طراحی اپلیکیشن هیبرید

طراحی اپلیکیشن هیبرید (Hybrid) | اپلیکیشن هیبرید چیست و چه مزایایی دارد؟

  • 11 مهر 1400
  • بروزرسانی: ۲۶ مهر ۱۴۰۰
  • بدون نظر
  • 8 دقیقه
  • 2781 بازدید


انتخاب اپلیکیشن تلفن همراه به نیازهای تجاری و انتظارات کاربر بستگی دارد. در حالی که برنامه های تحت وب و بومی (Native) مزایای زیادی دارند، اما اپلیکیشن های هیبرید محبوبیت بیشتری کسب کرده اند. دلیل این محبوبیت سازگاری آن ها با پلتفرم های مختلف است. این مفهوم به توسعه یک برنامه واحد منجر می شود که به طور یکپارچه در سیستم عامل های مختلف کار می کند. علاوه بر این، اپلیکیشن های هیبرید جایگاه بسیار خوبی در فروشگاه های آنلاین اپلیکیشن پیدا کرده اند. از این رو در ادامه قصد داریم به بررسی روش طراحی اپلیکیشن هیبرید بپردازیم.

 

اپلیکیشن هیبرید چیست؟

اپلیکیشن هیبرید (Hybrid application) یک برنامه نرم افزاری با ترکیبی از ویژگی های اپلیکیشن های بومی (Native application) و وب اپلیکیشن (Web application) است. اپلیکیشن های هیبرید اساسا برنامه های وب هستند که در پوسته اپلیکیشن بومی قرار گرفته اند. اپلیکیشن هیبرید پس از دانلود در گوشی تلفن همراه شما نصب می شود، سپس از طریق مرورگری که در برنامه جاسازی شده است به امکانات سیستم عامل و سخت افزار گوشی دسترسی پیدا می کند.

مرورگر و افزونه های این اپلیکیشن در پس زمینه اجرا شده و برای کاربر نهایی قابل مشاهده نیستند. اپلیکیشن های هیبرید با این ویژگی شناخته شده اند که به برنامه نویسان امکان می دهند تا برای ایجاد یک برنامه تلفن همراه یک بار کد بنویسند و در سیستم عامل های مختلف اجرا کنند.

طراحی اپلیکیشن هیبرید

چگونه اپلیکیشن هیبرید طراحی و ساخته می شود؟

طراحی اپلیکیشن هیبرید شباهت زیادی به مراحل طراحی وب اپلیکیشن دارد اما مانند اپلیکیشن های بومی (Native)، دانلود شده و روی دستگاه نصب می شوند. از آنجا که اپلیکیشن هیبرید یک لایه اضافی بین کد منبع و سیستم عامل مقصد قرار می دهد، ممکن است عملکردش کمی کندتر از نسخه های بومی یا وب برنامه مشابه باشد.

طراحی اپلیکیشن هیبرید مانند وب اپلیکیشن از طریق زبان های برنامه نویسی HTML ، CSS و JavaScript انجام می شود. اپلیکیشن هیبرید کد را درون یک کانتینر اجرا می کند و از API های بومی برای دسترسی به سخت افزار دستگاه بهره می برد. این برنامه از شیء WebView تلفن همراه استفاده می کند. هنگامی استفاده از اپلیکیشن، این شیء به کمک فناوری های وب مانند HTML، CSSوJavaScript محتوای وب را نمایش می دهد. محتوای وب را می توان به محض باز شدن اپلیکیشن یا فقط در قسمت های خاصی از آن نمایش داد.

مزایای طراحی اپلیکیشن هیبرید برای کسب و کارها

برخی از مهمترین مزایای طراحی اپلیکیشن هیبرید برای کسب و کارها به شرح زیر است.

این مطلب رو حتما ببینید:
طراحی اپلیکیشن Native | اپلیکیشن Native چیست و چه مزایایی دارد؟

 

هزینه پایین و سهولت در توسعه

هزینه طراحی اپلیکیشن هیبرید کمتر از دیگر روش های توسعه نرم افزار است؛ چرا که به دلیل توسعه یکپارچه اپلیکیشن هیبرید، کسب و کارها مجبور نیستند برای تهیه نسخه سازگار با سیستم عامل های مختلف، هزینه پرداخت کنند.

در عوض، برنامه نویسان با طراحی اپلیکیشن هیبرید می توانند یک نسخه واحد بسازند و یک پایگاه کد برای سیستم عامل های مختلف بنویسند و نگهداری کنند. این روش باعث صرفه جویی قابل توجهی در هزینه شرکت ها می شود که قصد دارند با صرف هزینه کمتر، درآمد بیشتری داشته باشند.

تجربه کاربری عالی به همراه ساختار بک اند ساده

یک اپلیکیشن هیبرید تجربه کاربری عالی به کاربران خود ارائه می دهد ضمن اینکه ساختار بک اند (Back-End) ساده ای نیز دارد. حتی هنگامی که برنامه نویسان مشغول به روز رسانی یا رفع ایرادات اپلیکیشن هستید، تغییری در تجربه کاربری کاربران ایجاد نمی شود. همچنین، کاربران اپلیکیشن های هیبرید هنگام جابه جایی از یک پلتفرم به پلتفرم دیگر، تغییری در تجربه کاربری خود احساس نمی کنند.

ارتباط هوشمندانه با سیستم عامل دستگاه

برنامه های وب معمولی با سیستم عامل و سخت افزار دستگاه، خیلی در ارتباط نبوده و به اندازه برنامه های تکامل یافته امروزی هوشمند نیستند. اما اپلیکیشن های هیبرید به طور هوشمندانه با سیستم عامل دستگاه ارتباط برقرار می کنند و بدون ایجاد سربار زیاد از امکانات آن استفاده می کنند. این امر برنامه نویسان را قادر می سازد تا هنگام طراحی اپلیکیشن hybrid بتوانند ایده های خلاقانه تری را پیاده سازی کنند.

سرعت بالا

اپلیکیشن های هیبرید با سرعت خوبی اجرا شده و به درخواست کاربران پاسخ می دهند. عملا، در مقایسه با سایر روش های توسعه نرم افزاری، اپلیکیشن های هیبرید بسیار سریع تر از وب اپلیکیشن یا وب سایت هستند. از آنجا که این نوع اپلیکیشن ها به کیفیت اینترنت و اتصالات شبکه وابستگی زیادی ندارند، معمولا روی دستگاه کاربران به سرعت اجرا می شوند، حتی اگر تعداد کاربر زیادی وجود داشته باشد.

به عنوان مثال، توییتر ، یک اپلیکیشن هیبرید در حوزه شبکه های اجتماعی است که هر لحظه حجم ترافیک بالایی را مدیریت می کند.

 

نگهداری آسان

مزیت دیگر طراحی اپلیکیشن hybrid، نگهداری آسان این نوع برنامه هاست. در اپلیکیشن بومی (Native)، تیم توسعه دهنده باید نسخه جدید را با هر به روزرسانی به صاحبان کسب و کار ارائه دهد. علاوه بر این، کاربران هم می بایست پس از ارائه هر نسخه جدید، برنامه خود را به روز کنند. اما نگهداری اپلیکیشن های ترکیبی آسان است و به روز رسانی برنامه به صورت متمرکز و یکپارچه مانند صفحات وب و در زمان واقعی انجام می شود.

این مطلب رو حتما ببینید:
جدیدترین متدها و تریک های ساخت اپلیکیشن حرفه ای در سال ۲۰۲۴!

پشتیبانی از Multi-platform

معمولا اپلیکیشن های هیبرید محدودیتی در توسعه و پشتیبانی از پلتفرم های مختلف ندارند. عملکرد آن ها در پلتفرم های مختلف به چارچوبی بستگی دارد که برای ساخت برنامه استفاده می شود. شرکت های توسعه دهنده اپلیکیشن های هیبرید می توانند برنامه های عالی و تعاملی ایجاد کنند که در بین پلتفرم های شناخته شده موبایل عملکرد خوبی داشته باشند.

واجد شرایط برای بازارهای آنلاین

فروشگاه های آنلاین بزرگ مانند اپ استور (App Store) و گوگل پلی (Google Play) دارای قوانین و مقررات دقیقی برای پذیرش اپلیکیشن در پلتفرم خود هستند. با اینکه گوگل و اپل در انتخاب برنامه بسیار سخت گیر هستند اما از اپلیکیشن های هیبریدی استقبال می کنند. اگر اپلیکیشن خود را به این فروشگاه ها ارسال کنید، به احتمال زیاد با تعداد بالای دانلود مواجه خواهید شد.

مطمئنا، هیچ کسب و کاری دوست ندارید با مشکل عدم پذیرش اپلیکیشن خود در این فروشگاه های معتبر مواجه شود. به همین دلیل است که ساخت اپلیکیشن های ترکیبی که واجد شرایط حضور در بازارهای آنلاین هستند بسیار توصیه می شود.

طراحی اپلیکیشن هیبرید

مزایایی طراحی اپلیکیشن هیبرید برای کاربران

برخی از مهمترین مزایای اپلیکیشن هیبرید برای کاربران به شرح زیر است.

استفاده آفلاین

طراحی اپلیکیشن هیبرید می تواند به صورتی باشد که امکان دسترسی به برخی از امکانات و داده های نرم افزار به صورت آفلاین نیز وجود داشته باشد. این ویژگی می تواند برای کاربران زیر مفید باشد:

  • دارای محدودیت مصرف داده هستند.
  • در مناطق روستایی یا توسعه نیافته زندگی می کنند.
  • ارتباط اینترنت ضعیفی دارند که مرتبا قطع و وصل می شود.

به روز رسانی آسان

اپلیکیشن های هیبرید به صورت یکپارچه به روز رسانی می شوند. توسعه دهندگان به کتابخانه های پلاگین دسترسی دارند که می توان از آن ها برای اجرای به روزرسانی در اپلیکیشن هیبرید استفاده کرد. همه پلتفرم ها به صورت هم زمان و در زمان واقعی به روز رسانی می شوند. پلاگین ها به توسعه دهندگان کمک می کنند تا به راحتی از طریق سیستم عامل، به روزرسانی های پیچیده را انجام دهند.

رابط کاربری جذاب

تجربه کاربری خوب و رابط کاربری جذاب دو عامل مهمی هستند که کاربران بیشتری را به سمت اپلیکیشن شما سوق می دهد. با طراحی اپلیکیشن hybrid می توانید مطمئن باشید که برنامه شما تجربه کاربری مناسب و عملکرد بی نقص را به کاربران ارائه می دهد. اپلیکیشن های هیبرید به دلیل عملکرد مطمئن و سازگاری با پلتفرم های مختلف، نسبت به دیگر برنامه های تلفن همراه با استقبال بیشتری مواجه شده اند. کاربران پلتفرم های مختلف هنگام استفاده از این برنامه ها با مشکلات عملکردی کمتر و زمان بارگذاری پایین تری را تجربه کرده اند. طراحی اپلیکیشن هیبرید برای کسب و کارهایی مناسب است که به دنبال حداکثر تعامل با هر دو کاربر iOS و دستگاه های اندروید هستند.

این مطلب رو حتما ببینید:
طراحی باشگاه مشتریان با بهترین تیم برنامه نویسی برای کسب وکار شما

سهولت ادغام با برنامه های دیگر

اپلیکیشن های هیبرید قابلیت ادغام و یکپارچه سازی با برنامه های دیگر را دارند، این ویژگی طراحی اپلیکیشن هیبرید یک مزیت بزرگ برای توسعه دهندگان برنامه های تلفن همراه محسوب می شود. همچنین، از آنجا که اپلیکیشن های هیبرید به خوبی با محیط سیستم دستگاه ارتباط سازگار می شوند، کاربران هنگام استفاده از آن ها کوچک ترین اصطکاکی را تجربه نمی کنند.

از کجا برای طراحی اپلیکیشن و وب اپ شروع کنید؟
شما می توانید فرم مشاوره قیمت ما رو پر کنید تا در اولین فرصت با شما تماس بگیریم.
سفارش خدمت
سوالات متداول
  • معایب طراحی اپلیکیشن هیبرید چیست؟

ممکن است کیفیت اجرای اپلیکیشن در پلتفرم های مختلف یکسان نباشد.

شکل ظاهری اپلیکیشن ممکن است در پلتفرم های مختلف متفاوت باشد.

نیاز به آزمایش برنامه در طیف وسیعی از دستگاه های مختلف برای اطمینان از عملکرد مناسب اپلیکیشن وجود دارد.

  • اپلیکیشن هیبرید چه تفاوتی با اپلیکیشن بومی (Native) دارد؟

اپلیکیشن بومی (Native) به طور اختصاصی برای یک پلتفرم خاص (مانند اندروید یا iOS) ایجاد می شود و می توانند از سخت افزار تلفن همراه مانند شتاب سنج، GPS و دوربین استفاده کنند. اپلیکیشن بومی (Native) به همان زبانی که سیستم عامل دستگاه به آن نوشته شده است، نوشته می شوند. به عنوان مثال، در iOS با Objective-C و Swift و در اندروید با جاوا نوشته شود. اپلیکیشن هیبرید هم روی تلفن همراه نصب می شود و می تواند از امکانات سخت افزاری آن استفاده کند اما طراحی اپلیکیشن هیبرید با HTML و JavaScript انجام شده و روی چندین پلتفرم قابل اجراست.

  • اپلیکیشن هیبرید چه تفاوتی با وب اپلیکیشن دارد؟

با اینکه اپلیکیشن هیبرید و وب اپلیکیشن ساختار مشابهی دارند و هر دو به زبان های HTML و JavaScript نوشته می شوند اما اپلیکیشن هیبرید بر خلاف وب اپلیکیشن، روی دستگاه تلفن همراه نصب می شود و طراحی اپلیکیشن hybrid به گونه ای است که می تواند از سخت افزار گوشی استفاده کند.

۵/۵ - (۵ امتیاز)


مقالات مرتبط

نظرتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *