مراحل طراحی اپلیکیشن

مراحل طراحی اپلیکیشن چگونه است؟

  • 18 بهمن 1399
  • بروزرسانی: ۲۴ مرداد ۱۴۰۱
  • بدون نظر
  • 8 دقیقه
  • 3037 بازدید


اگر می خواهید درباره مراحل طراحی اپلیکیشن اطلاعات مفیدی به دست آورید با ما همراه باشید. به عنوان یک سرمایه گذار یا تولید کننده، زمان ارزشمندترین منبع شما است. امروز اکثر افراد با کمک گوشی های همراه خود به جستجو درباره محصولات و خدمات می پردازند. پس یکی از روش های جذب مشتریان در کمترین زمان طراحی اپلیکیشنی مرتبط با کسب و کار شما است. با یک جستجو رهنمود ها و نکات زیادی در مورد مراحل طراحی اپلیکیشن خواهید یافت. امّا فیلتر کردن محتوای مفید در این زمینه کاری مشکلی است. به همین سبب ما نکات اصلی و نقشه راه را برای شما گلچین کرده ایم تا نکات اصلی را برای رسیدن به هدف در دسترس داشته باشید.

طراحی اپلیکیشن کسب و کار خود را از کجا شروع کنیم؟

اکثر مردم امروزه به تلفن همراه، ساعت هوشمند و … وابستگی خاصی پیدا کرده اند. با بالا رفتن تعداد کاربران، به طبع افراد زیادی برای طراحی بهتر و ارائه گزینه های جذاب تر وارد بازار ساخت اپلیکیشن می شوند. هر چند که رقابت خوب است و باعث می شود تا برای بهتر شدن تلاش کنیم، با این حال پیدا کردن مخاطب می تواند سخت شود.

اگر قصد دارید اپلیکیشنی برای خود یا سازمانتان تهیه کنید، باید به دنبال نکاتی بگردید که شما را از رقبا متمایز کند. این کلید موفق شما خواهد بود.

رابط های زیبایی کاربری، سادگی قابل توجه و ناوبری آسان، سه ویژگی برجسته یک اپلیکیشن و برنامه عالی است. با ایجاد آن دوست دارید بشنوید که مردم چگونه آن را به دوستان و آشنایان خود معرفی می کنند. هنگام طراحی باید به این نکته توجه کنید که به کاربر به راحتی مفهوم اطلاعات ارائه شده را درک کند، به راحتی در قسمت های مختلف اپلیکیشن حرکت کند و اطمینان حاصل کنید که کاربر به آن باز خواهد گشت.

 مراحل طراحی اپلیکیشن

امّا چگونه یک برنامه (اپلیکیشن) عالی ایجاد کنیم؟

همانطور که گفتیم ما نقشه راه را برای شما آماده کرده ایم تا با روند کار آشنا شوید:

شروع کار:

  • هدف برنامه خود را تعیین کنید
  • ایجاد یک برنامه ریزی و نقشه
  • درباره جایگاه و رقبا تحقیق کنید
  • طراحی و توسعه:
  • یک چارچوب تعیین کنید
  • اپلیکیشن خود را طراحی کنید
  • گزینه های مختلف برنامه ریزی را تست کنید
  • فرآیند های مختلف ساخت را بشناسید
  • درباره طراحی خود بازخورد دریافت کنید
  • آزمایش و راه اندازی
  • اپلیکیشن خود را در یک گروه متمرکز آزمایش کنید
  • نسخه بتا را راه اندازی کنید
  • نسخه اصلی را منتشر کنید.
این مطلب رو حتما ببینید:
مراحل طراحی وب اپلیکیشن و بررسی تمام مراحل آن

شناخت هدف و استراتژی خود

مسأله مه این است که، تنها به این دلیل که رقیب شما یک اپلیکیشن ایجاد کرده است، نمی توانید به راحتی یک اپلیکیشن ایجاد کنید. شاید رقیب هدف تجاری و استراتژی موبایلی متفاوتی از شما داشته باشد. حتی مشتریان هدف و منطقه شما نیز مهم است. برای مثال طراحی اپلیکیشن در تهران می تواند امکانات خاصی برای تهرانی ها داشته باشد. امکاناتی که در سطوح بین المللی قطعا باید بهتر و بیشتر باشند.

درک استراتژی کلی کسب و کار باید اساس طراحی برنامه (اپلیکیشن) تلفن همراه شما باشد. ناهماهنگی بین استراتژی شرکت و استراتژی تلفن همراه می تواند خطرناک باشد.

ایجاد یک استراتژی تلفن همراه مزایایی متعددی دارد:

  • میزان بازگشت سرمایه تا ۷۴%
  • نیازهای آموزشی را کاهش می دهد.
  • منجر به رضایت مشتری می شود.
  • نیاز به یکپارچه سازی و اشکالات را کاهش می دهد
  • بهبود کیفیت، ارزش، بهره وری، کارایی کارمندان و تعامل مشتری

طراحی اپلیکیشن

برای داشتن یک استراتژی سوالات زیر را از خود بپرسید:

  • هدف اصلی اپلیکیشن شما چیست؟ دقیقا چه می خواهید چه کاری انجام دهد؟
  • چگونه برنامه (اپلیکیشن) خود را برای کاربران جذاب می کنید؟
  • قصد دارید با ایجاد آن چه مشکلی از مردم حل کنید؟
  • چگونه می خواهید خود را از رقبا متمایز کنید؟

قطعا به این دلیل که برنامه های بسیاری مشابه آنچه شما قصد ایجاد آن را دارید، به این معنی نیست که اپلیکیشن شما موفق نخواهد شد. تحقیق در مورد رقبا، به شما نشان می دهد که چه چیزی در برنامه آن ها جا مانده است و به آن توجه نشده است. این باعث می شود تا ایده های بهتری بگیرید و در اپلیکیشن خود اضافه کنید.

برای خود یک چارچوب تعیین کنید. ابتدا یک طرح ساده از مسائلی که می خواهد مد نظر داشته باشید را روی کاغذ پیاد کنید. سپس به این فکر کنید که چگونه آن را روی نرم افزارها پیاده کرده یا به دست یک طراح بسپارید.

طراحی ظاهر اپلیکیشن خود

اکنون وقت آن است که طراحی خود را به واقعیت تبدیل کنید. سعی کنید طراحی اصلی زیبا و واقع گرایانه باشد. یک طراحی زیبا، حرفه ای و زیبا داشته باشد. در این کار عجله نکنید و نکته ای را جا نگذارید.

هنگامی که نوبت به تصمیم گیری در مورد نحوه طراحی اپلیکیشن می رسد، چندین گزینه مختلف دارید. می توانند خودتان اپلیکیشن را طراحی کنید. این در صورتی است که شما خود طراحی گرافیک باشید یا در سازمان شما طراحی گرافیکی وجود داشته باشد. در غیر این صورت پیشنهاد نمی کنیم که خودتان آن را طراحی کنید. بهتر است این کار را به یک متخصص بسپارید.

همواره با متخصص همکاری کنید. نظرات و پیشنهادهای خود را با آن ها در میان بگذارید. نکات مهمی که پیش از این آماده کرده اید در اختیارش بگذارید همچنین پیشنهادات متخصص را به خوبی بشنوید. همچنین مجموعه چتر نیلی در خدماتی نظیر طراحی اپلیکیشن فعالیت دارد و در صورت نیاز به اطلاعات بیشتر یا مشاوره در این امور ، با ما تماس حاصل نمایید.

این مطلب رو حتما ببینید:
آشنایی با طراحی رابط کاربری اپلیکیشن

مراحل طراحی اپلیکیشن ها

ناوبری آسان داشته باشید؛ یک اپلیکیشن خوب، اپلیکیشنی است که کاربر بتواند به راحتی در آن جستجو کرده و به بخش های مختلف آن دسترسی پیدا کند. به خاطر داشته باشید که قالبی را انتخاب کنید که به چشم کاربر آشنا باشد. طراحی ساده، ولی کاربردی داشته باشد. در انتخاب نوع فونت و رنگ ها دقت بسیاری خرج دهید. رنگ ها می تواند در جذب کاربران تاثیر گذار باشد. همچنین اگر رنگ هایی زننده و فونت هایی نامناسبی انتخاب کنید، باعث می شود تا کاربران از اپلیکیشن شما دوری کنند.

مراحل طراحی اپلیکیشن ها

به سلسله مراتب بصری و وزن هر عنصر درون اپلیکیشن خود فکر کنید. هر عنصر باید در ابعاد و اندازه مناسبی با سایر عناصر قرار گیرد. بعلاوه وزن هر بخش می تواند با دیگری متفاوت باشد. به این معنا که شاید بخواهید رنگ آن را برجسته تر کرده یا ابعاد بزرگتری داشته باشد. در مورد طراحی رابط کاربری اپلیکیشن یه مطلب مفصل تر هم نوشته ایم که میتوانید ازبخش مقالات مطالعه نمایید.

پس از آنکه تمامی موارد بالا را در نظر گرفتید، شروع ساخت اپلیکیشن را از نظر فنی و کدنویسی آن آغاز کنید. همانطور که گفتیم اگر خود به زبان های برنامه نویسی اندروید یا iOS آشنا هستید می توانید کار را آغاز کنید. و اگر نه بهتر است آن را به متخصصان بسپارید. البته بسیاری از سایت های نیز وجود دارند که اجازه می دهند تنها به صورت تصویری و بدون نیاز به کدنویسی به طراحی اپلیکیشن خود بپردازید. هر چند ممکن است در برخی موارد محدودیت هایی داشته باشند ولی اکثرا قالب های اولیه و رنگ بندی های حرفه ای را ارائه می دهند.

این مطلب رو حتما ببینید:
رابط کاربری UI چیست؟ بررسی تفاوت UI و UX، یکبار برای همیشه!

تست اپلیکیشن

مراحل طراحی اپلیکیشن اولیه خود را در یک گروه کوچک بررسی کنید. بازخوردهای لازم را دریافت کرده و به اصلاح آن بپردازید. سپس، نسخه بتا را منتشر کرده و بازخورد عموم مردم را بررسی کنید. با آنالیز این موارد می توانید متوجه شوید در باگ هایی در اپلیکیشن وجود دارد یا چه مواردی را از جا انداخته اید. در نسخه بتا می توانید از کاربران مختلف بخواهید تا نظراتشان را داخل اپلیکیشن برای شما ارسال کنند. این نظرات می تواند در مورد ظاهر برنامه یا باگ های مختلفی که کاربران مشاهده کرده اند باشد. از این موارد چشم پوشی نکنید و مراحل طراحی اپلیکیشن را به درستی اجرا کنید تا به موفقیت برسید.

و بالاخره موفق شدید مراحل طراحی اپلیکیشن را به پایان برسانید و نسخه نهایی خود را منتشر کنید. در بازار اپلیکیشن های اندروید می توانید به راحتی اپلیکیشن خود را منتشر کنید. به این معنا که نیاز به بازبینی اولیه نخواهد داشت. تنها لازم است اپلیکیشن را در گوگل پلی یا بازار آپلود کنید و پس از آن دراختیار عموم قرار خواهد گرفت. امیدواریم با استفاده از این مراحل بتوانید کسب و کار خود رونق بیشتری دهید.

سؤالات متدوال

آیا می توان از قالب های آماده استفاده کرد؟

بستگی به نوع اپلیکیشن و مواردی که قصد دارید در آن قرار دهید، این امکان وجود دارد. با این حال قالب های آماده نمی توانند تمامی ایده های شما را ممکن سازنند و نیاز به شخصی سازی خواهید داشت.

می توان اپلیکیشن را در ایتونز منتشر کرد؟

قطعا یکی از گزینه های برای کاربران iOS انتشار اپلیکیشن در آیتونز است؛ با این حال هزینه های بالایی دارد و به دلیل تحریم ها اکثر کاربران داخلی به سمت اندروید متمایل هستند.

برای طراحی از چه نرم افزاری استفاده کنیم؟

در ساده ترین حالت یک قلم و کاغذ بردارید و ظاهر اپلیکیشن خود را طراحی کنید. می توانید از فتوشاپ و نرم افزارهای ویرایشگر دیگر نیز استفاده کنید و بعد طبق مطالب گفته شده مراحل طراحی اپلیکیشن را سپری کنید تا اپلیکیشن مدنظرتان را به دست آورید.

۵/۵ - (۲ امتیاز)


مقالات مرتبط

نظرتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *