هزینه ساخت اپلیکیشن

هزینه ساخت اپلیکیشن و بررسی عوامل موثر بر قیمت طراحی اپلیکیشن در سال ۱۴۰۱

  • 7 آبان 1399
  • بروزرسانی: ۲۲ مرداد ۱۴۰۱
  • بدون نظر
  • 9 دقیقه
  • 3293 بازدید


امروزه بسیاری از شرکت های نوپا و استارت آپ ها، منحصرا و یا تا حد زیادی بر روی یک اپلیکیشن متمرکز هستند. به همین دلیل بودجه لازم برای طراحی و چگونگی و کیفیت پیاده سازی نرم افزار برای آن‌ها از اهمیت زیادی برخوردار است. همچنین، سازمان ها و افراد زیادی وجود دارد که با توجه به تغییر الگوی رفتار مشتریان خود و تمایل آن‌ها به استفاده از برنامه‌های موبایلی، قصد دارند خدمات خود را از طریق اپلیکیشن نیز ارائه دهند. با توجه به موارد گفته شده، در ادامه قصد داریم به بررسی معیارها و عواملی بپردازیم که در هزینه ساخت اپلیکیشن موثر هستند.

چگونه می توان هزینه های ساخت اپلیکیشن را تخمین زد؟

در خصوص طراحی اپلیکیشن تلفن همراه یکی از مواردی که برای متقاضیان از اهمیت زیادی برخوردار است موضوع هزینه تمام شده ساخت اپلیکیشن است. به طور کلی هزینه ساخت اپلیکیشن به عوامل زیادی بستگی دارد. قیمت طراحی اپلیکیشن برای شرکت کوچک و استارت آپ با شرکت‌های بزرگ و شرکت هایی مانند اینستاگرام که منحصرا خدمات خود از طریق برنامه‌های نرم افزاری ارائه می دهند، با هم متفاوت است. اما به طور کلی موارد زیر در تخمین قیمت طراحی اپلیکیشن تاثیرگذار هستند:

  • نوع رابط کاربری (User Interface) یا به اختصار UI مورد نیاز
  • تجربه کاربری (User experience) یا به اختصار UX مورد نظر
  • گرافیک اپلیکیشن
  • ویژگی‌ها و قابلیت های اپلیکیشن
  • نوع و پیچیدگی پایگاه داده مورد نیاز برای اپلیکیشن
  • نوع محتوا

چه عواملی در قیمت گذاری ساخت اپلیکشن موثر است؟

از آنجا که هزینه های ساخت اپلیکیشن‌ها بسیار متفاوت است، از جنبه‌های مختلف باید مورد بررسی قرار گیرند. در این بخش به معرفی برخی از مهم‌ترین عواملی می پردازیم که در قیمت گذاری ساخت یک اپلیکشن موثر هستند.

  • به طور کلی، هزینه ساخت اپلیکیشن بر اساس ویژگی ها، پیچیدگی و نوع پلتفرم تعیین می‌شود.
  • هزینه طراحی برنامه؛ طراحی به معنای ایجاد یک طرح و یا نحوه تعامل با کاربران است. یک نقل قول از استیو جابز معروف شده است که می گوید طراحی فقط شکل ظاهری و احساسی نیست، طراحی نحوه کارکرد محصول است. در طراحی و توسعه برنامه های تلفن همراه باید جنبه هایی مانند طراحی بصری، رابط های کاربری و تجربه کاربر، نماد، علامت تجاری و غیره در نظر گرفته شود.
  • برای ساخت برنامه مورد نظر خود می توانید از قالب های آماده و یا نرم افزارهای اپلیکیشن ساز نیز استفاده کنید. اما بهتر است که با توجه به شناخت خود از بازار و مشتریانتان جهت ساخت اپلیکیشن اقدام کنید.
  • هزینه ساخت اپلیکیشن توسط فریلنسرها و شرکت‌های طراحی نرم افزار متفاوت است. معمولا شرکت های نرم افزاری هزینه بیشتری دریافت می کنند و میزان پاسخگویی کمتری دارند.
  • قیمت طراحی اپلیکیشن هایی که نیاز به سرور بک اند (Back end) دارند و یا از طریق API به تبادل داده می پردازند، بیشتر است.
  • فراموش نکنید که برای پشتیبانی، داده، سرور، ابر (Cloud) ، بازاریابی و سایر هزینه های جانبی نیز باید بودجه در نظر بگیرید.
این مطلب رو حتما ببینید:
انتشار اپلیکیشن در کافه بازار به صورت گام به گام و آموزش تصویری

آیا هزینه ساخت اپلیکیشن سیستم عامل اندروید با iOS متفاوت است؟

به طور کلی، سه سیستم عامل اصلی برای تلفن همراه وجود دارد که شامل اندروید،iOS  و ویندوز است. برای دستیابی به بهترین نتیجه، بهتر است اپلیکیشن مخصوص به هر یک از این سیستم عامل‌ها را تهیه کنید. بارگذاری برنامه های اندروید در پلی استور (Play Store) نسبتا آسان است، اما برنامه های iOS قبل از اینکه درApp Store انتشار یابند، باید توسط اپل آزمایش و بررسی شوند. با اینکه کدهای مربوط به برنامه‌های مختلف مشابه است اما معمولا هزینه ساخت اپلیکیشن‌های iOS بیشتر از سیستم عامل‌های دیگر است.

قیمت طراحی اپلیکیشن

آیا افزدون قابلیت ها در میزان هزینه ساخت اپلیکیشن موثر است؟

یکی از پارامترهایی که بر قیمت طراحی اپلیکیشن تاثیر می گذارد، تعدا و نوع ویژگی هایی است که تمایل دارید در اپلیکیشن شما وجود داشته باشد. شما می توانید بر اساس نیاز و نوع کسب و کار خود، قابلیت‌های مورد نظر خود را انتخاب کنید. در ادامه قصد داریم شما را با برخی از این قابلیت ها آشنا نماییم.

به نظر می رسد جهان امروز با اپلیکیشن ها کار می کند و برای بسیاری از نیازهای مردم یک برنامه موبایلی ایجاد شده است. برنامه هایی که به خوبی طراحی شده اند،  چشم نواز هستند و شما را به استفاده از آن وا می دارند، در حالی که برنامه های ضعیف در شما رغبتی ایجاد نمی کنند و آنچه را که می خواهید، انجام نمی دهند.

در حالی که برخی از اصول اولیه مانند قابلیت استفاده، عملکرد و طرح بندی به بهبود تجربه کاربر کمک می کند، اما یکی از مهمترین مواردی که در مورد اپلیکیشن ها وجود دارد، ویژگی ها هستند؛ چه عدم وجود موارد مورد انتظار یا استفاده نادرست از موارد موجود.

هنگامی که ایده اصلی، طرح و رنگ اپلیکیشن خود را به درستی دریافت کردید، باید در مورد آنچه مشتری واقعا می خواهد فکر کنید، زیرا اگر شما نیازهای او را برآورده نکنید، یک رقیب ممکن است این کار را انجام دهد و در نتیجه شما می‌توانید تجارت قابل توجهی را از دست بدهید. چند ویژگی وجود دارد که برخی از آن‌ها باید در اپلیکیشن شما موجود باشد، اما بسیاری از آن‌ها برنامه شما را برجسته‌تر می کنند. در ادامه به معرفی برخی از قابلیت‌ها و ویژگی‌هایی می پردازیم که به کارگیری آن‌ها می تواند بر هزینه ساخت اپلیکیشن تاثیر بگذارد.

  • سادگی: بسیاری از افراد حوصله زیادی برای کلنجار رفتن با یک برنامه را ندارند و اگر استفاده از اپلیکیشن خیلی پیچیده باشد، علاقه آن‌ها به سرعت از بین می رود. اگر مشتری شما نتواند به سرعت و به راحتی به نیازمندی های خود دسترسی پیدا کند، ناامید شده و این کار را به روشی دیگر (احتمالا با استفاده از برنامه رقیب) انجام می دهد.
  • سرعت: بارگیری سریع صفحه‌های اپلیکیشن، امر حیاتی در سفارش ساخت اپلیکیشن است. هیچ کس دوست ندارد انتظار بکشد، به ویژه وقتی تمام آن چیزی که می ببینند یک نماد بارگذاری صفحه است و این ناامیدی خیلی زود جای خود را به کسالت و در نتیجه تصمیم برای استفاده از یک برنامه جایگزین بهتر می دهد.
  • وضوع مناسب تصاویر: در حالی که شما می بایست بین سرعت لود برنامه و کارایی و وضوح تصاویر تعادل ایجاد کنید، باید اطمینان حاصل کنید تصاویری که در صفحه های اپلیکیشن شما وجود دارد، به اندازه کافی جزئیات مورد نیاز کاربر را نمایش می دهد.
  • امنیت: امنیت در اینترنت در حال تبدیل شدن به یک مسئله حیاتی است و این موضوع برای اپلیکیشن‌های تلفن همراه نیز صدق می کند. مخصوصا در برنامه های کاربردی که اطلاعات شخصی حساس مانند اطلاعات مالی و کارت‌های اعتباری را ذخیره می کنند، حفظ امنیت کاملا ضروری است.
  • قابلیت جستجو: شاید این ویژگی در نگاه اول ساده به نظر می رسد اما بسیاری از برنامه ها دارای این قابلیت مهم نیستند. در موارد بسیاری کاربران از آن استفاده می کنند، اگر چه در اپلیکیشن های بازی کاربرد چندانی ندارد، اما در برنامه های تجارت و شبکه های اجتماعی ضروری است.
  • پوش نوتیفیکیشن (PUSH NOTIFICATION): ارسال آن‌ها آسان تر از ایمیل است و مانند بسیاری از ایمیل ها در پوشه هرزنامه قرار نمی گیرند. پوش نوتیفیکیشن ها می توانند به صورت متنی یا گرافیکی باشند و از آنجا که صرفا برای یک کاربر خاص ارسال می شوند، بهتر از پیام های ناخواسته هستند و احتمالا مورد توجه او قرار می گیرند.
  • بازخورد کاربر (User feedback) : اگر می خواهید یک اپلیکیشن عالی داشته باشید، باید همواره در جست و جوی راهی برای رفع نواقص و بهبود عملکرد آن باشید که بهترین راه برای دستیابی به این اطلاعات این است که از خود کاربر بپرسید. با قرار دادن یک دکمه بازخورد روی برنامه، مشتری را قادر می سازید تا به شما بگوید که چه چیزی باعث بهتر شدن آن می شود.
  • به روز رسانی ها (Updates) : پس از دریافت بازخورد، می توانید به صورت دوره‌ای اپلیکیشن خود را به‌روزرسانی نمایید. انجام این کار به شما کمک می کند تا محصول بهتری ارائه دهید و مشکلات امنیتی احتمالی را رفع کنید. به‌روزرسانی ها برنامه شما را کارآمد نگه می دارند و بیشتر از آنچه کاربر نیاز دارد به او می دهند.
  • ادغام با نقشه گوگل (Google Maps integration) : در صورتی که در اپلیکیشن شما نیاز به بررسی موقعیت جغرافیایی کاربرد وجود داشته باشد، می توانید از قابلیت ادغام اپلیکیشن با نقشه گوگل استفاده کنید؛ البته این کار پیچیدگی‌های مربوط به خود را دارد.
  • چت (Chat) / پیام رسانی (Messaging) : این یک ویژگی اساسی برای بسیاری از برنامه ها است که پیچیدگی‌های زیادی دارد و به روش‌های مختلفی می توان آن را پیاده کرد. به طور کلی شما باید مشخص کنید که به چه نوع چتی نیاز دارید؟ آیا امکان ارسال پیام مستقیم به شخص مورد نظر شماست یا چت گروهی می‌خواهید؟ آیا اپلیکیشن باید از انتقال فایل نیز پشتیبانی کند؟ آیا پیام ها و سوابق کاربران را باید ذخیره کند یا پس از مدتی خاص به طور خودکار حذف شود؟ حالت آفلاین داشته باشد؟ آیا شکلک در آن وجود داشته باشد؟ آیا نوتیفیکیشن وجود داشته باشد (ارسال، مشاهده، بارگذاری و غیره)؟
  • سیستم پرداخت: آیا قصد دارید اپلیکیشن شما با یک یا چند سیستم پرداخت مانند پی‌پل (PayPal) ادغام شود؟ توسعه دهندگان می توانند بیشتر آن‌ها را مستقیما از طریق API در یک برنامه ادغام کنند.
  • خرید درون برنامه (In-app purchase) : در برخی از برنامه‌ها امکان خرید مستقیم محصول یا خدمت از درون اپلیکیشن برای کاربران وجود دارد.
  • تبلیغات: شاید افراد بسیاری تصور کنند تبلیغات موبایلی (Mobile advertising) یک متن ساده، بنر یا تبلیغات پاپ‌آپ (Pop-up ad یا Pop-ups) است که هنگام کار با اپلیکیشن در صفحه تلفن همراه ظاهر می‌شود. اما تبلیغات فراتر از این موارد است و می تواند به صورت سفارشی ساخته شوند.
  • رسانه استریم (Streaming media): یک نوع محتوای چند رسانه ‌ای است که هم زمان با ارسال از سمت فرستنده محتوا، توسط گیرنده آن قابل نمایش است. به عبارت دیگر، گیرنده محتوا نیاز ندارد که ابتدا تمام محتوا را دانلود کند تا بتواند آن را نمایش بدهد. هزینه اجرای آن به عوامل مختلفی بستگی دارد. اول، منطق برنامه و پردازش داده ها. آیا داده ها در زمان واقعی به یک سرور ارسال می شوند و از آنجا منتقل می شوند یا از طریق گزینه ضبط و ارسال (record-and-send) از طریق یک فایل محلی؟ ثانیا، از چه فرمت های ویدیویی/صوتی پشتیبانی می شود؟ همچنین، تنظیمات مربوط به دوربین های تلفن همراه و اتصال اینترنت کاربران چگونه است.
  • پشتیبانی چند زبانه (Multi-language) : در صورتی که نیاز داشته باشید اپلیکیشن شما برای ارائه سرویس به مناطق مختلف از چند زبان پشتیبانی کند.
  • استفاده از حسگرهای تلفن همراه (Phone sensors) : بسیاری از برنامه ها از حسگرهای موجود در تلفن همراه استفاده می کنند. به عنوان مثال، ژیروسکوپ (حسگری که سرعت چرخش را اندازه گیری می کند) ، حسگر اثر انگشت، شتاب سنج، تشخیص جهت تلفن، گام شمار، سنسور نور (برای تنظیم روشنایی صفحه به صورت خودکار) و GPS، نمونه هایی از این حسگرها هستند.
۴.۸/۵ - (۶ امتیاز)


مقالات مرتبط

نظرتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *