن مطالب دسته بندی شده، سریع تر و آسان است. به همین دلیل دسته بندی مطالب آموزشی موجود در طراحی سایت آموزشی اعم از فایل ها، عکس ها، فیلم ها و دوره ها، امکان تجربه کاربری خوشایندتری برای فرد بازدیدکننده ایجاد می کند.

  • بخش ورود

وب سایت آموزش باید قسمتی کاملا مجزا برای همه کسانی که پروفایل دارند، داشته باشد. این قسمت امکان دسترسی آسان تر به دوره ها و فایل هایی که افراد از قبل استفاده کرده اند را فراهم می کند.

به دلیل حفظ حریم خصوصی و مسائل امنیتی، چنین اطلاعاتی نباید عمومی شود. هر بازدیدکننده، نام کاربری و رمز عبور خود را دریافت می کند که با آن می تواند وارد شود. یکی از قسمت هایی که به نوعی ویترین سایت درنظر گرفته می شود و کمتر کسی به آن دقت می کند، بخش ورود به سایت است؛ بهتر است در طراحی این قسمت از الگوهای رنگی مشابه استفاده شود.

  • نسخه موبایل

امروزه نسخه موبایل باید به خوبی نسخه کامپیوتری باشد؛ کمااینکه نسخه موبایل از اهمیت بیشتری برخوردار است. همه ما از گوشی های هوشمند بیشتر از رایانه ها استفاده می کنیم، به این معنی که تقریبا ۷۰ درصد از ترافیک اینترنت از طریق تلفن مصرف می شود. بنابراین باید یک نسخه بهینه شده برای تلفن همراه نیز ساخته شود تا از طریق آن، دانش آموز، معلم یا هر شخص دیگری بتوانند به تمام قسمت ها دسترسی داشته باشند.

طراحی سایت آموزشی

  • وبلاگ

وبلاگ به بازدیدکنندگان این اعتماد را می دهد که شما فعال هستید، به به روز رسانی سایت خود اهمیت می دهید، روندها و موضوعات فعلی را دنبال می کنید و حرف هوشمندانه ای برای گفتن در مورد آن ها دارید.

در طراحی سایت آموزشی باید توجه داشت که وبلاگ باید توسط افرادی نوشته شود که در موضوعی که در مورد آن می نویسند، خبره هستند. اگر افراد قابل اعتمادی ندارید که به راه اندازی وبلاگ کمک کنند، بهتر است این بخش در سایت قرار نگیرد، چرا که نداشتن بخش وبلاگ، آسیب بسیار کمتری نسبت به بد بودن وبلاگ دارد. در نوشتن وبلاگ بسیار با اهمیت است که اطلاعات غلط و اشتباه قرار نگیرد.

  • بخش نظرات کاربران

حتی اگر وب سایت رایگان است و گزینه های پولی را شامل نمی شود، توصیه های کاربران راضی همیشه بازخورد خوبی به همراه دارد. این بخش در اعتماد سازی، جایگاه ویژه ای دارد. ضمنا اگر هم اشکالی در هر یک از بخش های سایت وجود داشته باشد، از طریق نظرات کاربران متوجه آن شده و می توان آن را رفع کرد.

  • بخش درباره ما و معرفی اساتید و دوره ها
این مطلب رو حتما ببینید:
ساخت وب اپلیکیشن و نحوه طراحی آن به همراه مراحل

بخش «درباره ما» بسیار مهم است؛ زیرا کاربران توسط آن می توانند چشم انداز و همچنین افرادی که پشت سایت هستند را ببینند. اگر یک سلسله مراتب کاملاً مشخص وجود داشته باشد باید هر یک از آن ها و همچنین مخاطبین آن ها، گروهی که به آن تعلق دارند و مواردی از این قبیل، در این قسمت ذکر شود.

  • پلت فرم آموزش و امتحان آنلاین

طراحی سایت آموزشی در این بخش بسیار پیچیده است و نیاز به هاست باکیفیت دارد. ابتدا باید پخش صوتی و تصویری پیاده سازی شود. همچنین، باید یک صفحه چت مجازی وجود داشته باشد که در آن استاد و دانشجویان بتوانند در زمان تدریس بنویسند، عکس ارسال کنند، نقاشی کنند، فیلم ارسال کنند و…

  • قسمت جستجو کردن

تجربه کاربری خوشایند و دسترسی آسان به مطالب مشخص سایت، از مزایای داشتن قسمت جستجو در سایت است.

 

 

نتیجه گیری و جمع بندی

باید تأکید کنیم که حذف هر یک از ویژگی هایی که فهرست کرده ایم یا مواردی که باید در نظر بگیریم، یک اشتباه است و باید از آن اجتناب کرد. سعی کنید از قرار دادن مطالب خسته کننده، اطلاعات نادرست، تمرکز بیش از اندازه بر روی متن، عدم رعایت قوانین و مقررات و طراحی سایت آموزشی به صورت پیچیده، خودداری کنید.

در ضمن اگر محتوای آموزشی شما مختص به یک کشور و زبان خاص نیست! حتما باید طراحی سایت چند زبانه را در دستور کار خود قرار دهید.

سوالات متداول
  • مخاطبان سایت آموزشی چه کسانی هستند؟

دانشجویان فعلی و آینده، والدین، کسانی که به دنبال کار هستند و حامیان مالی؛ به طور کلی سایت های آموزشی مخاطبان محدودی ندارند.

  • طراحی سایت آموزشی چه مزیت هایی دارد؟

با وجود سایت آموزشی، محدودیت مکانی و زمانی برداشته شده و امکان یادگیری عمیق فراهم می شود. حتی می توان از طریق همین سایت ها، دوره دانشگاهی گذراند و مدرک آن را دریافت کرد.

  • در طراحی سایت آموزشی به چه چیزی باید دقت کرد؟

سایت آموزشی باید درچهارچوب آموزش و یادگیری طراحی گردد. پیش از طراحی سایت باید حتما درمورد اهداف، هزینه، دامنه و هاست و امکانات مورد نیاز تصمیم گیری شود. این سایت باید شامل قسمت های چت زنده، تور مجازی، نظرات کاربران، بخش ورودی و… باشد.

۵/۵ - (۱ امتیاز)


برچسب ها: دانستنی های وب

مقالات مرتبط

نظرتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *