امروزه بیشتر کسب و کارهای درکنار وبسایت رسمی خود، یک اپلیکیشن موبایل نیز دارند تا مخاطبانشان آنها را همه جا همراه خود داشته باشند. اپلیکیشنها بدون درنظر گرفتن حوزهی کسب و کار میتوانند روش ارتباطی بسیار مناسبی برای ارتباط آنها با مخاطبانشان باشند. از آنجایی که تعامل با اپلیکیشنها آسان است، میتوانند به میزان چشمگیری فروش شما را افزایش دهند. اگر شما نیز استفاده از اپلیکیشنها را برای هدف و توسعه کسب و کار خود لازم میدانید و قصد راه اندازی اپلیکیشن مناسب خود را دارید، در این مقاله قصد داریم برایتان توضیح دهیم که چگونه اپلیکیشن بسازیم و مراحل ساخت اپلیکیشن حرفهای چگونه است.
مراحل ساخت اپلیکیشن
برای ساخت اپلیکیشن مورد نیاز خود، لازم است مراحل بسیار سادهای را طی کنید. در ابتدا بهتر است تصمیم بگیرید که این اپلیکیشن قرار است چه کاری انجام دهد و برای چه هدفی طراحی میشود و چه افرادی باید با آن در ارتباط باشند. برای این منظور لازم است مطالعاتی داشته و درمورد اپلیکیشن مورد نیاز خود تحقیق کنید.
به رقبا سر بزنید، استراتژیهای رقابتی و بازار خود را مرور نمایید، نقاط ضعف و قوت رقبای خود را بیابید و اشتباهات آنها را پیدا کنید. دانستن این موضوع به شما کمک میکند تا اپلیکیشن بی نقصی آماده کنید. مخاطبین خود را مشخص کنید و بررسی نمایید که بهتر است این اپلیکیشن توسط چه گروههایی مورد استفاده قرار گیرد؛ آقایان، خانمها، کودکان، ورزشکاران، علاقمندان به هنر همه میتوانند گروههای هدف شما باشند.
پلتفورم مورد نظر خود را انتخاب نموده و تعیین کنید این اپلیکین قرار است چه کمبودی را جبران کند و چه ویژگی این اپلیکیشن میتواند کاربر را به استفاده از آن ترغیب کند و چه مزایایی برای کاربران خواهد داشت. در نهایت باید میزان بودجهای که میخواهید برای مراحل ساخت اپلیکیشن حرفهای خود هزینه کنید را تعیین نمایید. میزان هزینهی شما، میتواند میزان ویژگیها و امکاناتی که میخواهید برای اپلیکیشن خود داشته باشید را تعیین کند. پس از فکر کردن، جستجو و بحث و تبادل در مورد این مسائل، میتوانید ساختار کلی اپلیکیشن خود را طراحی کرده و برای ساخت آن این مراحل را طی کنید.
حالا برمی گردیم به سوال اول یعنی چگونه اپلیکیشن بسازیم؟
میتوانید برای کمک به کسب ایده در خصوص ساخت اپلیکیشن از مقاله : ایده طراحی اپلیکیشن های نوآور و جدید استفاده کنید. قطعا مفید خواهد بود.
-
نام اپلیکیشن خود را انتخاب کنید:
نام اپلیکیشن بسیار مهم است. اگر درحال حاضر کسب و کار مشخصی دارید، بهتر است اپلیکیشن مربوط به آن را نیز هم نام با کسب و کار خود اننتخاب کنید. نام اپلیکیشن باید طوری انتخاب شود تا کاربران به راحتی با آن آشنا شوند. نام اپلیکیشن باید منعکس کنندهی برند شما باشد و تصویر روشنی از آن را در ذهن مخاطب شکل دهد. این نام باید منحصر به فرد بوده، به راحتی تلفظ شود و مخاطب آن را به راحتی به یادآورد. مسائل قانونی ازجمله حق کپی برداری و مسائل خاص منطقه و کشور خود را در انتخاب نام در نظر بگیرید. ممکن است جامهی هدف کاربران شما منطقهی محدودی باشد، اما در انتخاب نام سعی نمایید عبارتی را انتخاب کنید که استقبال جهانی داشته باشد.
-
رنگ زمینهای اپلیکیشن خود را انتخاب کنید:
از آنجاکه اولین درگیری مخاطب با اپلیکیشن شما، چشمان اوست، انتخاب رنگ عمومی و زمینهای اپلیکیشن، بسیار حائز اهمیت است. انتخاب این رنگ به عوامل متعددی وابسته است. مهمترین مسئله برندینگ محسوب میشود؛ برخی برندها و کسب و کارها رنگ زمینهای خاصی برای خود انتخاب کردهاند و رنگ زمینهی اپلیکیشن نیز باید با آن هماهنگی داشته باشد. محصولات و مشتریان نیز در این انتخاب مؤثر خواهند بود.
-
طرح اپلیکیشن خود را آماده کنید:
سومین مرحله از مراحل ساخت اپلیکیشن حرفهای، تهیهی طرح عمومی اپلیکیشن است. علاوه بر رنگ، طرح عمومی اپلیکیشن نیز دارای اهمیت ویژه است. طرح صحیح و برنامه ریزی شده میتواند امکان ارتباط بهتر کاربر با اپلیکین را فراهم کند. در این بخش باید درمورد آیتمهای متفاوتی چون آیکن آپلیکیشن، پس زمینه، صفحه معرفی، چیدمان اپلیکیشن، فونتها و رنگها حائز اهمیت هستند. هدف و مزیت اصلی داشتن یک اپلیکیشن این است که توسط آن میتوانید کسب و کار خود را در صفحه نمایش تلفن همراه کاربر قرار دهید.
آیکن اپلیکیشن شما اولین چیزی است که کاربر هربار که به منوی گوشی خود نگاه میکند با آن روبرو میشود. اگر کسب و کار شما لوگوی مشخصی دارد، بهتر است برای آیکن اپلیکیشنتان نیز از آن استفاده کنید. در غیر این صورت بهتر است برای ساخت یک لوگوی مناسب دست به کار شوید. صفحهی معرفی اولین صفحهای است که با اجرای اپلیکیشن بر روی صفحهی مخاطب ظاهر میشود؛ پس بسیار تاثیرگذار خواهد بود.
منظور از چیدمان اپلیکیشن نحوهی قرارگیری عناصر و ویژگیهای اپلیکیشن در کنار یکدیگر است. این مسئله صرفا جهت زیبایی ظاهری اپلیکیشن نیست و مسائل دیگری چون دسترسی و تعامل مناسب کاربر با اپلیکیشن را تحت تاثیر قرار میدهد.
بخشی از محتوای اپلیکیشنها محتوای متنی است و باید مسائل را به صورت گویایی برای مخاطب بیان کند به همین جهت رنگها و فونتهای مورد استفاده در بخشهای مختلف اپلیکیشن مورد اهمیت است. چتر نیلی میتواند طرحهای متناسب با نیاز کسب و کار شما را به شما معرفی کند تا به راحتی از میان آنها اقدام به انتخاب نمایید.
-
اپلیکیشن را بر روی دستگاه نصب کنید:
چهارمین مرحله برای پاسخ به این سوال که چگونه اپلیکیشن بسازیم، نصب اپلیکیشن است. وقت آن رسیده تا طرح مورد نظر خود را امتحان کنید. در این مرحله باید نتیجه کار را بر روی دستگاههای مورد نظر، خود مشاهده کنید. با مشاهدهی اپلیکیشن بر روی گوشی همراه میتوانید ببینید که کاربران با چه اپلیکیشنی رو به رو خواهند شد.
-
ویژگیهای مورد نظر خود را اضافه کنید:
در این مرحله از مراحل ساخت اپلیکیشن حرفهای، بدنهی اصلی اپلیکیشن شما ساخته شده و لازم است تا ویژگیهای مورد نیاز را به آن اضافه کنید. این ویژگیها باید متناسب با کاربرد اپلیکیشن طراحی شوند و به کاربر این امکان را بدهند تا به راحتی از آن استفاده کند. معمولا بخشهای اصلی مورد نیاز در اپلیکیشنها شامل فهرست، بلاگ، رویدادها، آموزش، نقشه، اخبار، گفتگو، کپشنها، پیام رسان، شبکه اجتماعی، حمایت، لینکها و مطالب اختصاصی حوزهی کار اپلیکیشن است.
-
بارها و بارها، نرم افزار را آزمایش کنید:
شما با جزئیات و نحوهی کار با اپلیکیشن خود آشنا هستید اما این بدان معنی نیست که سایر مخاطبین نیز قادرند از این اپلیکیشن استفاده کنند. به همین جهت امتحان کردن اپلیکیشن پیش از انتشار بسیار با اهمیت است. این مرحله ممکن است به صرف زمان نیاز داشته باشد اما یک اپلیکیشن تست نشده ممکن است دارای باگ و اختلالات زیادی باشد. تست آلفا یکی از روشهای متداول و واقعی برای آزمایش یک اپلیکیشن است که توسط کاربران بالقوه یا آزمایش کنندههای مستقل در محل سازنده انجام میشود. تست بتا شامل انتشار نسخهی بتای اپلیکیشن برای تعداد محدودی از کاربران است که جزو تیم سازندهی اپلیکیشن نباشند. بر اساس نتیجهی تستها، ممکن است لازم باشد تا تغییرات جزئی بر روی اپلیکیشن اعمال شود.
تیم حرفهای چتر نیلی با آزمایش صحیح اپلیکیشن شما پیش از انتشار، تمامی ایرادات احتمالی را برطرف میکند تا کاربران آن شاهد ایرادات نباشند.
-
نرم افزار خود را منتشر کنید:
اکنون زمان آن رسیده تا اپلیکیشن خود را منتشر کنید! در این مرحله لازم است تا اپلیکیشن خود را در فروشگاههای گوناگون اپلیکیشنها منتشر نمایید تا در دسترس عموم کاربران قرار گیرد. البته انتشار اپلیکیشن در این فروشگاهها ممکن است قدری پیچیده باشد و اخذ تاییدیه آنها کمی دشوار است که باید در این باره اطلاعات کافی داشته باشید.
خب به نظر شما پاسخ سوال چگونه اپلیکیشن بسازیم مشخص شد؟
بله تا حدودی اما توجه داشته باشید مراحل ساخت اپلیکیشن حرفهای شامل موضوعات مهم دیگری مانند مارکتینگ نیز هست.
برای آشنایی بیشتر و شناخت چند ترفند عالی می توانید از مقاله : بازاریابی اپلیکیشن و جدیدترین تکنیک های سال ۲۰۲۲ با بهترین روش های موجود استفاده کنید.
-
پس از ساخت اپلیکیشن آن را به مخاطبینتان معرفی کنید:
انتشار یک اپلیکیشن عالی در جهان رقابتی امروز، کافی نیست و لازم است آن را به مخاطبان معرفی و تبلیغ نمایید. برای تبلیغ اپلیکیشن خود لازم است تا استراتژیهای گوناگونی را پیش بگیرید. این استراتژیها کمک میکنند تا اولا اپلیکیشن شما را به مخاطبان معرفی کنید، سپس به آنها نشان دهید که این اپلیکیشین چطور به نیازشان پاسخ میدهد و در نهایت چرا باید از میان چندین اپلیکیشن مشابه، کار شما را انتخاب کنند.
-
از کاربران نظرسنجی کنید و بازخورد بگیرید:
اینکه چگونه اپلیکیشن بسازیم صرفا به ساخت آن محدود نمیشود و پس از انتشار اپلیکیشن نیز باید به تغییرات مورد نیاز آن توجه کنیم. بازخورد گرفتن میتواند شما را در بهبود اپلیکیشن و به دست آوردن مخاطبین بیشتر کمک کند. شما میتوانید اطلاعات زیادی را از آمارهای تحلیلی اپلیکیشن، از طریق نظرسنجی از مخاطبان و خواندن مقالات مروری و نظرات کاربران به دست آورید. یکی از راههای ساده برای دریافت نظر کاربران، ارسال یک پیام و پرسیدن از آنها به نحوی صحیح و دوستانه است.
جمع بندی و نتیجه گیری
تمامی این مطالب به شما کمک میکنند تا با مراحل ساخت اپلیکیشن حرفهای آشنا شده و در صورتی که قصد طراحی آن را دارید، بدانید که در ساخت یک اپلیکیشن استاندارد چه مواردی را باید در نظر بگیرید. دانستن این مراحل میتواند ذهن شما را با این مسیر آشنا کند. با این وجود حرفهایها همواره در کنار شما هستند.
چتر نیلی با دارا بودن تیم حرفهای میتواند به صاحبان کسب و کار و تمامی افرادی که نیاز به ساخت اپلیکیشنهای حرفهای و کابر پسند دارند کمک کند تا در زمان کوتاه و به راحتی اپلیکشن مورد علاقه خود را بسازند. کمک گرفتن از حرفهایها در این مسیر میتواند نیاز شما به انتخاب از میان گزینههای گوناگون را برطرف نماید؛ چون میتوانند بهترین مدلهای اپلیکیشن را متناسب با نیازتان به شما معرفی کنند و درصورت وقوع هرگونه مشکل احتمالی یا نیاز به بهبود و تغییرات در اپلیکیشن، به شما کمک نمایند.
سوالات متداول
- چه کسب و کارهایی نیاز به ساخت اپلیکیشن دارند؟
انواع کسب و کارها اعم از استارت آپ هاُ سایت های فروشگاهی و … برای رشد و بهبود کسب و کار خود و یا حتی پیاده سازی ایده های مختلف می توانند اقدام به ساخت اپلیکیشن نمایند.
- آیا از کاربران می توان در بهبود ساخت اپلیکیشن و یا پیشرفت آن استفاده کرد؟
بازخورد گرفتن میتواند شما را در بهبود اپلیکیشن و به دست آوردن مخاطبین بیشتر کمک کند. شما میتوانید اطلاعات زیادی را از آمارهای تحلیلی اپلیکیشن، از طریق نظرسنجی از مخاطبان و خواندن مقالات مروری و نظرات کاربران به دست آورید.
- آیا برای شروع فرآیند ساخت اپلیکیشن ٬ مهم است که نام اپلیکیشن با کسب و کار یکی باشد؟
بهتر است اپلیکیشن را نیز هم نام با کسب و کار خود اننتخاب کنید. نام اپلیکیشن باید طوری انتخاب شود تا کاربران به راحتی با آن آشنا شوند. نام اپلیکیشن باید منعکس کنندهی برند شما باشد و تصویر روشنی از آن را در ذهن مخاطب شکل دهد.