آیا قصد ایجاد طراحی اپلیکیشن آموزشی را دارید؟ ما در این محتوا مطالبی در مورد طراحی اپلیکیشن های آموزشی، نحوه ساخت یک اپلیکیشن قدرتمند برای مطالعه و همچنین نحوه کسب درآمد از صنعت آموزش الکترونیکی را ارائه می دهیم.
اپلیکیشن آموزشی
این روزها با استفاده از اپلیکیشن های آموزشی، می توان هروقت و هر کجا مطالعه کرد. حتی پرمشغله ترین افراد هم می توانند بدون مراجعه به دانشگاه به کلاس های آنلاین بپیوندند، به صورت آنلاین یاد بگیرند، مهارت های خود را گسترش دهند و یا مدرک بگیرند. از سوی دیگر، با پیشرفت تکنولوژی، بازار آموزش می تواند منبع خوب درآمد برای افراد باشد. بنابراین مهم ترین کار این است که بهترین راه برای طراحی اپلیکیشن آموزشی را پیدا کنید که مزایای بیشتری برای مشتری داشته باشد و آن را سودآور تر کند. علاوه بر این، آموزش بعد از مدرسه و دانشگاه پایان نمی یابد. در دوره افزایش تکنولوژی آموزش، یک سرویس مهارت افزایی برای محافظت از مشاغل درآینده، اهمیت بیشتری پیدا کرده است. در ماه مارس هنگامی که کووید ۱۹ توسط سازمان بهداشت جهانی به عنوان یک بیماری همه گیر اعلام شد، دانلود اپلیکیشن های آموزشی در سراسر جهان در مقایسه با میانگین هفتگی سه ماهه چهارم سال ۲۰۱۹، ۹۰% افزایش یافت. از آنجا که کووید ۱۹ به طور گسترده در سراسر جهان در حال گسترش است، اپلیکیشن های آموزشی فرصتی برای اثبات ارزش خود یافتند. به طور کلی بسیاری از مدارس و دانشگاه ها سعی می کنند تا دوره های خود را با سیستم های آموزشی آنلاین تطبیق دهند تا اطمینان حاصل شود که مطالعه تحت تاثیر قرار نمی گیرد.
بدون شک ما باید با درک اهمیت اپلیکیشن های آموزشی، برای هر شیوعی در آینده آماده باشیم. وهمچنین این شرایط فرصت مناسبی برای طراحی اپلیکیشن آموزشی کاربردی است.
مزایای اپلیکیشن های آموزشی چیست؟
۱-انعطاف پذیری: با گذراندن یک دوره آنلاین، کاربران می توانند در هر زمان و هر مکان به صورت آنلاین مطالعه کنند. بنابراین با توسعه یک اپلیکیشن آموزشی به کاربران این فرصت را می دهید تا در یک برنامه مناسب، موضوعات مور نظر خود را مطالعه کنند.
۲- مدرن بودن: همان طور که همه ما می دانیم نسل امروز بیشتر وقت خود را در گوشی موبایل می گذرانند و اکثرا تمایلی به مطالعه ندارند. با این اوصاف، اگر شما فعالیت های خسته کننده کاربران را با فعالیت های تعاملی شان مرتبط کنید، اپلیکیشن آموزشی شما تغییردهنده بازی خواهد بود.
۳- کارایی: اپلیکیشن آموزشی همچنین به افزایش تعامل بین والدین و معلمان کمک می کند. بنابراین توسعه اپلیکیشن آموزشی، فرصت دستیابی به دانش را به صورت موثرتر و با کیفیت تر فراهم می کند.
۴- صرفه جویی کردن: اپلیکیشن های آموزشی باعث صرفه جویی در زمان و هزینه می شوند. در واقع اپلیکیشن های آموزشی می توانند به دانش آموزان در خواندن کتاب های الکترونیکی ، گوش دادن به سخنرانی های ضبط شده و یا تکمیل تکالیف آنلاین کمک کنند.
۵-یادگیری خودگام: به جای تمرکز بر روی همه دانش آموزان که برای معلمان سخت است، اپلیکیشن های آموزشی را می توان به صورت جداگانه استفاده کرد. علاوه بر این یک اپلیکیشن آموزشی برای یادگیری، میزان موفقیت و سطح کاربر را ارائه می دهد که منجر به یک رویکرد ارزیابی جامع می شود.
چند ایده خوب برای اپلیکیشن های آموزشی
۱- اپلیکیشن آموزشی زبان: علاوه بر عملکردهای اصلی یادگیری یک زبان جدید، بسیاری از اپلیکیشن های مدرن، بازی های سرگرم کننده ای را برای به خاطر سپردن کلمات جدید یا تماشای فیلم های آموزشی ارائه می دهند. علاوه بر این شما می توانید به کاربران کمک کنید تا نقاط ضعف و قوت خود را بشناسند و بدانند که در کجا بیشتر باید تمرکز کنند. به عنوان مثال Duolingo یک اپلیکیشن عالی است که از طریق بازی ها و فعالیت های سرگرم کننده به دانش آموزان در یادگیری زبان های مختلف آنلاین مانند آلمانی، اسپانیایی و یا انگلیسی کمک می کند. در مقابل، Memrise با تماشای فیلم های کوتاه به زبان مادری، درس هایی را می آموزد.
۲- اپلیکیشن های آموزشی برای بچه ها: طراحی اپلیکیشن آموزشی متمرکز بر کودکان ایده خوبی است. برای ایجاد این اپلیکیشن آموزشی، شما باید بر روی طراحی ساده و رنگارنگ تمرکز کنید. به عنوان مثال Youtube Kids، منحصرا برای کودکان ساخته شده است. این یکی از بهترین اپلیکیشن های آموزشی آنلاین برای کودکان است. همچنین اپلیکیشن آموزشی Quick Math JR، در جهت آشنایی کودکان با اعداد و انتقال مهارت های ریاضی عمومی به دانش آموزان است.
۳- اپلیکیشن های آموزشی با هدف دوره های آنلاین: این اپلیکیشن های آموزشی معمولا یک دوره آموزشی خاصی را همراهی می کنند. به این ترتیب کاربران بسته به علایق و نیازهای کاری خود ، فرصت انتخاب یک دوره را دارند. بسیاری از دانشگاه ها آماده همکاری با یک بستر آموزشی هستند. اپلیکیشن های آموزشی برای یادگیری آنلاین مانند Coursera، Udemy، Udacity، edX و LinkedIn’s Lynda به تعدادی دوره در صنایع مختلف از سراسر جهان دسترسی دارند.
۴- اپلیکیشن های آموزشی برای پیگیری پیشرفت دانش آموزان : چندین نوع اپلیکیشن آموزشی به معلمان این امکان را می دهد تا به طور خودکار نمره را به مشارکت اختصاص دهند . به عنوان مثال با اپلیکیشن Seesaw ، معلمان می توانند نمونه هایی از نقاط قوت دانش آموزان و زمینه هایی برای پیشرفت والدین شان در طول جلسات ارائه دهند. در حالی که Additio، به عنوان یک اپلیکیشن مدیریت کلاس به شما این امکان را می دهد که در دستگاه همراه خود حضور داشته باشید، نمرات خود را محاسبه کنید و جدول زمانی خود را برنامه ریزی کنید.
۵- اپلیکیشن های آموزشی برای ذخیره موارد یادگیری : اگر قصد دارید یک سیستم مدیریت یادگیری را به عنوان خدماتی برای مشاغل خود ارائه دهید، شما باید طرحی را انتخاب کنید. در اینجا چند نمونه از سیستم های مدیریت یادگیری متداول برای مدارس آورده شده است. به عنوان مثال اپلیکیشن Classroom Google به شما کمک می کند تا مطالب یادگیری را با زبان آموزان و مدرسان به اشتراک بگذارید. بزرگترین مزیت این است که شما می توانید از طریق ادغام با سرویس های Google مانند Gmail، Drive، Docs و YouTube به طور یکپارچه متصل شوید. در حالی که Edmodo یک سرویس شبکه مانند اجتماعی است که استفاده از آن را برای هرکسی که با فیس بوک آشنا باشد، آسان می کند.
۶- اپلیکیشن های آموزشی بازی گونه : یکی دیگر از ایده های جالب، طراحی اپلیکیشن آموزشی مانند Kahoot و یا ClassDojo با چندین آزمون و بازی است. این به زبان آموزان از تمام گروه های سنی کمک می کند تا متناسب با انتخاب خود از جمله دشواری، سن و گروه بازی کنند و مسابقه بدهند.
۶ ویژگی ضروری اپلیکیشن های آموزشی موفق:
به طور کلی ویژگی های مورد نیاز بسته به نوع اپلیکیشنی که برای یادگیری یا آموزش طراحی میکنید، متفاوت خواهد بود . با این حال ۶ ویژگی در هر اپلیکیشن آموزشی وجود دارد.
۱- Login/ Signup یا ورود به سیستم: بهتر است در طراحی اپلیکیشن آموزشی به این نکته توجه کنید که گزینه های مختلفی را برای ورود به سیستم ارائه دهید. به عنوان مثال یک حساب کاربری می تواند از طریق ایمیل، شماره تلفن یا از طریق شبکه های اجتماعی مانند Facebook، Twitter، LinkedIn و سایر موارد ایجاد شود . برای اینکه اپلیکیشن کاربر پسند تر باشد، باید حساب کاربری را تایید کرده و گزینه ” فراموشی رمز عبور” را اضافه کنید .
۲-پروفایل کاربر: از طریق این داشبورد، کاربران می توانند بررسی کنند که در کدام دوره ها شرکت کرده اند و برنامه های خود را تنظیم کنند. آن ها همچنین می توانند جزئیات حساب خود مانند موضوع، سن، تحصیلات و … را اضافه کنند.
۳- مطالب آموزشی : اولا مطالب یادگیری باید از نظر علمی اثبات شده باشند و بسته به اپلیکیشن آموزشی می تواند از انواع مختلفی باشد:
- مواد صوتی / تصویری
- تمرینات تعاملی برای تعیین سطح تحصیلات
- دوره های آنلاین
- پوش نوتیفیکیشن که برای مشارکت کاربر مفید است. این اعلان ها فرصتی برای تخفیف، ویژگی های جالب جدید، به روز رسانی دوره و … است.
۴- ادغام شبکه های اجتماعی: امروزه تصور یک اپلیکیشن موبایل بدون اجرای چنین ویژگی غیرممکن است. در واقع این ویژگی به کاربر امکان می دهد که موفقیت خود را با دوستان به اشتراک بگذارد.
۵-قابلیت جستجو: هر چه کاربر سریع تر به نتایج دلخواه برسد، شانس بیشتری هست که اپلیکیشن آموزشی شما را حفظ کند. همچنین دانش آموزان می توانند دوره های آنلاین مورد نیاز خود را پیدا کنند.
۶- مبلغ پرداختی: وقتی نوبت به پرداخت آنلاین است، باید امنیت را کنترل کنید. علاوه بر این، شما باید یک روش پرداخت مناسب از طریق کارت های اعتباری، PayPal، Braintree و … ارائه دهید.
چگونه یک اپلیکیشن آموزشی طراحی کنیم؟
برای مبتدیان، فرآیند طراحی اپلیکیشن آموزشی نیاز به برنامه ریزی و کارهای مقدماتی زیادی دارد از جمله :
۱-تحقیق در بازار: برای بررسی اصالت ایده خود برای یک اپلیکیشن آموزشی و نیز برای جلوگیری از نادیده گرفته شدن در بین رقبا، باید شیوه برجسته شدن بین آن ها را مشخص کنید. ابتدا باید مخاطبان خود را بررسی کنید بعد این سوالات را از خودتان بپرسید :
- چه بخشی از تجارت شما نیاز به بهبود دارد؟
- چگونه اپلیکیشن آموزشی می تواند بر این مشکل تاثیر بگذارد؟
- چگونه رضایت کلی مشتری را افزایش دهیم؟
سایر زمینه های اصلی شامل تحقیقات بازار و رقبا، جدول زمانی، بودجه و سایر موارد است.
۲-کیفیت محتوا: اگر کاربران مجبور باشند ساعت های زیادی را برای انجام این کار صرف کنند، خسته خواهند شد. بنابراین استفاده از فیلم های آموزشی، یک پیشنهاد قابل توجه برای آموزش و حفظ رویکرد به کل فرآیند یادگیری است و البته فراموش نکنید هنگامی که یادگیرنده کار را با موفقیت انجام داد به او پاداش بدهید.
۳- UI UX برنامه : برداشت اول خیلی مهم است. در صورتی که اپلیکیشن آموزشی، ساده، زیبا و واضح باشد، دانش آموزان و معلمان آن را دانلود می کنند. وقتی صحبت از کودکان می شود، سادگی طراحی در درجه اول است. در عین حال گرافیک روشن و صدای جالب باید پاسخگوی نیازهای تمام مشتریان باشد. طراحی رابط کاربری موضوعی مفصل است به همین دلیل یک مقاله ای مفصل نوشته ایم که میتوانید در بخش مقالات مطالعه نمایید.
۴- تست یک اپلیکیشن آموزشی: وقتی شما از یک طرح کلی برای طراحی اپلیکیشن آموزشی استفاده می کنید، وقت آن است که جریان برنامه و تجربه کاربری خود را امتحان کنید. تست کردن به شما کمک می کند بدانید کدام مباحث ضعیف است و باید تلاش بیشتری کنید.
تخمین هزینههای طراحی اپلیکیشن
یکی از مواردی که برای طراحی اپلیکیش آموزشی برای متقاضیان حائز اهمیت است، میزان هزینه ساخت اپلیکشن است. هزینه ساخت اپلیکیشن به عوامل متعددی بستگی دارد از جمله :
- نوع رابط کاربری (User Interface) یا به اختصار UI مورد نیاز
- تجربه کاربری (User experience) یا به اختصار UX مورد نظر
- گرافیک اپلیکیشن
- ویژگی ها و قابلیت های اپلیکیشن
- نوع و پیچیدگی پایگاه داده مورد نیاز
- نوع محتوا
برخی قابلیت ها و ویژگی هایی که به کارگیری آن ها می تواند بر هزینه ساخت اپلیکیشن تاثیر بگذارد:
- سرعت و سادگی
- وضوح مناسب تصاویر
- امنیت
- قابلیت جستجو
- پوش نوتیفیکیشن (PUSH NOTIFICATION)
- بازخورد کاربر (User feedback)
- به روز رسانی ها (Updates)
- ادغام با نقشه گوگل (Google Maps integration)
- چت (Chat) / پیام رسانی (Messaging)
- سیستم پرداخت
- خرید درون برنامه (In-app purchase)
- پشتیبانی چند زبانه (Multi-language)
- استفاده از حسگرهای تلفن همراه (Phone sensors)
همچنین میتوانید برای اطلاعات بیشتر در مورد طراحی اپلیکیشن چه در حوزه آموزشی و یا دیگر حوزه ها با ما تماس حاصل نمایید و از متخصصین گروه چتر نیلی در این اموز مشاوره دریافت نمایید.
سوالات :
۱- افزودن چه قابلیت هایی بر میزان هزینه طراحی اپلیکیشن آموزشی موثر است؟
قابلیت جستجو، پوش نوتیفیکیشن، بازخورد کاربر، به روز رسانی ها، ادغام با نقشه گوگل، چت/پیام رسانی، سیستم پرداخت، خرید درون برنامه، پشتیبانی چند زبانه، استفاده از حسگرهای تلفن همراه.
۲- چند ایده خوب برای طراحی اپلیکیشن آموزشی نام ببرید ؟
اپلیکیشن آموزشی زبان، اپلیکیشن های آموزشی با هدف دوره های آنلاین، اپلیکیشن های آموزشی برای پیگیری پیشرفت دانش آموزان، اپلیکیشن های آموزشی برای بچه ها، اپلیکیشن های آموزشی بازی گونه .
۳- هزینه ساخت و طراحی اپلیکیشن آموزشی به چه عواملی بستگی دارد؟
نوع رابط کاربری (User Interface) یا به اختصار UI مورد نیاز، تجربه کاربری (User experience) یا به اختصار UX مورد نظر، گرافیک اپلیکیشن، ویژگی ها و قابلیت های اپلیکیشن، نوع و پیچیدگی پایگاه داده مورد نیاز و نوع محتوا .