استارتاپها کسب و کارهای نوپایی هستند که قاعده بازی صنعت مورد نظر را به هم میزنند! با این وجود تعریف دقیق یک استارتاپ چیست؟ به کسب و کارهای مطرحی مثل اپل، مایکروسافت، فیسبوک، آمازون و بسیاری شرکتهای معروف دیگر نگاه کنید. اگر آنها هم راه شرکتهای دیگر را ادامه میدادند و دست به نوآوری و خلاقیت نمیزدند، تا این حد توسعه پیدا میکردند؟
یک استارتاپ با ارائه ایدههای خلاقانه و نو، راه خود را از بقیه شرکتها جدا میکند؛ به همین دلیل رشد و توسعه سریعتری را تجربه میکنند. معمولا شرکتهای حوزه تکنولوژی و آنهایی که پتانسیل رشد بالایی دارند را با عنوان کسب و کار نوپا میشناسند.
اگر با داشتن یک ایده خلاقانه، فکر شروع استارتاپ را دارید یا صرفا علاقهمند به جمعآوری اطلاعات در این زمینه هستید، ادامه این مطلب را از دست ندهید.
استارتاپ چیست؟
در مورد شرکتهای جوان و نوپا چیزی شنیدهاید؟ این شرکتها کسب و کارهایی هستند که محصول یا خدمت خود را با نوآوری توسعه میدهند. به همین دلیل مقاومت در برابر آنها از سوی مشتری و رقیبان کار دشواری است.
هدف اصلی شرکتهای نوپا برطرف کردن نقاط ضعف و ایجاد دستهبندی جدید خدمات یا محصولات است. به همین دلیل برخی از فعالین قدیمیتر صنعت مربوطه، آنها را به نوعی مخل صنعت تلقی میکنند.
به صورت کلی هر کسب و کاری که ایجاد کارآفرینی میکند، استارتاپ در نظر گرفته میشود. معمولا این شرکتها حول محور فناوری شکل میگیرند و از پتانسیل رشد بالایی برخوردار هستند. با این وجود گاهی این فعالیتها به خاطر عدم برنامهریزی مناسب برای بازگشت سرمایه و گرفتن سهم بازار، خیلی زود با شکست مواجه میشوند.
استارتاپها معمولا حول محور فناوری شکل میگیرند.
نحوه فعالیت یک استارتاپ چه تفاوتی با سایر شرکتها دارد؟
برای این که بدانیم استارتاپ چیست و چگونه کار میکند، باید با نحوه فعالیت آنها آشنا شوید. اگر قصد راهاندازی یک کسب و کار نوپا را دارید، باید بدانید که نحوه کار استارتاپها در سطوح بالا فرقی با سایر شرکتها ندارد. در این نوع شرکتها هم مانند هر کسب و کار دیگری، گروهی از کارمندان برای ارائه خدمات یا کالا با هم کار میکنند. البته برخی ابزارها برای هماهنگی بیشتر میان افراد وجود دارد که از معروفترین آن ها می توان به گیت اشاره کرد.
با همه این تفاسیر وجه تمایز استارتاپها با بقیه کسب و کارها در چیست؟ موردی که این شرکتها را از بقیه متمایز میکند، روش انجام کار مورد نظر است. شرکتهای معمولی فعالیتهای گذشته را که قبلا شکل گرفته طبق الگویی تکراری انجام میدهند، اما استارتاپها موجی از نوآوری و خلاقیت را با خود به همراه میآورند.
ایجاد یک چارچوب جدید و متفاوت، اصلیترین هدف شروع کار کسب و کارهای نوپاست. به این معنی که قالبها و الگوهای تکراری گذشته را تغییر میدهند.
وجه تمایز استارتاپ از سایر شرکتها روش کار آنهاست.
استارتاپ؛ سرعت رشد و توسعه باورنکردنی با ایدههای خلاقانه
یکی دیگر از ویژگیهایی که این کسب و کارها را از بقیه جدا میکند، سرعت رشد و توسعه بینظیر آنهاست. ایده خلاقانه برای یک استارتاپ چیست؟ هدف این شرکتها خلق ایدههای جدید و بسیار سریع است. یکی از دلایل وجود این خلاقیت در استارتاپها، تکرار فعالیتهای مفید و گرفتن بازخورد مداوم از مشتری است.
کسب و کارهای نوپا علاوهبر توسعه و رشد محصولات، به دنبال گسترش مرزهای پایگاه مشتریان تحت سلطه خود نیز هستند تا با استفاده از این پایگاه مهم، سهم عمدهای از بازار را به خود اختصاص دهند. به همین ترتیب افزایش سهم بازار، موجب کسب درآمد و در نتیجه سود بیشتر نیز میشود.
در نهایت هدف استارتاپها عمومیتیافتن و در نتیجه افزایش سود و پول نقد بیشتر برای سرمایهگذاران است. به این معنی که وقتی کسب و کار نوپا وارد سرمایهگذاری عمومی میشود، سرمایهگذاران اولیه برای ادامه همکاری ترغیب میشوند.
خلاقیت و ایدههای نو رمز موفقیت در توسعه استارت آپ ها می باشند.
آشنایی با مراحل تامین مالی استارتاپها
شاید این سوال در ذهن شما ایجاد شده باشد که بودجه شروع یک کسب و کار نوپا از کجا تامین میشود؟ برای این که بدانید بودجه استارتاپ چیست، باید با مراحل تامین مالی آنها که در زیر به آنها اشاره شده، آشنا شوید:
- در مرحله اول دوستان، خانواده و خود بنیانگذاران در کسب و کار سرمایهگذاری انجام میدهند که تحت عنوان بوت استرپینگ (Bootstrapping) شناخته میشود.
- در مرحله دوم افرادی سرمایهگذاری میکند که داراییهای خالص بالایی دارند و اصطلاحا سرمایهگذاران فرشته (Seed Funding) نامیده میشوند.
- در مرحله سوم نوبت به سرمایهگذاری شرکتهای معتبر میرسد. این شرکتها که ریسکپذیری بالایی دارند، مبالغ هنگفتی را در استارتاپ مورد نظر سرمایهگذاری میکنند.
- در مرحله چهارم و نهایی ممکن است استارتاپ تبدیل به شرکت سهامی عام شود. به این معنی که با حضور در بورس، ارزش سهام شرکت خود را در معرض پول خارجی قرار میدهد.
تامین منابع مالی از مهمترین مسائل استارتاپهاست
رمز موفقیت یک استارتاپ چیست؟
همانطور که میدانید برخی از استارتاپها خیلی زود شکست میخورند. با این وجود استارتاپهای موفق زیادی وجود دارند که با هماهنگی به اهداف خود میرسند. برای رسیدن به موفقیت عوامل زیادی دست به دست هم میدهند. یکی از راههای موفقیت یک کسب و کار نوپا، تشکیل تیمهای درونسازمانی است. البته این تیمها باید برای ایدههای جدید اشتیاق لازم را داشته باشند در غیر این صورت جذب مشتری امکان ندارد.
برای داشتن استارتاپ شکستناپذیر حضور بنیانگذاران با تخصص ضروری است. به این معنی که باید در مورد حوزه تحت فعالیت خود خبره باشند. علاوه بر این باید وقت کافی برای استارتاپ بگذارند. همچنین بررسی ایدهها برای تکراری نبودن آنها بسیار حائز اهمیت است. با ارائه ایدهای جدید باید این سوال در ذهن شما ایجاد شود که چرا قبلا توسط افرادی دیگر امتحان نشده است؟
برای داشتن یک کسب و کار نوپای موفق، باید اندازه بازار هدف خود را درک کنید. به این معنی که اگر قصد توسعه دارید، بازارهای مالی کوچک برای شما رضایتبخش نخواهند بود. به همین دلیل برای رشد و توسعه بیشتر باید به فکر بازارهای مالی بیشتر نیز باشید.
یکی از رازهای موفقیت استارتاپها کار گروهی آنهاست. همچنین تاثیر ظاهر سایت و یا اپلیکیشن آن استارت آپ هم یکی دیگر از رموز موفقیت خواهد بود.
پس به دنبال ایده طراحی اپلیکیشن های خاص و نو باشید:)
تبلیغات و بازاریابی استارتاپها؛ معرفی برند به مشتریان
شاید این سوال مطرح شود که راه تبلیغات و بازاریابی موفق در یک استارتاپ چیست؟ در پاسخ به این سوال باید گفت که برای رسیدن به اوج موفقیت استارتاپ، باید مراحل تبلیغات و بازاریابی را با برنامهریزی انجام دهید. در واقع بازاریابی آخرین مرحله کار یک استارتاپ است.
وقتی شما کسب و کاری را شروع کنید، ولی وارد عرصه تبلیغات مناسب محصول خود نشوید، برای جنگیدن با رقبا باید سماق بمکید! در طرف مقابل این نکته را هم در نظر داشته باشید که مشتریان معمولا شناخت و تمایلی برای استفاده از چنین محصولاتی ندارند؛ بنابراین با تبلیغات صحیح در مشتریان نیازسنجی هم میکنید.
استفاده از تیم بازاریابی متخصص در این مرحله بسیار حائز اهمیت است. این تیم راهکارهای مختلفی را برای تبلیغات محصول معرفی میکنند. همچنین انواع تبلیغات از طریق فضای مجازی و اینترنت یا محیطی را برای رشد و توسعه استارتاپ انجام میدهند.
آشنایی با انواع استارتاپ
مزایای آشنایی با انواع استارتاپ چیست؟ با شناخت بهتر دستهبندی انواع کسب و کارهای نوپا، زمینه کاری فعالیت شما نیز مشخص میشود. با پیدا کردن دستهبندی دقیق استارتاپ خود، امکان بازاریابی و شناخت پایگاه مشتری برای شما بیشتر میشود. در همین راستا به معرفی انواع استارتاپها میپردازیم.
استارتاپهای لایف استایل (سبک زندگی)
این کسب و کارها همانطور که از عنوان آن پیداست، تمام پروژهها و فعالیتهای سبک زندگی روزمره افراد را شامل میشود. در واقع بهبود سبک زندگی هدف اصلی این نوع استارتاپهاست.
استارتاپهای رویاپرداز
این نوع استارتاپها کسب و کارهایی مثل پینترست، اوبر یا فیسبوک و … هستند که رویای جهانی شدن و کسب سودهای کلان را دارند. این نوع استارتاپها به طور مستمر به دنبال جذب سرمایه برای رشد و توسعه خود هستند.
استارتاپهای کوچک
این نوع کسب و کارهای نوپا که به استارتاپهای خانوادگی معروف هستند، معمولا از طریق اعضای خانواده شکل میگیرند. به همین دلیل تاسیس، تصمیمگیری و درآمدزایی آن توسط مجمع خانوادگی انجام میگیرد. با وجود این که استارتاپهای کوچک معمولا سود بالایی کسب نمیکنند، اما ثبات کاری بسیار بالایی دارند.
استارتاپهای شبکه مجازی
این نوع استارتاپها به شدت در حال گسترش هم هستند. کسب و کارهای فعال در شبکههای مجازی از ابزارهایی مثل تلگرام، فیسبوک، واتساپ و اینستاگرام برای کسب درآمد استفاده میکنند. البته ممکن است کسب و کاهایی هم شکل بگیرند که با طراحی شبکه مجازی با ایدههای جدید به جنگ با این غولهای دنیای مجازی بروند. این استارتاپها نمونههای موفق زیادی دارند که در جستجوی روزانه خود در این شبکهها احتمالا با آنها مواجه شدهایم.
استارتاپهای وابسته شبکههای مجازی
جمعبندی
با وجود رشد و توسعه کسب و کارهای نوپا، دلیل شکست یک استارتاپ چیست؟ استارتاپ یا کسب و کار نوپا ممکن است با برنامهریزی نادرست به موفقیت مورد نظر خود نرسد. با این وجود شرکتهای نوپای بسیاری هستند که با نوآوری و ارائه ایدههای ناب راه موفقیت را طی کردهاند.
هر شرکتی که ایدهای نو با خود به همراه دارد، یک استارتاپ محسوب میشود. با این وجود هستند شرکتهایی که با تکرار الگوهای گذشته راه خود را از کسب و کارهای نوپا جدا میکنند؛ بنابراین استارتاپها قوانین و عرفهای موجود در صنعت را تغییر میدهند و چارچوب جدیدی به وجود میآورند.
مقاله خوب و کاملی بود. متشکرم از شما
من قبلا یک ایده داشتم و قصد راه اندازی استارتاپ رو داشتم. توسط یکی از دوستانم به شتابدهنده پیدایش مراجعه کردم و با کمک راهنمایی های اونها متوجه شدم ایده من قابل تجاری سازی نیست.
بنظرم شتابدهنده ها نقش موثری در مسیر اولیه رشد استارتاپ ها دارند.