امروزه افرادی که برای توسعه کسب و کار خود قصد طراحی اپلیکیشن، سفارش ساخت app و سایت دارند لازم است برای ساخت و طراحی آن از یک زبان برنامه نویسی قدرتمند و به همراه آن از فریم ورکی قدرتمند استفاده کنند. حال اگر شما نیز جزو علاقه مندان برنامه نویسی پایتون هستید حتما با کتابخانه های کاربردی آن آشنا شده اید. مثلا احتمالا می دانید کتابخانه جنگو چیست و اگر در این زمینه کار کرده باشید، قطعا از کتابخانه محبوب جنگو برای توسعه برنامه های تحت وب خود و همچنین حذف وظایف تکراری و ساده تر شدن کدنویسی خود استفاده کرده اید.

اگر علاقه مند و کنجکاو هستید می توانید در ادامه این مطلب با ما همراه باشید تا کتابخانه محبوب جنگو را به شما معرفی کنیم. همچنین در ادامه، به صورت عمقی تر به تعریف جنگو چیست و چه مزایا و معایبی دارد خواهیم پرداخت.

جنگو

معرفی جنگو

در این بخش قصد داریم به معرفی فریم ورک محبوب جنگو و مزایا و معایب آن بپردازیم. اما قبل از اینکه وارد آن شویم بهتر است چند سوال از خودمان بپرسیم. اول از همه اینکه اصلا ورود به دنیای برنامه نویسی چگونه است؟ می خواهید در چه زمینه ای کار کنید؟ اگر به فکر طراحی سایت و ساخت اپلیکیشن مخصوص خود هستید آیا به چگونگی طراحی و ساخت آن فکر کرده اید؟ اگر شما نیز از علاقه مندان برنامه نیسی پایتون هستید و مشتاقید با کتابخانه محبوب و کاربردی جنگو در پایتون بیشتر آشنا شوید، قطعا جای درستی آمده اید. چون در این مطالب قرار است درباره اینکه اصلا جنگو چیست و کاربردهای فراوان این کتابخانه قدرتمند، اطلاعات جذابی کسب کنیم.

جنگو (django) چیست؟

جنگو یا همان Django یکی از فریم ورک های محبوب و سطح بالای پایتون است که به شما در کدنویسی کمک می کند سایت خود را به سرعت توسعه دهید و امنیت آن را تامین کنید. از پلتفرم جنگو برای ساخت و نگهداری برنامه های تحت وب باکیفیت استفاده می شود. همچنین این کتابخانه به شما کمک می کند از طریق حذف وظایف تکراری، فرآیند توسعه برنامه های کاربردی تحت وب که مدنظر دارید را ساده تر انجام دهید و در نهایت از لحاظ زمانی نیز برای شما مناسب تر خواهد بود و زمان کمتری را برای آن صرف خواهید کرد.

حال اگر بخواهیم کمی تخصصی تر تعریف جنگو چیست را بررسی کنیم باید بدانید که جنگو یک فریم ورک MVT برای ساخت اپلیکیشن های وب است. در واقع جنگو به برنامه نویسان وب کمک می کند تا کدهای منظم، کارآمد، باکیفیت و قدرتمند بنویسند. از این پلتفرم در طراحی سایت با پایتون بسیار استفاده می شود و می توانید در مقاله مربوطه درباره آن کامل مطالعه فرمایید.

این مطلب رو حتما ببینید:
طراحی سایت با react چه مزایا و معایبی دارد و از کجا شروع کنیم؟

کاربردهای فریم ورک جنگو چیست؟

حتما بعد از آشنایی با تعریف دقیق تر جنگو چیست ذهنتان درگیر این موضوع شده است که چه کاربردهای ملموس و قابل درکی درباره آن وجود دارد تا راحت تر بتوانیم کاربرد این کتابخانه جهانی معروف را بفهمیم. باید بدانید علاوه براینکه در لیست محبوب ترین فریم ورک های وب جهان قرار دارد، یکی از پر استفاده ترین تکنولوژی ها برای توسعه وب محسوب می‌شود. مثال عینی آن استفاده از این فریم ورک بینظیر  توسط اینستاگرام، یوتیوب،  پینترست، گوگل و حتی ناسا برای توسعه وبسایت هایشان است.

جنگو برای ساخت انواع مختلفی از سایت ها در زمینه های تولید محتوا، خبری، رسانه های اجتماعی و… کاربرد دارد و استفاده می شود. در واقع این فریم ورک با فریم ورک های سمت کاربر تعامل زیادی دارد و توانایی تبدیل محتوا در فرمت های مختلف XML، JSON، HTML و غیره را دارد.

این فریم ورک پیوسته در حال به روزرسانی است و پکیج های خود را در اختیار کاربران قرار می دهد تا تجربه خوبی در استفاده از جنگو داشته باشند تا هنگام اسنفاده از آن اذیت نشوند. جنگو ساختاری منعطف و در عین حال سنگین دارد. از کتابخانه جنگو بیشتر برای پروژه هایی که هدف آن ها توسعه و گسترش است استفاده می شود. البته به طورکلی برای انواع پروژه ها قابل دسترسی و استفاده است. اما در نهایت باید بدانید برای پروژه های موقت و کوچک استفاده از جنگو ممکن است راه حل بهینه ای نباشد.

مزایای استفاده از فریم ورک جنگو چیست؟

ویژگی های برتر پلتفرم جنگو با توجه به محبوبیت آن در چند سال اخیر به شکل زیر دسته بندی می شود:

  • کامل بودن جنگو

جنگو به عنوان فریم ورکی کامل و اصولی، بسیار به توسعه اپلیکیشن توجه کرده و همچنین با ارائه استانداردهای طراحی اصولی می تواند در همه جوانب روند توسعه وب یا اپلیکیشن مخصوص برنامه نویسان را پشتیبانی کند. آیا شما می دانید دلیل اصلی کامل بودن و استفاده از آن چیست؟ در واقع جنگو برای کسب و کارهای امروزی بسیار نقش پرکاربردی داشته است و به دلیل روند رو به گسترش پلتفرم های آنلاینی که دارد به کامل بودن معروف شده است.

  • امن بودن

آیا می دانستید امن بودن کتابخانه جنگو جزو مزایای جذاب و کاربردی آن محسوب می شود. درواقع شعار جنگو انجام کارهای درست و دقیق طراحی شده است و می تواند شما را از بسیاری از اشتباهات رایج امنیتی دور نگه دارد. پس اگر از کاربران و طرفداران جنگو هستید اصلا نگران مواردی مانند امنیت حساب کاربری و اطلاعات کاربران ورودی نباشید. یکی از دلایل استفاده ما از فریم ورک جنگو در پروژه های طراحی نرم افزار تحت وب چترنیلی امنیت بسیار بالای این کتابخانه است.

  • قابلیت حمل و توسعه در بسترهای مختلف

پلتفرم جنگو به زبان پایتون نوشته شده است و همین موضوع باعث شده مستقل از سرور، بر روی سیستم های مختلفی مانند ویندوز، لینوکس و مک قابل اجرا باشد و توسط تامین کنندگان خدمات میزبانی و گسترش وب پشتیبانی می شود.

  • قابلیت نگهداری

جنگو به شما امکان استفاده مکرر از کدها و دسترسی به آن ها را می دهد و در نهایت با جلوگیری از نوشتن کدهای تکراری، به میزان زیادی حجم کدها را کاهش می دهد. از دیگر ویژگی های مثبتش این است که به شما امکان گروه بندی کدهای مرتبط در یک ماژول را برای بررسی و استفاده مجدد می دهد.

  • مقیاس پذیری

اگر بخواهیم پروژه های مختلف پلتفرم جنگو را با هم مقایسه کنیم باید بدانید پروژه های بزرگ یا کوچک برای این پلتفرم فرقی ندارد. چون جنگو توانایی پشتیبانی و توسعه پروژه های کوچک و تبدیل آن ها به پروژه هایی با ترافیک و حجم زیادی از اطلاعات را دارد. به دلیل همین مزیت مهم آن است که شرکت های مطرح جهان برای توسعه بسیاری از ایده های خود، فریم ورک جنگو را انتخاب می کنند.

  • پشتیبانی از دیتابیس ها و سئو

این فریم ورک از پایگاه داده هایی مانند MySql، Oracle، SQLite و غیره پشتیبانی می کند. همچنین با توجه به نوع پروژه، امکان استفاده از چندین پایگاه داده را به صورت همزمان فراهم می کند. از مزیت های اساسی و کاربردی دیگر آن کمک به سئو وبسایت ها است. در واقع چون آدرس صفحات در جنگو به شکل URL است، این مسئله باعث بهینه سازی سایت و همچنین بهبود سئو می شود.

  • انجمن های پشتیبانی

جنگو یک کتابخانه پرکاربرد جهانی است که روزانه برنامه نویسان زیادی از سراسر دنیا برای توسعه کدهای خود از آن استفاده می کنند. بنابراین با بروز کوچکترین باگ، سایت ها و کانال های ارتباطی بسیاری وجود دارند و به شما امکان این را داده اند تا بتوانید با تجربه سایر کاربران سطح پروژه خود را ارتقا دهید و در کنار آن مشکل خود را حل کنید. پس این مورد نیز از مزیت های بسیار کاربردی در این فریم ورک محسوب می شود.

این مطلب رو حتما ببینید:
گوگل ادسنس چیست و چگونه می‌توان در این سیستم فعالیت کرد؟ آپدیت ۲۰۲۴ !

جنگو

برخی معایب برنامه نویسی با فریم ورک جنگو چیست؟

  • به دلیل اینکه در محیط جنگو امکانات منحصر به فرد و فراوانی برای طراحی وبسایت های بزرگ و پیچیده وجود دارد، باعث می شود اگر شما قصد داشته باشید یک وبسایت ساده و کوچک را طراحی کنید، به آن امکانات نیازی نباشد و حتی وجود آن ها باعث کند شدن و پایین آمدن کیفیت کار شما در یک سایت کوچک می شود.
  • در یک فرآیند در محیط جنگو نمی توانید چندین درخواست را به صورت همزمان اجرا کنید.
  • وجود سیستم ORM در این فریم ورک، امکان اتصال به بعضی از پایگاه داده ها را فراهم می کند. اما سیستم تعبیه شده در آن نسبت به سیستم مشابه در فریم ورک های دیگر، برخی از امکانات قدرتمند را ندارد و این موضوع یکی از ضعف های آن به حساب می آید.
از کجا برای طراحی اپلیکیشن و وب اپ شروع کنید؟
شما می توانید فرم مشاوره قیمت ما رو پر کنید تا در اولین فرصت با شما تماس بگیریم.
سفارش خدمت
جمع بندی و نتیجه گیری

در این مقاله به بررسی اینکه جنگو چیست، چه مزایا و کاربردهای برای برنامه ویسان و توسعه دهندگان دارد پرداختیم. در واقع مخاطبان اصلی مقاله ما کسانی بودند که به فکر توسعه کسب و کار خود هستند و یا قصد دارند اپلیکیشن خاصی طراحی کنند. پس اگر شما نیز جزو این دسته از افراد هستید و قصد ورود به دنیای طراحی وب و اپلیکیشن را دارید، قطعا جنگو می تواند گزینه مناسبی برای کمک به شما باشد. اما این موضوع را فراموش نکنید که یادگیری پایتون می تواند قدرت استفاده از کتابخانه محبوب جنگو را در اختیار شما قرار دهد و شما را به دنیای جدید و جذابی از کسب و کار وارد کند. پس اگر شما هم علاقه مند به طراحی سایت حرفه ای هستید بهتر است در ابتدا آموزش پایتون را شروع کنید تا بتوانید از مزایا و کتابخانه های قدرتمند آن بهره مند شوید. همچنین لازم است بدانید که طراحی اینگونه سایت ها قیمت بالاتری نسبت به سایت های وردپرسی دارند که ما در مقاله هزینه طراحی سایت بطور کامل درباره آن صحبت کرده ایم.

این مطلب رو حتما ببینید:
مراحل طراحی سایت اختصاصی از A تا Z !
سوالات متداول
  • پیش نیازهای مهم برای یادگیری جنگو چیست؟

قطعا وقتی این سوال مطرح می شود باید بدانید برای استفاده از پلتفرم جنگو اول از همه به آشنایی و یادگیری زبان پایتون و توابع آن احتیاج دارید. بعد از آن آشنایی با مواردی مانند: مفاهیم برنامه نویسی شی گرا، JSON، REST APIs و همچنین مدیریت پایگاه داده و دستورات SQL.

  • کلمه Django از کجا می آید؟ دلیل اصلی نام گذاری آن چیست؟

پدیدآورندگان کتابخانه جنگو، پلتفرم برنامه نویسی جنگو را در سال ۲۰۰۵ ارائه کردند و در واقع به احترام موسیقی دان و نوازنده ای به نام Django Reinhardt، نام Django را برای آن انتخاب نمودند.

  • آیا جنگو، منبع باز (Open Source) محسوب می شود؟

بله! جنگو هم اکنون یکی از پروژه های برنامه نویسی منبع باز محسوب می شود که برنامه نویسان و توسعه دهندگان زیادی از سراسر دنیا، برای افزودن قابلیت های نرم افزاری جدید به آن تلاش می کنند.

۴.۵/۵ - (۲ امتیاز)


برچسب ها: دانستنی های وب

مقالات مرتبط

نظرتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *