طراحی اپلیکیشن فروشگاهی

طراحی اپلیکیشن فروشگاهی اختصاصی برای اندروید و IOS با جدیدترین متد ها

  • 7 آبان 1399
  • بروزرسانی: ۲۲ مرداد ۱۴۰۱
  • بدون نظر
  • 10 دقیقه
  • 3424 بازدید


همه ما برای تأمین مایحتاج ضروری و غیرضروری خود به فروشگاه‌ها و مراکز خرید موجود در شهر و محل سکونت خودمان مراجعه می‌کنیم. حال این فرآیند را در قالب یک فروشگاه مجازی تصور کنید که تا چه میزان کار شما آسان‌تر خواهد شد. امروزه نرم‌افزارها و برنامه‌هایی خاص تحت عنوان اپلیکیشن فروشگاهی شما را به این مسیر نزدیک‌تر خواهند کرد.

زمان و صرفه‌جویی در وقت مهم‌ترین عامل در دنیای شلوغ و پیچیده امروز است. با گذشت زمان و پیشرفت علم نیازهای بشر نیز به مراتب تغییر کرده و افراد خواستار فناوری‌هایی هستند که تحولی مؤثر در زندگی آن‌ها ایجاد کند.

 

اپلیکیشن فروشگاهی چیست؟

در گذشته شما برای هر خرید کوچک و بزرگ مجبور به بیرون رفتن از خانه بودید اما با ظهور نرم‌افزارهایی همچون اپلیکیشن فروشگاهی، شرایط تغییر کرد. یک اپلیکیشن فروشگاهی این امکان را فراهم می‌کند تا شما بدون نیاز به خارج شدن از خانه و تنها با دسترسی به اینترنت و تلفن همراه خرید خود را انجام دهید. طبق بررسی‌های انجام شده، خریدهای اینترنتی هر سال با آمار رشد بیشتری همراه هستند و علاقه مردم نیز به انواع اپلیکیشن افزایش یافته است.‌ ذکر این نکته نیز الزامی است که بعضی از انواع اپلیکیشن مانند وب اپلیکیشن برای خدمات متفاوتی مانند آموزش و محاسبه نیز طراحی شده‌اند که در ادامه به آن اشاره خواهیم کرد.

در حال حاضر تولیدکنندگان و سرمایه‌داران برای رشد و کسب سود بیشتر به هر راهی متوسل می‌شوند. البته ناگفته نماند که این راه باید مسیری معقول و مطمئن باشد تا در آخر شخص یا شرکت را به درآمدی قابل توجه برساند. یکی از این راه‌ها، طراحی اپلیکیشن فروشگاهی است. اپلیکیشن فروشگاهی اگر با توجه به استانداردها طراحی شود، شرایط لازم را برای خریدی مطلوب و آسان فراهم خواهد کرد. در ادامه ما به معرفی انواع اپلیکیشن فروشگاهی و ویژگی‌های آن‌ها می‌پردازیم؛ با ما همراه باشید.

طراحی اپلیکیشن فروشگاهی

انواع اپلیکیشن فروشگاهی

  • وب اپلیکیشن

شما برای دسترسی به وب اپلیکیشن نیازی به نصب برنامه‌ای خاص ندارید. استفاده از برنامه تحت وب یا همان وب اپلیکیشن به وسیله مرورگر و دسترسی به اینترنت امکان‌پذیر می‌شود. معمولاً این دسته از نرم‌افزارها بر روی سرور قرار داده می‌شوند که شما با باز کردن مرورگری مانند گوگل کروم یا فایرفاکس می‌توانید از خدمات آن‌ها استفاده کنید. سؤالی که از سوی کاربران مطرح می‌شود تفاوت وب سایت با وب اپلیکیشن است. محتوا هدف و موضوع اصلی وب سایت است که با توجه به اصول و استاندارد تولید محتوا، مطالب مرتبط درون وب سایت قرار می‌گیرند. وب اپلیکیشن هدفی فراتر از محتوا داشته و به ارائه خدمات مختلف می‌پردازد. وب اپلیکیشن این امکان را فراهم می‌کند تا بدون سیستم عامل اندروید یا IOS بتوانید به خدمات و برنامه اپلیکیشن دسترسی داشته باشید. در واقع شما برای ورود به این برنامه‌ها با محدودیت خاصی روبرو نخواهید شد و تنها باید به اینترنت متصل باشید.

این مطلب رو حتما ببینید:
طراحی اپلیکیشن باربری با بهترین قیمت و جدیدترین روش های طراحی سال 1403

از دیگر ویژگی‌ها و مزایای وب اپلیکیشن باید به موارد زیر اشاره کنیم.

  • منطبق با انواع صفحه نمایش: یکی از مزیت‌های قابل توجه وب اپلیکیشن تغییر نحوه نمایش بر اساس دستگاهی است که شما به وسیله آن به برنامه وارد شده‌اید. به عنوان مثال اگر شما با تلفن همراه خود برنامه را مشاهده کنید، مطالب بر اساس استاندارد نمایشگر تلفن همراه برای شما نمایش داده می‌شوند.
  • عدم نیاز به به‌روزرسانی توسط کاربر: این نرم‌افزارها به صورت اتوماتیک خود را با آخرین نسخه روز آپدیت می‌کنند و وظیفه به‌روزرسانی توسط کاربر معنای خود را از دست می‌دهد.
  • مزیت دیگر اپلیکیشن تحت وب، اشغال نکردن فضا در تلفن همراه است. از آنجا که شما به وسیله مرورگر به این برنامه‌ها دسترسی پیدا می‌کنید، دیگر جای نگرانی برای پر شدن فضای حافظه داخلی تلفن همراه وجود ندارد.

«دیجی کالا» یکی از برنامه‌های تحت وب شناخته شده در ایران است که فرایند انتخاب و خرید را بسیار آسان کرده است. روزانه تعداد زیادی کاربر از این سایت دیدن کرده و مایحتاج خود از مواد خوراکی تا لوازم الکترونیکی و خانگی را خریداری می‌کنند. دیجی کالا را می‌توان یکی از بزرگ‌ترین سایت‌های تجارت الکترونیک در خاورمیانه نامید که به رتبه‌ای برتر بین دیگر برنامه‌های تحت وب رسیده است.

  • اپلیکیشن فروشگاهی قابل نصب بر روی سیستم عامل اندروید و IOS

بعد از توضیح درباره وب اپلیکیشن نوبت به انواع اپلیکیشن‌های فروشگاهی می‌رسد که نیاز به نصب بر روی تلفن همراه دارند. توجه داشته باشید که بعضی از انواع اپلیکیشن مخصوص سیستم عامل IOS بوده و شما نمی‌توانید از آن‌ها برای دستگاه خود که به اندروید مجهز شده، استفاده کنید.

این دسته از برنامه‌ها به دو دسته محتوایی و فروشگاهی تقسیم می‌شوند. بعضی از این برنامه‌ها به منظور اطلاع‌رسانی و کمک به مخاطب برای خریدی بهتر طراحی می‌شوند. به عنوان مثال اپلیکیشن «تُرب» قیمت‌های مختلف محصولات گوناگون را در اختیار کاربر قرار می‌دهد تا با مقایسه قیمت‌ها، خریدی باکیفیت و مقرون به صرفه داشته باشد.

سیستم عامل‌های اندروید و IOS انواع اپلیکیشن فروشگاهی متفاوتی طراحی کرده‌اند که همگی در جهت جلب رضایت کاربر و رسیدن به سود بیشتر به مرحله اجرا رسیده‌اند. از نرم‌افزارهای شناخته شده در دنیا می‌توان به «آمازون» اشاره کرد که به فروش انواع محصولات اختصاص دارد. ناگفته نماند که امکان استفاده از آمازون به صورت وب اپلیکیشن نیز وجود دارد.

 

اهمیت طراحی اپلیکیشن فروشگاهی

تعامل بیشتر با مخاطب از مهم‌ترین دلایل برای طراحی اپلیکیشن فروشگاهی است. هر سرمایه و خط تولیدی نیاز به جذب مشتری بیشتر دارد، برای این منظور سرمایه‌گذاران باید مخاطبان خود را شناخته و بر اساس نیاز آن‌ها به خدمت‌رسانی مشغول شوند. از آنجا که امروزه بیشتر افراد ساعات زیادی از وقت خود را به گشت و گذار در اینترنت و فضای مجازی می‌گذرانند، نیاز آن‌ها برای خرید نیز به تلفن همراه یا لپ‌تاپ شخصی منتهی می‌شود.

این مطلب رو حتما ببینید:
انتشار اپلیکیشن در کافه بازار به صورت گام به گام و آموزش تصویری

مزیت طراحی اپلیکیشن فروشگاهی در این است که کاربر در هر ساعت از شبانه‌روز می‌تواند به کالا یا خدمت مورد نظر خود دسترسی داشته باشد. افرادی که قصد طراحی اپلیکیشن فروشگاهی دارند می‌توانند با قرار دادن نرم‌افزار خود در برنامه‌هایی مانند گوگل پلی یا کافه بازار مخاطب را از نوع و نحوه فعالیت خود مطلع سازند. مشاهده تنوع محصول و اطلاعات دقیق در مورد آن، فرایند خرید را برای کاربر آسان‌تر کرده است. شما بدون نگرانی از هزینه‌ای که برای رفت و آمد دارید، با یک لپ‌تاپ یا تلفن همراه می‌توانید در کمترین زمان به فروشگاه اینترنتی خود دسترسی داشته و خرید خود را انجام دهید. حتی اگر قصد خرید نداشته باشید، این برنامه‌ها اطلاعاتی جامع از هدفی که به دنبال آن هستید، در اختیار شما قرار می‌دهند.

مخاطبان اپلیکیشن فروشگاهی

افراد شاغل و کسانی که وقت زیادی از شبانه‌روز خود را به کار یا آموزش اختصاص می‌دهند، معمولاً با کمبود وقت برای دیگر امور زندگی مواجه می‌شوند. قطعاً خرید از یک اپلیکیشن فروشگاهی برای این دسته از افراد گزینه مناسب‌تری است. از آنجا که آن‌ها به صرفه‌جویی در وقت معتقد هستند، روشی را انتخاب می‌کنند که کمترین زمان را لازم داشته باشد.

اگر شما با مراجعه به یک بوتیک یا فروشگاه نمی‌توانید برای خرید تصمیم بگیرید، یک اپلیکیشن فروشگاهی کمک بزرگی برای شما خواهد بود. مقایسه کیفیت و قیمت انواع محصولات این امکان را برای شما فراهم می‌کند تا از خرید خود رضایت کامل داشته باشید و در تصمیم‌گیری با تردید مواجه نشوید. در واقع اپلیکیشن فروشگاهی به مخاطب کمک می‌کند تا بدون عجله و با کسب آگاهی جامع از ویژگی‌های محصول، خریدی مطمئن داشته باشد.

ویژگی‌های یک اپلیکیشن فروشگاهی

هدف از طراحی اپلیکیشن فروشگاهی جذب مخاطب یا مشتری بیشتر و رسیدن به سود است. حال برای رسیدن به این اهداف باید موارد مهمی را در نظر داشت که در ادامه به آن‌ها می‌پردازیم:

  • اپلیکیشن باید طراحی ساده‌ای داشته باشد تا استفاده از آن برای عموم قابل فهم بوده و کاربری آسانی داشته باشد. مخاطب با مراجعه به اپلیکیشن شما نباید با سردرگمی مواجه شود و از نامنظم بودن اطلاعات، نسبت به بازدید سرخورده شود.
  • یکی از مهم‌ترین ویژگی‌های یک اپلیکیشن فروشگاهی خوب، قابلیت‌های مختلف آن است. اگر قصد طراحی اپلیکیشن فروشگاهی دارید باید به مواردی مانند جستجو، فیلتر محصولات، دسته‌بندی محصولات، عضویت و حق اشتراک، سبد خرید، امکان مشاهده توضیحات محصول، پرداخت آنلاین از درگاهی معتبر و… توجه داشته باشید. جزئیات بیشتر در این موارد کلیدی و مهم، این امکان را برای کاربران فراهم می‌آورد تا با اطمینان خاطر از خدمت مورد نظر استفاده کرده یا به خرید محصول بپردازند.
  • کاربران به هنگام دانلود و نصب برنامه به میزان بازدید و تعداد نصب اپلیکیشن توجه می‌کنند. از دیگر ویژگی‌های یک اپلیکیشن فروشگاهی خوب، قابلیت تحلیل رفتار کاربران است.
  • ارتباط مؤثر با کاربر بهترین راه برای موفقیت یک اپلیکیشن فروشگاهی است. برای جلب نظر بیشتر مشتری و ارتباط با او باید شرایطی فراهم شود که سرمایه‌گذار از نظرات و انتقادات سازنده کاربر مطلع شده و نسبت به آن‌ها اقدامات لازم را انجام دهد. این امر حسی از اطمینان در مشتری ایجاد خواهد کرد.
  • قابلیت ارسال نوتیفیکیشن؛ مخاطب علاقه دارد از فروش‌های ویژه، تخفیف‌ها و خدمات فوق‌العاده به طور مرتب باخبر شود. اگر می‌خواهید اپلیکیشن شما به برنامه‌ای کاربردی و محبوب تبدیل شود، قابلیت ارسال نوتیفیکشن را به اپلیکیشن خود اضافه کنید. با وجود این امکان، کاربر از اخبار و اطلاعات لازم در جهت خریدی بهتر آگاه شده و به موقع وارد عمل می‌شود.
  • با توجه به تمام این ویژگی‌ها بعد از طراحی اپلیکیشن فروشگاهی، شما باید مارکتی معتبر برای تبلیغ نرم‌افزار خود پیدا کنید. اپ استور و گوگل پلی دو مارکت مشهور در دنیا هستند که این امکان را فراهم می‌کنند؛ اما نباید از حضور انواع مارکت ایرانی نیز غافل شد که برای کاربران ایرانی موارد مصرف بیشتری دارند.
  • ارائه اطلاعات جامع؛ خدمات و محصولات موجود در اپلیکیشن نیاز به اطلاعاتی دقیق و جامع دارند. هر چقدر میزان این اطلاعات دقیق‌تر باشد، قدرت انتخاب و تصمیم‌گیری مخاطب نیز بیشتر خواهد شد.
این مطلب رو حتما ببینید:
جدیدترین متدها و تریک های ساخت اپلیکیشن حرفه ای در سال ۲۰۲۴!

طراحی اپلیکیشن فروشگاهی

نکات اساسی در موفقیت یک اپلیکیشن فروشگاهی

  • شناخت مخاطب: قبل از طراحی اپلیکیشن فروشگاهی باید مخاطبان اصلی به خوبی شناخته شوند. به عنوان مثال اپلیکیشن فروشگاهی «با سلام» با هدف رونق در کسب و کارهای خانگی و صنایع دستی، مخاطبانی خاص را با خود همراه کرده است.
  • ظاهر و طراحی اپلیکیشن: جلوه‌های بصری از عوامل مهم در جذب مشتری هستند و نمی‌توان این موضوع را نادیده گرفت. یک اپلیکیشن خوب باید طراحی قوی و منحصر به فردی داشته باشد تا کاربر به محض ورود به فضای داخلی آن جذب شده و لحظات بیشتری را به جستجو و گردش در اپلیکیشن بپردازد.
  • دسترسی سریع و آسان: همان‌طور که اشاره کردیم دسته‌بندی محصولات نقش مهمی در کاربرد مطلوب اپلیکیشن دارد. فیلتربندی مناسب و اصولی که شامل اطلاعات دقیق محصول، قیمت و… می‌شود؛ دسترسی کاربر را به هدف مورد نظرش آسان‌تر می‌کند. همچنین حذف درخواست اطلاعات غیرضروری مانند کدپستی و… به نوعی صرفه‌جویی در زمان محسوب می‌شود و کاربر احساس راحتی بیشتری با اپلیکیشن شما خواهد کرد.
  • پرداخت آنلاین: نکته دیگر، امنیت فرایند پرداخت در یک اپلیکیشن فروشگاهی است. با اعتماد کاربر به سرمایه‌گذار، امنیت رابطه حاصل می‌شود. اپلیکیشن باید به سیستم پرداختی آسان مجهز باشد تا مخاطب بدون اتلاف وقت، پرداخت خود را به صورت آنلاین انجام دهد.

 

نتیجه گیری و جمع بندی

درحال حاضر بازار طراحی اپلیکیشن داغ است و صاحبان سرمایه تلاش می‌کنند تا در رقابتی سازنده، مسیر خود به سمت پیشرفت و کسب سود بیشتر را باز کنند. طراحی اپلیکیشن فروشگاهی یکی از بهترین روش‌ها در دنیای تجارت آنلاین است که می‌تواند یک برند یا فروشگاه را به درصد بالایی از فروش و ارائه خدمت برساند.

۴.۸/۵ - (۵ امتیاز)


مقالات مرتبط

نظرتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *