این احتمال وجود دارد که شما نیز درباره شباهت های بین react و react native چیزهایی شنیده باشید. چیزهایی نظیر اینکه: «اگر این یکی را یاد بگیری، می توانی به سادگی با آن یکی نیز کار کنی! » یا اینکه «برای کد نویسی در react native نیازی به آموزش نخواهی داشت و کافی است react را بشناسی! » برخی از مدرسین برنامه نویسی و طراحی وب سایت و حتی برخی از توسعه دهندگان چنین ادعاهایی را بدون هیچ گونه زمینه تحقیقاتی و تنها به سبب منفعت شخصی خود مطرح می کنند و این می تواند باعث گمراهی کارفرمایان و یا افرادی شود که در حال یادگیری برنامه نویسی و طراحی سایت هستند. البته موضوع تفاوت react و react native امروزه افراد زیادی را دچار اشتباه می کند.

بدون شک بین این دو یعنی react و react native تفاوت های زیادی وجود دارد و درک این تفاوت ها به شما در انتخاب صحیح کمک خواهد کرد. در این مقاله درباره تفاوت react و react native نکات مهمی را به شما ارائه می کنیم و سعی می کنیم این تفاوت ها را به ساده ترین زبان با شما در میان بگذاریم.

در مقالات قبل می توانید تفاوت native react و flutter را نیز مشاهده کنید که شاید برای طرفداران react جالب باشد.

تفاوت react و react native

بررسی این دو کتابخانه و فریم ورک:

کتابخانه react JS یک کتابخانه متن باز است که نسخه اولیه آن در سال ۲۰۱۱ توسط کمپانی فیس بوک برای ساخت رابط های کاربری اجزای صفحات در طراحی سایت به زبان کد نویسی جاوا اسکریپت ارائه گردید و هم اکنون نیز، وب سایت های بزرگی مانند اینستاگرام وب، نت فلیکس، ایمجر، بلیچر رپورت، فیدلی، ایر بی ان بی و… مورد استفاده قرار می گیرد.

در سال ۲۰۱۵ بود که کمپانی فیس بوک، از فریم ورک react native رونمایی کرد و به توسعه گران این امکان را داد که به کمک این فریم ورک، در فضایی مشابه کتابخانه متن باز ری اکت، اپلیکیشن های کاربردی و نیتیو برای سیستم عامل هایی مانند Android, IOS و UWP با استفاده از زبان کد نویسی جاوا اسکریپت طراحی کنند.

پیش از آن که به ذکر تفاوت react و react native بپردازیم، می خواهیم با برشمردن برخی از مزایای هر یک، درباره اهمیت استفاده از هر دو فضا برای توسعه وب و نرم افزار صحبت کنیم. برخی از مزایای React برای توسعه صفحات وب عبارتند از:

  • استفاده از کامپوننت های آماده و چندبار مصرف
  • داشتن DOM مجازی
  • وجود جامعه ای گسترده از کاربران و توسعه دهندگان
  • قابلیت اتصال داده ها و استفاده دوباره دسته کد
  • وجود حالت اعلانی (Declarative style) به منظور نوشتن کدهای خوانا و انعطاف پذیر
  • رندر در تگ های HTML
  • راحتی در توسعه وب سایت های واکنشگرا
  • امنیت بسیار بالا
  • سازگاری کامل با قوانین SEO

طراحی اپلیکیشن با React native

همچنین برخی از مزایای طراحی اپلیکیشن با React Native برای موبایل عبارتند از:

  • دسترسی به قابلیت ها و مولفه های اختصاصی پلتفرم ها (مثل ویجت های بومی)
  • متن باز بودن و دسترسی بهتر به کدها
  • بارگذاری مجدد سریع و عملکرد مطلوب در پاسخگویی به فیدبک ها
  • این فریم ورک برای کسانی که تخصص شان طراحی وب بوده بسیار مناسب است.
  • وجود حالت اعلانی (Declarative style) به منظور نوشتن کدهای خوانا و انعطاف پذیر
  • سرعت در کد نویسی به دلیل وجود کامپوننت های آماده
این مطلب رو حتما ببینید:
کامل ترین آموزش طراحی سایت چند زبانه به زبان ساده!

این مزایا و بسیاری مزایای دیگر که در عمل برای توسعه گران و طراحان مسجل می شود، باعث شده که react و react native تبدیل به دو فضای بسیار محبوب برای طراحی سایت و اپلیکیشن باشند. با یک نگاه ساده در مزایای ذکر شده می توانید اشتراکاتی که در این مزایا وجود دارد را ببینید؛ اما با وجود همه اشتراکات، تفاوت های بسیاری نیز بین این دو فضای محبوب وجود دارد که در ادامه به آن ها خواهیم پرداخت.

۷ تفاوت react و react native:

درست است که زبان کد نویسی جاوا اسکریپت باعث ایجاد شباهت هایی بالقوه می گردد، اما تا همینجا هم می توان به اولین تفاوت های بنیادین این دو پی برد. در واقع شباهت های این دو را می توان به شباهت های اتومبیل و کامیون در رانندگی تشبیه کرد! ماشین های سواری و کامیون ها با هم شباهت های بسیاری دارند.

هدف مشترک، چهار چرخ، درب، پنجره، شیشه جلو و تمام شباهت های دیگر. اما قطعاً کسی که رانندگی با اتومبیل را بلد باشد، نمی تواند به سادگی کامیون براند و به همین دلیل هم باید گواهینامه مخصوص به راندن کامیون را بگیرد. این بهترین مثالی است که می توان برای درک تفاوت react و  react native در عین شباهت های ساختاری به آن اشاره کرد. در ادامه مایلیم برخی تفاوت های دقیق تر react و react native را که به درک بهتری از موضوع منجر خواهد شد، به زبانی ساده با شما در میان بگذاریم.

  • تفاوت در ماهیت

همانطور که در تعریف اولیه مشخص است، نخستین تفاوت در ماهیت این دو است. در واقع react یک کتابخانه متن باز است اما react native یک فریم ورک بوده و بنابراین در آغاز یک پروژه، نیاز به انتخاب bundler و پیکر بندی وب پک نخواهید داشت.

  • تفاوت در کاربرد react و react native

تفاوت دومی که به چشم می خورد، کاربرد این دو فضای توسعه است. از کتابخانه react برای اجرای Front-End یک وب سایت در حین طراحی استفاده می شود و این یعنی react تنها برای طراحی سایت کاربرد دارد؛ در حالی که react native برای طراحی اپلیکیشن ها (به خصوص اپلیکیشن های سیستم عامل اندروید و IOS) به کار می‎رود.

به همین دلیل است که تمامی اجزای داخلی react  از جنس ساختارهای صفحات وب هستند. در مقابل react native برای طراحی نرم افزار به دلیل سر و کار نداشتن با مرورگرها دیگر نیازی به بسیاری از قابلیت ها ندارد و برای بسیاری از اهداف عملی (بخاطر سر و کار داشتن با کدهای Native) دست به شبیه سازی می زند.

  • انیمیشن های css

فریم ورک react native برای نمایش تصایر متحرک یا انیمیشن های CSS کتابخانه اختصاصی خود را به صورت پیش فرض دارد؛ اما react  برای نمایش انیمیشن های CSS از کتابخانه جاوا اسکریپت استفاده می کند. در واقع از Animated API برای اجرای انیمیشن ها استفاده می شود که به شما اجازه می دهد انواع انیمیشن ها را با کلیک بر روی یک element و همچنین با type های مختلف Easing بر اساس زمان طرح ریزی و اجرا کنید.

این مطلب رو حتما ببینید:
ووکامرس چیست؟ همه چیز درباره بهترین فروشگاه ساز وردپرس!

در واقع فریم ورک React Native این اجازه را به توسعه دهندگان می دهد که هر CSS قابل اجرا در سایت را در اپلیکیشن اجرا نمایند و همچنین Layout Animation در این فریم ورک به صورتی بسیار خلاقانه، جالب و ساده برای پیاده سازی transitions فراهم گردیده است.

  • تفاوت در جابه جایی بین صفحات

برای جابجایی بین صفحات در react  باید از React-router استفاده کرد؛ در حالی که react native از راهبری built-in اختصاصی برای جابجایی بین صفحات در اپلیکیشن استفاده می کند. این مهم را فراموش نکنید که در طراحی اپلیکیشن های موبایلی، باید همواره به فکر استفاده از screen ها برای انتقال و جابجایی صفحات باشید. تصور کنید در یک پلن، برنامه شما شامل چندین tab است و هر کدام از این tab ها نیز خود شامل چندین screen خواهد بود.

در این شرایط باید پیکربندی screen ها را به شکلی انجام دهید که جابجایی بین آن ها به راحتی انجام شده و مشکل اجرایی نیز نداشته باشد. کتابخانه react navigation ساده ترین کتابخانه در react native است که کمترین محدودیت ها و حداقل مشکلات اجرایی را دارد و برنامه ریزی انتقال بین صفحات را برای شما ساده تر خواهد کرد.

  • شیوه رندر گرفتن

پنجمین تفاوت react و  react native درباره شیوه رندر گرفتن در این دو فضای طراحی است. در حالی که react امکان رندر در HTML را دارد، React Native از HTML برای رندر گرفتن اپلیکیشن پشتیبانی نمی کند. البته روش جایگزین ساده تری در React Native وجود دارد که در آن از کامپوننت های جایگزین مشابه HTML استفاده می شود. در این روش کامپوننت های React Native از UI components دو سیستم عامل iOS و Android  برای render  گرفتن از اپلیکیشن بهره می برند.

از نظر فنی تفاوت چندانی وجود ندارد و اکثر کامپوننت های موجود را می شود به چیزی شبیه HTML ترجمه کرد. مثلاً کامپوننت View مشابه تگ div و کامپوننت Text مشابه تگ p در HTML است. اما از نظر اجرایی و کدگذاری این دو شباهت چندانی به هم ندارند و هر کدام نیازمند یادگیری اصول خاص خود خواهند بود. بنابراین اگر از قطعات کد یا پکیج هایی که در React و برای صفحات وب آماده شده اند در ری اکت نیتیو استفاده کنید،  به طور مکرر به خطا بر خواهید خورد.

  • استایل دهی کامپوزیت ها

تفاوت بعدی در شیوه استایل دهی کامپوننت ها است. فریم ورک React Native برای المان های وب ساخته نشده و بنابراین شما نمی توانید مانند کتابخانه react به یک روش واحد به آن ها استایل ببخشید. البته راه های جایگزینی برای رفع نیاز شما وجود دارد که ذکر آن به درک این تفاوت کمک می کند. ماجرا به این صورت است که برای استایل دهی به کامپوننت های React Native شما باید ابتدا یک style sheets در جاوا اسکریپت ایجاد کنید که بسیار شبیه به CSS است اما در واقعیت CSS نیست.

این مطلب رو حتما ببینید:
هزینه طراحی سایت حرفه ای در سال 1403

هر چند در ابتدا ممکن است این شباهت و تفاوت توامان باعث سردرگمی و تعجب شما شود و حتی باعث شود چگونگی استفاده از یک استایل  خاص در کامپوننت های دیگر را درک نکنید. همین مسائل است که باعث می شود بگوییم با بلد بودن react شما الزاماً در کد نویسی و طراحی اپلیکیشن  React Native نیز موفق نخواهید بود و هر یک نیاز به یادگیری مجزا خواهند داشت.

  • سطوح امنیتی

دیگر تفاوت react و react native در سطوح امنیتی این دو فضا است. کتابخانه متن باز react از لایه ها و سیاست های امنیتی بسیار بالاتری نسبت به react native برخوردار است و همین امنیت بالاتر است که صفحات وب را به مراتب از اپلیکیشن ها ایمن تر می کند. البته که در بحث امنیت، حرف نهایی را پیکربندی و کدنویسی توسعه گر خواهد زد؛ اما می توان در یک مقایسه گسترده، اثبات کرد که ری اکت امنیت بالقوه بیشتری نسبت به ری اکت نیتیو دارد.

تفاوت react و react native

سوالات متداول
  • آیا بلد بودن React می تواند برای کار با React native کافی باشد؟

اگر افراد ماهر درReact بخواهند تصمیم بگیرند که توسعه یک برنامه موبایلی را امتحان کنند یا به این رسته تغییر شغل بدهند، نسبت به افراد دیگر سریع تر می توانند در React native به تسلط برسند؛ اما با این حال، آموزش react native را باید در برنامه خود قرار دهند.

  • اصلی ترین مشکل کسانی که با پیشینه React می خواهند به سراغ React native بروند، چیست؟

اصلی ترین مسئله، شباهت های کدنویسی و تفاوت در جزئیات است که ممکن است در ابتدا به شدت سبب گمراهی شده و در ادامه با تمرین و تکرار و تسلط، این مشکل رفع گردد.

  • در میان تمامی موارد ذکر شده، اصلی ترین تفاوت react و react native در چیست؟

از نظر ساختاری React یک کتابخانه متن باز و react native یک فریم ورک است؛ همچنین از React برای طراحی Front-End صفحات وب استفاده می شود؛ در حالی که React native برای توسعه اپلیکیشن های موبایلی کاربرد دارد.

۴.۷/۵ - (۴ امتیاز)


برچسب ها: دانستنی های وب

مقالات مرتبط

نظرتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نظرات شما

  1. سينا گفت:

    مقاله ای عالی بود
    پیشنهاد میکنم بقیه دوستان از دید دیگه به این مقاله ای که منتشر شده نگاه کنند