اگر در پی به روز رسانی اطلاعات خود درباره فرق اپلیکیشن موبایل با PWA هستید، و یا اصلا اطلاعاتی درباره PWA ندارید و میخواهید بیشتر با آن آشنا شوید تا بتوانید از آن در طراحی برنامههای مختلف خود استفاده کنید، در این مقاله کوتاه میتوانید هرآنچه در پی آن هستید، به دست آورید. آیا شما به عنوان یک طراح اپلیکیشن تمایل دارید که بیشتر درباره فرق اپلیکیشن موبایل با PWA بدانید؟ و یا به عنوان دانشجوی کامپیوتر در پی به روز رسانی اطلاعات خود درباره Progressive Web هستید؟ در هر صورت شما میتوانید در ادامه به اطلاعاتی درباره وب پیش رونده دست پیدا کنید و بیشتر با PWA و کارکردهای آن آشنا شوید.
PWA یا وب پیش رونده چیست؟
برنامههای Progressive Web که با عنوان PWA هم شناخته می شوند، جزو یکی از بهترین راههای توسعه برای بارگذاری سریع و عملکرد بهتر web app ها هستند. اگر بخواهیم به طور خلاصه به تعریف PWA بپردازیم، باید بگوییم Progressive Web در واقع سایتهایی هستند که به دلیل برخورداری از استانداردهای وب به آنها اجازه نصب روی رایانه و یا دیگر گجتهای کاربران داده میشود. در واقع PWA تجربه مشابه استفاده از برنامه را به کاربران ارائه می دهند. از نمونههای بارز و موفق PWA در حال حاضر میتوان به mobile.twitter.com اشاره کرد. نمونههایی همچون موبایل توییتر، نشانگر تجربه دلپذیر کاربر در حین استفاده از برنامه هستند. در واقع، شما میتوانید حین استفاده از برنامه PWA به برنامه مد نظرتان به صورت آفلاین دسترسی پیدا کنید. این برنامه از دادههای ذخیره شده شما به صورت آفلاین استفاده میکند و به شما قابلیت استفاده از برنامه را در دسکتاپ و یا مرورگر وبتان ارائه می دهد. ممکن است برایتان سوال پیش بیاید که چرا به ساخت PWA نیاز داریم؟
در پاسخ باید گفت، هنگامی که شما برنامه Web app دارید، برای افزایش راحتی استفاده از برنامه و دسترسی آسانتر کاربران به برنامه میتوانید به راه اندازی PWA فکر کنید. شما پس از آن که PWA را راه اندازی کردید، به کاربر امکان دسترسی آسانتر به برنامهای با سرعت بیشتر را خواهید داد و سرعت بیشتر و دسترسی راحتتر به دادههای مورد نیاز کاربر، منجر به بهبود تجربه کاربری او میشود. این قابلیت مخصوصاً در کشورهایی که با سرعت پایین اینترنت و یا قطعی اینترنت مواجه هستند، یک مزیت فوق العاده کاربردی به حساب می آید.
ویژگیها و مشخصات PWA
از ویژگیها و مشخصات طراحی وب اپلیکیشن PWA میتوان به دسترسی آسان و سریع برنامه، سازگاری کامل برنامه با مرورگر، پیشرفت تدریجی برنامه، برخورداری از استراتژی طراحی روز و تجربه کاربری بهتر و راحتتر اشاره کرد. شما میتوانید از PWA در مرورگرهای مختلفی همچون کروم، اپرا، سافاری و غیره استفاده کنید. علاوه بر آن میتوان PWA را بر صفحه دسکتاب خود راه اندازی کرده و بدین صورت هم از آن استفاده کنید. شما برای استفاده از PWA به هیچگونه اینترنتی نیاز ندارید و به صورت آفلاین میتوانید به اطلاعات روز برنامه دست پیدا کنید. حتی برنامههای PWA به کاربران قابلیت راه اندازی اعلان هم داده اند، کافی است گزینه راه اندازی اعلان را فشار دهید تا از آن نیز برخوردار شوید. از دیگر مشخصات PWA میتوان به قابلیت آپدیت شدن برنامهها اشاره کرد. شما میتوانید PWA را از طریق CSS, HTTPS, JAVA بسازید.
شما به عنوان یک طراح میتوانید به راحتی PWA مناسب وب سایت یا برنامه خود را راه اندازی کنید و از طریق ایجاد URL مناسب آن به گوگل و دیگر موتورهای جستجو امکان دسترسی به برنامه خود را بدهید. کافی است URL برنامه خود را بین کاربران هدفتان به اشتراک بگذارید تا آنها هم بتوانند به برنامه دسترسی پیدا کرده و از آن استفاده کنند. به لطف قابلیتهای بالایی که این بستر اینترنتی دارد، میتوان گفت که PWA میتواند تجربه کاربران را در حین استفاده از برنامه بهبود بخشد.
فرق اپلیکیشن موبایل با PWA چیست؟
PWA منجر به بهبود و افزایش راحتی کاربران در حین استفاده از Web app میشود؛ به همین علت به شما توصیه میشود حتماً PWA برای وب اپ خود راه اندازی کنید. به این ترتیب از مزایای برتر این بستر نیز بهره مند خواهید شد. تا اینجا همه مسائل مطرح شد و با PWA و ویژگیها و مزایای آن آشنا شدید؛ اما آیا تابه حال به فرق اپلیکیشن موبایل با PWA فکر کرده اید؟ اگر چیزی درباره تفاوتهای این دو نمی دانید، نیازی به نگرانی نیست زیرا در ادامه به آنها اشاره میکنیم:
- دسترسی آفلاین به دادهها:
از جمله تفاوتهای اصلی بین PWA و اپلیکیشنهای موبایل میتوان به استفاده آفلاین از PWA و آنلاین از اپلیکیشن موبایل اشاره کرد. در واقع کاربر شما نیازی به دانلود و نصب هیچگونه برنامه PWA ندارد و به سادگی از طریق یک مرورگر یا نصب آفلاین برنامه بر روی دستگاه خود میتواند از آن استفاده کند.
- سرعت بالاتر PWA:
PWA سرعت بالایی در ذخیره سازی و استفاده از دادههای مختلف دارد. به این ترتیب کاربرانی که در حال استفاده از برنامههای PWA هستند میتوانند در سریعترین زمان ممکن به دادههای جدید و مختلفی دسترسی پیدا کنند و همیشه به روز باشند. یکی از مثالهای جالب PWA توییتر است؛ البته توییتر اپلیکیشن موبایل مخصوص اندروید و iOS هم دارد.
- بدون نیاز به دانلود و نصب:
برنامه هایی که با PWA ساخته می شوند، هیچگونه نیازی به دانلود ندارند. شما میتوانید به راحتی از طریق مرورگر خود به برنامه PWA مد نظرتان دسترسی پیدا کنید و بدون هیچگونه دانلودی در سریعترین زمان ممکن به دادهها دسترسی پیدا کنید.
- بدون نیاز به فضای ذخیره سازی:
دیگر فرق اپلیکیشن موبایل با PWA عدم نیاز به فضای ذخیره سازی است. برخلاف برنامههای موبایل مختلف (برنامه هایی همچون تلگرام، واتس اپ، وی چت و…) که شما به دانلود برنامه و نصب آن (ذخیره سازی برنامه روی گوشی و تبلت) به منظور استفاده از اپلیکیشن نیاز دارید، برای استفاده از برنامه PWA به هیچگونه فضایی برای ذخیره سازی برنامه نیاز ندارید و فقط استفاده از یک مرورگر برای دسترسی به برنامه کافی است.
- ذخیره آفلاین دادههای آخر در PWA:
PWA برای کاربران امکان دسترسی به دادههای آنلاین همچون آخرین محصولات، اخبار مرتبط و غیره را به صورت آفلاین فراهم میکند؛ به همین دلیل کاربرانی که از PWA استفاده میکنند، همیشه به روز هستند و از آخرین اخبار مرتبط به محصولات، خدمات و… با خبر خواهند بود.
- قابلیت دیده شدن در موتورهای جستجو:
برنامههای PWA از URL مخصوص خود برخوردار هستند که این به معنای قابلیت پیدا شدن آنها توسط گوگل و یا هرگونه موتور جستجو است. به همین علت میتوان سئو PWA را به روز رسانی کرد تا در بالاترین نتایج جستجو موتورهای جستجویی همچون گوگل پیدا شوند.
- هزینه و زمان کمتر برای راه اندازی و به روز رسانی:
اگر بخواهیم هزینه راه اندازی و به روز رسانی PWA و اپلیکیشنهای موبایل را بررسی کنیم، باید بگوییم هزینه راه اندازی PWA کمتر است و میتوان در کمترین زمان ممکن آن را راه اندازی کرد و برای استفاده در اختیار کاربر قرار داد. برای طراحی برنامه موبایل به اپلیکیشنها و نرم افزارهای زیادی نیاز است، این در حالی است که شما با استفاده از دانش مرتبط به HTML، CSS و یا JavaScript میتوانید برنامه PWA خود را راه اندازی کنید.
نتیجه گیری
در آخر، شما میتوانید از اطلاعاتی همچون فرق اپلیکیشن موبایل با PWA، ویژگیها و مشخصات PWA و غیره در زمینه طراحی اپلیکیش یا وب سایت خود بهره ببرید. کافیست از خلاقیت و تجارب خود در زمینه طراحی PWA برای این کار استفاده کنید.