طراحی و توسعه سایت، دو موضوع مهم هستند که باید با دقت صورت گیرند. طراحی سایت، ظاهر را تعیین می کند، در حالی که توسعه سایت، نحوه عملکرد آن را پوشش می دهد. در ادامه با نکات کلیدی مراحل طراحی سایت بیشتر آشنا می شوید.
قدم به قدم مراحل طراحی سایت
تعیین هدف
قبل از طراحی سایت، در مورد آنچه می خواهید به دست آورید کاملاً شفاف فکر کنید. با بسیاری از انواع سایت های موجود، باید با تصمیم گیری در مورد اینکه کدام نوع به شما در رسیدن به اهدافتان کمک می کند، شروع نمایید.
هنگامی که تصمیم گرفتید به کدام مدل سایت نیاز دارید، وقت آن است که بخش هیجان انگیز طراحی سایت خود را شروع کنید. همانطور که به این سفر می روید، هدف کلی خود را در ذهن داشته باشید و به این فکر کنید که چگونه طراحی، به دستیابی به اهداف شما کمک می کند.
انتخاب پلتفرم
اکنون که هدف خود را مشخص کرده اید، قدم بعدی شما این است که سازنده سایت مناسب را برای انجام آن انتخاب کنید. سازنده وب سایت که به عنوان CMS شناخته می شود، پلتفرمی است که می توانید بدون دانش کدنویسی سایتی را طراحی، شخصی سازی و منتشر نمایید. ده ها پلتفرم در بازار موجود است؛ یکی را انتخاب کنید که برای نیازهای شما مناسب تر است و شروع به سفارشی سازی آن با ابزارها و ویژگی های انتخابی خود نمایید.
طرح بندی سایت
از مراحل طراحی سایت، می توان به طرح بندی سایت اشاره کرد. هنگامی که به پلتفرم مورد نظر خود وارد شدید، وقت آن است که طرح بندی سایت خود را مفهوم سازی کنید. اگر می خواهید از ابتدا شروع نمایید، بهتر است ابتدا طراحی وب سایت خود را روی کاغذ ترسیم کنید.
گزینه دیگر استفاده از یک قالب است؛ یک طرح از پیش طراحی شده که توسط یک طراح حرفه ای ایجاد شده است. از بین این طرح ها، می توانید بین قالب چند صفحه ای و تک صفحه ای، یک مورد را انتخاب کنید. اگر سایت شما دارای حجم بالایی از محتوا است، احتمالاً یک سایت چند صفحه ای را انتخاب خواهید کرد و برای نمایش محتوای کمتر یک وب سایت تک صفحه ای مناسب خواهد بود.
تعیین نام دامنه سایت
به بیان ساده، نام دامنه، آدرس شما در اینترنت است. چیزی است که بازدیدکنندگان شما در نوار مرورگر خود، درست بعد ازwww) ) خواهند دید. زمانی که نام دامنه عاقلانه انتخاب شود، به موتورهای جستجو کمک می کند تا بفهمند وب سایت شما در مورد چیست. این موضوع مهم است زیرا کمک می کند تا ترافیک بیشتری به سایت شما وارد شود. چند نکته برای انتخاب دامنه:
- کوتاه: هر چه طولانی تر باشد، احتمال غلط املایی بازدیدکنندگان بیشتر است.
- ساده: از نمادها، کاراکترهای خاص و اعداد اجتناب کنید.
- حرفه ای: برای جلوگیری از سردرگمی، نام دامنه شما باید شامل نام خود یا نام تجاری شما باشد.
جمع آوری مطالب
اکنون که پایه های طراحی سایت خود را تنظیم کرده اید، زمان آن رسیده است محتوایی را که در وب سایت قصد نمایش آن را دارید، آماده نمایید که می تواند شامل تصاویر، متن، آرم، ویدیوها و موارد دیگر باشد. سعی کنید در مراحل طراحی سایت، از مطالب خودتان استفاده کنید تا اطمینان حاصل شود که محتوای منحصر به فرد ارائه می دهید. در حالی که داشتن مطالب فراوان در سایت شما عالی است، همیشه کیفیت را بر کمیت ترجیح دهید.
اضافه کردن صفحات مناسب
هر کسب و کاری منحصر به فرد است و هر وب سایتی نیز منحصر به فرد خواهد بود. با این وجود، برخی از بخش های عمومی وجود دارد که بازدیدکنندگان سایت شما انتظار دیدن آن ها را دارند. اگر می خواهید یک سایت چند صفحه ای طراحی کنید، سایت شما می توانید شامل صفحه اصلی، صفحه درباره ما، صفحه تماس، صفحه معرفی محصول یا خدمات شما، صفحه وبلاگ، صفحه توصیفات، صفحه پیش نمایش و صفحه سؤالات متداول باشد.
طراحی لندینگ پیج از جهات مختلفی قابل بررسی است که در این مقاله نمی گنجد.
طراحی عناصر وب سایت
محتوا را آماده، نام دامنه را تعیین و صفحات سایت را راه اندازی کرده اید. به طور رسمی زمان طراحی عناصر سایت شما فرا رسیده است. در مراحل طراحی سایت، حالا باید در مورد جزئیاتی که وب سایت شما را گرد هم می آورد و نحوه چیدمان آن ها برای تشکیل یک طراحی منسجم، فکر کنید. چند عنصر وجود دارد که باید روی آن ها کار کرد:
- معماری سایت: برای ارائه بهترین تجربه ناوبری سایت برای بازدیدکنندگان، صفحات شما باید به درستی به یکدیگر متصل شوند. بازدیدکنندگان برای دسترسی به هر صفحه از سایت شما، در هر کجا که هستند، نباید بیش از یک بار کلیک کنند.
- منو: این عنصر طراحی، آیتم های مختلفی را که در وب سایت شما به نمایش گذاشته می شود را نشان می دهد و اطمینان حاصل می کنید که بازدیدکنندگان می توانند به راحتی یک صفحه را پیدا کرده و از صفحه ای به صفحه دیگر حرکت کنند.
- رنگ ها: روان شناسی رنگ ثابت می کند که رنگ های مختلف تأثیرات متفاوتی بر رفتار انسان می گذارند و همین موضوع آن را به جنبه ای مهم در طراحی سایت تبدیل می کند.
- فونت ها: فونت هایی را انتخاب کنید که هم در دسکتاپ و هم در موبایل خوانا و مطابق با هویت برند شما باشند.
دسترس برای همه
این روزها، یک طراحی سایت واقعا عالی، باید در دسترس همه باشد. دسترسی به وب تضمین می کند که همه افراد، صرف نظر از توانایی هایشان، به راحتی می توانند سایت شما را تجربه کرده و با آن تعامل داشته باشند. افراد مبتلا به اختلال بینایی، آسیب های موقت، کم شنوایی و غیره باید بتوانند از سایت استفاده کنند.
بهینه سازی برای موبایل
با افزایش استفاده از گوشی های هوشمند و تبلت، بسیار مهم است که با بهینه سازی طراحی سایت، از تجربه مرور یکپارچه در همه دستگاه ها اطمینان حاصل کنید.
در طی مراحل طراحی سایت، برای تلفن همراه خود، سعی کنید فقط مهم ترین عناصر را در صفحه نگه دارید و هر چیزی را که کاملاً ضروری نیست، حذف کنید. ثانیا، با قرار دادن حیاتی ترین بخش های اطلاعات، مانند منو یا نام، فضا را بهینه نمایید. این همان چیزی است که بازدیدکنندگان شما ابتدا می بینند؛ بنابراین آن را جذاب و آموزنده طراحی کنید.
به کارگیری سئو
پس از طراحی سایت، هیچ چیز رضایت بخش تر از تماشای افزایش تعداد بازدیدکنندگان نیست. یکی از راه های افزایش ترافیک وب سایت، بهبود سئو سایت است. سئو به زمان، صبر و پشتکار نیاز دارد تا به نتیجه برسد، اما شما می توانید با طراحی سایت خود شروع به راه اندازی سئو کنید.
- کلمات کلیدی: تحقیق در مورد کلمات کلیدی به شما کمک می کند تا کلمات کلیدی مرتبط با سایت خود را پیدا کنید. پس انتخاب کلمه کلیدی مناسب اهمیت بالایی دارد. هنگامی که آن ها را به دست آوردید، یک کلمه کلیدی اصلی و چند کلمه ثانویه را انتخاب نمایید. کلمات کلیدی را در مکان های استراتژیک در سراسر سایت خود قرار دهید، اما زیاده روی نکنید. موتورهای جستجو وب سایت هایی را که کلمات کلیدی را به طور غیرطبیعی در محتوای خود قرار می دهند، جریمه می کنند.
- افزودن متن جایگزین: متن جایگزین به توضیحاتی اشاره دارد که به تصاویر خود می دهید. آن ها برای بازدیدکنندگان شما قابل مشاهده نیستند، اما نشانه ای قوی به گوگل در مورد اینکه تصویر در مورد چیست، می دهند. متن جایگزین به نمایش محتوای بصری شما در صفحات نتایج گوگل کمک می کند.
- پیوند داخلی را تقویت کنید: این کار در نهایت باعث می شود تا ربات های گوگل راحت تر بتوانند وب سایت شما را شناسایی کنند. افزودن پیوندها در طراحی سایت شما همچنین بازدیدکنندگان را تشویق می کند تا صفحات بیشتری را کشف نمایند.
تعامل با بازدیدکنندگان
این روزها، بازدیدکنندگان انتظار دارند با شما در سایت و فراتر از آن با شما ارتباط برقرار کنند. گنجاندن برخی از ویژگی ها هنگام طراحی یک وب سایت، کمک می کند تا با فالوورهای خود روابط قدرتمندتری داشته باشید و در نهایت باعث جلب توجه بیشتر به سایت شما خواهد شد. در مراحل طراحی سایت، چت کردن، استفاده از رسانه های اجتماعی، خبرنامه و فرم می توانند به شما در تعامل با بازدیدکنندگان موثر باشند.
به روز رسانی سایت
داشتن یک سایت یک ضرورت در سال ۲۰۲۱ است. اما داشتن یک وب سایت به روز چیزی است که واقعاً تفاوت را ایجاد می کند. سایتی که به نظر می رسد برای مدت طولانی غیرفعال بوده است، غیر قابل اعتماد است؛ محتوای خود را تا جایی که می توانید به روز کنید.
با همگام شدن با روندهای طراحی وب، باهوش باشید و از این دانش برای به روز رسانی طراحی سایت خود نیز استفاده نمایید. مطمئن شوید که محتوا همیشه مرتبط با نوع فعالیت سایت است؛ این موضوع به بازدیدکنندگان ثابت می کند که از آخرین پیشرفت های موجود در حرفه خود مطلع هستید.
نتیجه گیری و جمع بندی
با رعایت مراحل طراحی سایت، به کاربران این امکان را می دهید که به جایی که می خواهند بروند و کاری را که می خواهند انجام دهند. اگر یک کاربر ناامید شود، کمتر احتمال دارد که دوباره به سایت بازگردد. به همین دلیل است که هر عنصر طراحی سایت در خدمت آسان کردن استفاده از سایت است. این موضوع باعث می شود، افراد بارها و بارها از وب سایت بازدید و تعامل خود را با شما بیشتر کنند.
سوالات متداول
- یک سایت چند صفحه دارد؟
شما می توانید تعداد نامحدودی از صفحات را در سایت خود داشته باشید؛ صفحه اصلی، صفحه وبلاگ، صفحه درباره شما و صفحات دیگر را می توانید اضافه کنید.
- آیا سایت قابلیت نمایش در موبایل را دارد؟
بله؛ می توان سایت را برای موبایل و تبلت نیز قابل اجرا کرد.
- اهمیت سئو در طراحی سایت چیست؟
با رعایت نکات سئو همچون استفاده از کلمات کلیدی، می توانید در موتورهای جستجو رتبه خوبی را کسب کنید، تا بازدیدکنندگان شما افزایش پیدا کنند.