اگر به طراحی سایت علاقه دارید یا به صورت مبتدی در حال یادگیری مبانی توسعه وب هستید، آشنایی با انواع فریم ورک در سطح ابتدایی و پیشرفته، در مسیر یادگیری برای شما مؤثر واقع می شود. فریم ورک در واقع نوعی چهارچوب است که طراحان سایت و توسعه دهندگان وب از آن برای طراحی سایت و وب اپلیکیشن از آن استفاده می کنند. angular چیست؟ یکی از این انواع فریم ورک است که با ویژگی ها و قابلیت های خود نقش مؤثری در پیشرفت برنامه نویسان و توسعه دهندگان برای طراحی وب داشته است. در این مطلب به معرفی این فریم ورک و ویژگی های آن می پردازیم.
angular چیست؟
در پاسخ به این سؤال که angular چیست باید این گونه بیان کنیم که انگولار نوعی فریم ورک است که زبان برنامه نویسی آن در بخش های مختلفی به طراحان و توسعه دهندگان وب کمک می کند. فریم ورک انگولار به شکلی برنامه نویسی شده که اجازه انتخاب HTML را تحت عنوان زبان اصلی یا قالب به شما می دهد. همچنین توسط فریم ورک انگولار شما می توانید به منظور شفاف سازی اجزای تشکیل دهنده نرم افزار، سینتاکسِ HTML را وسعت دهید.
در خصوص HTML نیز به زبانی اشاره می کنیم که مخصوص طراحی و ساخت وب سایت ایجاد شده است. در واقع با استفاده از زبان HTML وب سایتی که طراحی می کنیم بعد از اجرا به راحتی در دسترس کاربران اینترنتی قرار خواهد گرفت. یکی از مهمترین قابلیت های فریم ورک در این است که تمام نسخه های موجود از HTML را ساپورت کرده و مخصوص طراحی نرم افزار ارائه شده است.
به زبان خلاصه فریم ورک انگولار زبانی ساده برای ساخت و توسعه وب اپلیکیشن یا طراحی نرم افزار تحت وب محسوب می شود. همچنین امکان استفاده از این فریم ورک در سیستم عامل اندروید و IOS نیز وجود دارد.
جنگو هم یکی دیگر از فریم ورگ های محبوب دنیای وب است و می توانید در مقاله جنگو چیست؟ هرآنچه درباره جنگو باید بدانید! به طور کامل با این فریم ورک آشنا شوید.
ساختار انگولار یا angular چیست؟
ساختار انگولار از سه بخش مجزا تشکیل شده است که در ادامه به آن ها اشاره می کنیم.
قبل از اشاره به این سه بخش در تعریف angular چیست باید این نکته را یادآوری کنیم که فریم ورک انگولار توانایی تقسیم صفحات وب سایت را به چند کامپوننت دارد. هر کدام از این کامپوننت ها دارای یک بخش قالب، کلاس و مِتا دیتا هستند.
بخش نخست که قالب نام دارد خروجی رندر از صفحه را در قالب زبان HTML بیان می کند. کلاس یا class بخش دوم این ساختار است که خروجی به دست آمده را به بخش قالب ارسال می کند. این بخش خود از دستورات انگولار و متغیرهای جاوا اسکریپت تشکیل شده است.
بخش متا دیتا Meta data در اجرای کامپوننت نقش دارد که در چه زمانی کدام کامپوننت باید اجرا شود. در واقع این بخش شما را از این نکته مطلع می کند که کدام قالب و کلاس، کامپوننت مورد نظر را تشکیل داده است.
جاوا اسکریپت
در خصوص جاوا اسکریپت نیز این تعریف افراد مبتدی را نسبت به زبان آن آگاه می کند. جاوا اسکریپت، نوعی زبان برنامه نویسی است و برنامه نویسان با استفاده از این زبان اجازه تغییر کدهای HTML و CSS را خواهند داشت.
شما با استفاده از این کدها تصویر، متن و سبک و فرمت مورد نظر خود را اجرایی می کنید. حال جاوا اسکریپت این توانایی را ایجاد می کند که تمام این داده ها به صورت اسلایدر در اختیار کاربر قرار بگیرند.
شکل گیری فریم ورک انگولار
شکل ابتدایی انگولار با پشتیبانی کمپانی گوگل، در سال ۲۰۰۹ تحت عنوان انگولار جی اس طراحی و اجرا شد. نرم افزارها و انواع فریم ورک در دنیای طراحی سایت و توسعه وب برای رسیدن به پیشرفت همواره خود را در معرض تغییرات بیشتر قرار می دهند. ردپای این تغییرات در شکل گیری انگولار نیز مشاهده می شود.
کمپانی گوگل برای طراحی ورژن بهتری از انگولار جی اس در سال ۲۰۱۶ نسخه انگولار ۲ را روانه بازار کرد. این نسخه با کم و کاستی های زیادی همراه بود و بسیاری از تنظیمات آن به شکل اتوماتیک صورت نمی گرفت. به این ترتیب گوگل با ایجاد تغییراتی در این ورژن، قدم در مراحل پیشرفت بعدی گذاشت.
یک سال بعد از انتشار انگولار ۲ نسخه ای جدید از این فریم ورک با عنوان انگولار ۴ ارائه شد. نسخه جدید ویژگی ها و قابلیت های بهتری را در اختیار کاربران قرار داده بود و به این ترتیب آمار استفاده از این فریم ورک روندی صعودی را طی می کرد.
در حال حاضر نیز ورژن هشت از انگولار، کامل ترین و پیشرفته ترین نسخه است که بیشتر طراحان و توسعه دهندگان وب از آن استفاده می کنند.
اهمیت استفاده از فریم ورک انگولار
قبل از به کارگیری قابلیت های انگولار برای ساخت و طراحی وب اپلیکیشن، از آن برای ساخت وب سایت هایی استفاده می شد که به صورت تک صفحه ای طراحی می شدند. انگولار در افزایش سرعت سایت و به روز شدن اطلاعات آن نقش داشت. در خصوص نرم افزارهای تک صفحه ای در ادامه مطلب به آن اشاره ای خواهیم داشت.
یکی از مهمترین مزایای استفاده از انگولار، حمایت مستقیم گوگل از این فریم ورک است. همچنین نرم افزارهایی که از MVC پشتیبانی می کنند، می توانند بدون هیچ مشکل و نیاز به برنامه ای خاص از فریم ورک انگولار استفاده کنند.
انگولار این توانایی را دارد که به مرورگر یا همان موتور جستجو، دستورهایی جدید اضافه کند. همچنین با استفاده از فریم ورک انگولار شما می توانید برای شرح و توصیف بخش UI اپلیکیشن از زبان HTML استفاده کنید.
انگولار توسط روش CRUD طراحی و ساخته شده و به نوعی نمی توان آن را برای تمام نرم افزارها گزینه مناسبی نامید.
استفاده و بهره مندی از مزایای فریم ورک انگولار در سال های اخیر افزایش پیدا کرده است. تنها پشتیبانی گوگل می تواند دلیل قدرتمندی برای گرایش طراحان وب اپلیکیشن به سمت این فریم ورک باشد. از دیگر مزایای انگولار باید به حیطه امنیتی آن اشاره کنیم که کدهای برنامه نویسی را به صورت فشرده اعمال می کند.
یکی از مشکلات رایج در توسعه وب و طراحی سایت و اپلیکیشن، ازدحام بین کدهای برنامه نویسی است. فریم ورک انگولار در این زمینه به شما کمک خواهد کرد. این امکان وجود دارد که از طریق یک API بدون هیچ واسطه ای و به شکل مستقیم پروژه خود را کامل کنید.
همچنین این انتخاب به شما داده می شود تا در هر زمان که اراده کردید نمایشی از خروجی خود را مشاهده کنید. سازماندهی داده ها و اطلاعات در انگولار توسط زبان فیلتر آن انجام می شود.
فریم ورک انگولار به شما این امکان را می دهد تا طراحی و ساخت اپلیکیشن دسکتاپ را نیز انجام دهید.
انگولار یک فریم ورک جاوا اسکریپتی و متن باز است که به منظور ایجاد امکاناتی برای HTML طراحی شده و این زبان را از استاتیک به داینامیک تغییر داده است. در حال حاضر کمپانی های بزرگ دنیا از ویژگی های مفید این فریم ورک به بهترین شکل استفاده می کنند.
یکی از نکاتی که در استفاده از فریم ورک انگولار توجه به آن اهمیت دارد، سئو سایت است. اگر موضوع سئو در راه اندازی سایت برای شما اهمیت دارد، گزینه دیگری را جایگزین انگولار کنید. متأسفانه یکی از معایب وارد شده به این فریم ورک، عملکرد ضعیف آن در بحث بهینه سازی سایت است.
نرم افزار تک صفحه ای یا SPA
همان طور که ذکر کردیم، فریم ورک انگولار بهترین ابزار برای طراحی و ساخت وب سایت های تک صفحه ای بود. در واقع SPA نرم افزاری مبتنی بر وب است که شما تنها با کلیک کردن بر روی لینک به راحتی به صفحه ای جدید منتقل خواهید شد. در این صفحات بارگذاری به صورت چندباره انجام نمی شود و دلیل این امر حافظه بالایی است که برای این صفحات طراحی شده است.
ویژگی های انگولار یا angular چیست؟
- استفاده از انگولار در پروژه ها و برنامه های بزرگ. یکی از مهمترین ویژگی های انگولار میزان گستردگی آن است که قابلیت استفاده از منابع بیشتر را امکان پذیر ساخته است.
- استفاده از تایپ اسکریپت. برنامه نویسان با استفاده از دستورات تایپ اسکریپت آزادی عمل بیشتری برای برنامه نویسی دارند. افزایش کیفیت قالب سایت نقش مهمی در طراحی سایت دارد که با استفاده از تایپ اسکریپت این امر و جداسازی کدها آسان تر انجام می شود.
- سهولت در یادگیری. آشنایی شما با کدهای CSS، HTML و دستورات جاوا اسکریپت برای یادگیری انگولار کفایت می کند.
- هماهنگ شدن با ابزارهای طراحی و توسعه وب و دیگر انواع فریم ورک
- صرفه جویی در وقت هنگام کد نویسی. فریم ورک انگولار شما را از نوشتن زیاد کد خلاص می کند.
- یکی از ویژگی های انگولار دسترسی شما به تمام دستورات هنگام برنامه نویسی است.
- استفاده از دایرکتیوها جهت ایجاد تگ. انگولار به دایرکتیوهایی استاندارد مجهز شده است.
- یونیت تست آماده. این ویژگی در سرعت عمل و سهولت در فرایند تست کمک می کند.
- استفاده از متد دیتا بایندینگ دو طرفه
- به کمک انگولار افراد بیشتری می توانند از یک سرور جهت بازدید سایت استفاده کنند.
جمع بندی و نتیجه گیری
زبان های برنامه نویسی متعددی در طراحی وب سایت وجود دارد که افراد بسیاری از این زبان ها برای برنامه نویسی و راه اندازی وب استفاده می کنند. در مقابل نیز روش های آسان تری مانند فریم ورک اسکریپتی در اختیار برنامه نویسان و توسعه دهندگان وب قرار داده شده است. فریم ورکی مانند ری اکت react یا انگولار angular در گروه فریم ورک جاوا اسکریپتی قرار دارند که کاربران می توانند از دستورات و راهنمای آن ها در هر موقعیتی استفاده کنند.
ابزارهایی که فریم ورک انگولار در اختیار شما قرار می دهد، شرایطی آسان برای طراحی یک وب اپلیکیشن فراهم می شود. این فریم ورک به شکل مداوم به روزرسانی و گسترده می شود و نسبت به سال های اخیر کاربران آن افزایش بیشتری پیدا کرده اند.
با توجه به سؤالی که ابتدای مطلب ذکر شد (انگولار یا angular چیست؟ ) ، بهترین فریم ورک برای طراحی نرم افزار تک صفحه ای و نرم افزار موبایل، استفاده از انگولار است.
برای آشنایی با سایر روش های به روز طراحی اپلیکیشن موبایل، مقاله فرق اپلیکیشن موبایل با PWA را حتما بررسی کنید.
سوالات متداول
- آیا کدهای HTML قابلیت استفاده در انگولار را دارند؟
بله! تمامی کدهای HTML از این قابلیت برخوردار هستند.
- بارگذاری داده ها و اطلاعات در انگولار به چه شکلی انجام می شود؟
بارگذاری با استفاده از انگولار به صورت داینامیک شکل می گیرد.
- چه تفاوتی بین انگولار و انگولار جی اس وجود دارد؟
کارایی انگولار و انگولار جی اس تفاوت هایی با یکدیگری دارد. یکی از این تفاوت ها پشتیبانی انگولار از برنامه و نرم افزار موبایل است که انگولار جی اس این پشتیبانی را انجام نمی دهد.