فریم ورک های پایتون

فریم ورک های پایتون را بشناسید به همراه لیست بهترین فریم ورک ها

  • 23 مرداد 1400
  • بروزرسانی: ۲۴ مرداد ۱۴۰۰
  • بدون نظر
  • 9 دقیقه
  • 2825 بازدید


زبان برنامه نویسی پایتون، یکی از محبوب ترین زبان های برنامه نویسی در جهان است که به سبب تطبیق پذیری، شی گرایی، معنی شناسی داینامیک و سینتکس، همچنین ویژگی هایی مانند سادگی، اختصار در کدگذاری، عمومی بودن و… مورد توجه بسیاری از توسعه دهندگان وب و اپلیکیشن ها قرار می گیرد که بطور کامل در مقاله طراحی سایت با پایتون درباره آن صحبت کرده ایم. این زبان برنامه نویسی در ابتدا برای استفاده عمومی طراحی شده بود اما به خاطر ویژگی های مذکور، امروزه در زمینه های بسیار گسترده ای مانند علمی، تکنولوژی، رباتیک، توسعه نرم افزاری برای سیستم عامل های مختلف و… مورد استفاده قرار می گیرد. آنچه در این میان پایتون را برای توسعه دهندگان جذاب می کند، تنوع فریم ورک های پایتون است که آزادی عمل بسیار بالایی را برای آن ها فراهم کرده و اجازه خلاقیت های گسترده به آن ها را خواهد داد.

امروزه زبان پایتون در پلتفرم های اصلی مانند ویندوز، مک و لینوکس در دسترس است و شرکت های بزرگی مانند ناسا، گوگل، فیس بوک و دراپ باکس نیز، از این زبان برنامه نویسی استفاده می کنند. در این مطلب، قصد داریم شما را با انواع فریم ورک های پایتون و ویژگی ها و مزایای هر یک آشنا کنیم؛ بنابراین تا انتها با ما همراه باشید.

فریم ورک های پایتون و کاربرد آن ها

تمامی فریم ورک های پایتون را می توان به سه دسته تقسیم نمود:

  1. فریم ورک های Full-stack که شامل انواع فریم ورک های فرم ساز و قالب های آماده استفاده متنوع است.
  2. میکرو فریم ورک ها که فاقد لایه های انتزاعی، کتابخانه و دیتابیس هستند و با این حال بسیار کاربردی به شمار می روند.
  3. فریم ورک های Asynchronous که به نوع تازه ای از میکرو فریم ورک ها هستند، از کتابخانه asyncio در پایتون تغذیه می کنند و امکان اتصال هم زمان را به توسعه دهندگان می دهند.

از اینجا تمامی فریم ورک هایی که از آن های یاد خواهیم نمود، در یکی از سه بخش فوق قرار می گیرند و هدف ما از معرفی این دسته بندی، مقدمه ای برای معرفی فریم ورک های اصلی پایتون بوده است.

فریم ورک های پایتون

انواع فریم ورک های پایتون

  • Django

فریم ورک Django از مشهورترین فریم ورک های رایگان و منبع باز پایتون است که در دسته بندی سه گانه فوق، در دسته Full-stack قرار می گیرد. از این فریم ورک برای ساده سازی فرآیند توسعه وب با خاصیت تطبیق پذیری بالا و مقیاس پذیری مناسب استفاده می شود. این فریم ورک در فرایند توسعه وب، امکاناتی نظیر مکانیسم احراز هویت، مدیریت محتوا، ایجاد موتور قالب ساز، مسیریابی URL و انتقال اسکیمای دیتابیس را برای کد نویسان فراهم می آورد. اگر علاقه مند به مطالعه درباره جنگو چیست هستید میتوانید به مقاله مربوطه مراجعه نمایید.

  • Bottle
این مطلب رو حتما ببینید:
مشاوره طراحی سایت به صورت تخصصی با جدید ترین روش ها

فریم ورک Bottle از جمله میکرو فریم ورک های دارای رابط کاربری مینیمالیستیک است که با حجمی بسیار اندک و بدون وابستگی به کتابخانه های متعدد، می تواند سورس فایل های اپلیکیشن های تحت وب را اجرا نماید. این فریم ورک از موتورهای قالب ساز، پلاگین های دیتابیس و سرورهای WSGI/HTTP پشتیبانی می کند و امکان دسترسی به Form Data، متا دیتای HTTP، کوکی و فایل آپلود را نیز به توسعه دهندگان خواهد داد.

  • CherryPy

فریم ورک CherryPy نیز از جمله میکرو فریم ورک های دارای رابط کاربری مینیمالیستیک است که دارای ویژگی شی گرایی بوده و سرور چند رشته ای WSGI مخصوص به خود را دارد. نرم افزارهای کد شده با این فریم ورک بدون احتیاج به سرور Apache می توانند در سیستم عامل های ویندوز، لینوکس، Unix و Mac اجرا شوند و همچنین این فریم ورک با اندروید نیز سازگاری دارد.

  • Dash

فریم ورک Dash یک میکرو فریم ورک کمکی برای اجرای آسان تر فریم ورک هایی مانند Flask، Plotly.js و React.js است و قابلیت شخصی سازی و پشتیبانی از پلاگین ها را نیز در خود دارد. این فریم ورک نیازی به کد نویسی Boilerplate نداشته و به توسعه دهندگان، در تولید محتوای HTML کمک می کند.

  • CubicWeb

فریم ورک CubicWeb از جمله فریم ورک های Full-stack است که برای ساخت Instance در اپلیکیشن های تحت وب مورد استفاده قرار می گیرد. در واقع این فریم ورک، مجموعه ای از مکعب ها (Cubes) با کامپوننت های چند بار مصرف است که با ضریب امنیتی بالا، به کمک توسعه گران می آید.

  • Flask

فریم ورک Flask نوعی از میکرو فریم ورک های اشکال زدا یا Debugger است که با استفاده از URL دیتابیس به سرور SQL متصل می شود. این فریم ورک به سبب پشتیبانی از از کوکی های سمت کاربر یا همان Client-Server بسیار مورد استفاده قرار می گیرد.

  • Hug

فریم ورک Hug از جمله میکرو فریم ورک‌های پرکاربردی است که با قابلیت Write-once, Use-Anywhere و پشتیبانی از مستند سازی اتوماتیک، در جاهای مختلفی مورد استفاده توسعه گران قرار می گیرد.

  • Giotto

فریم ورک Giotto فریم ورکی مبتنی بر معماری MVC و از نوع Full-stack است که از کدهای خلاصه نیز پشتیبانی می کند و به توسعه گران کمک می کند که با استفاده از کنترل گرهای چندگانه آن، به صورت مستقل به طراحی و توسعه اپلیکیشن بپردازند.

  • Pyramid

یکی از مهم ترین فریم ورک های Full-stack در پایتون، فریم ورک Pyramid است که در عین سادگی، امکانات بسیار فراوانی را در اختیار برنامه نویسان قرار می دهد. این فریم ورک Predicates و Renderers های مستقل خود را دارد و نسبت به کارایی که ارائه می دهد، از حجمی اندک برخوردار است.

  • Tornado
این مطلب رو حتما ببینید:
مراحل طراحی سایت اختصاصی از A تا Z !

فریم ورک Tornado مخصوص فرایندهای غیرهمزمان ساخته شده و از جمله فریم ورک های Asynchronous محسوب می شود. این فریم ورک منبع باز، مجهز به قالب سازهای وب در حجمی متنوع بوده و خروجی آن با کیفیت و عملکرد آن بسیار فوق العاده خواهد بود.

  • Sanic

فریم ورک Sanic نیز از دیگر فریم ورک های نسبتاً جدید در گروه Asynchronous است که در پایتون ورژن ۳.۶ به بعد مورد استفاده قرار می گیرد. وظیفه اصلی این فریم ورک، پاسخ سریع به درخواست های HTTP است و از قابلیت های آن می توان به توانایی خواندن کوکی ها، پشتیبانی از پلاگین، پشتیبانی از توابع دکوراتور و… اشاره کرد.

  • Turbo Gears

فریم ورک داده محور Turbo Gears دارای قالب های PasteScript بوده و از بهترین عناصر برای طراحی وب ایجاد شده است. این فریم ورک از دیتابیس های چندگانه و همچنین انواع سیستم عامل پشتیبانی می کند و انعطاف بسیار بالایی برای طراحی قالب ها دارد.

  • Web2Py

فریم ورک Web2Py یکی دیگر از فریم ورک های پایتون است که در زمره Full-stack ها بوده و از مزایای ویژه ای برخوردار است. عملکرد پویا و منعطف در کنار امنیت بالا، این فریم ورک را به یکی از کاربردی ترین ابزارهای برنامه نویسی در زبان پایتون تبدیل نموده است.

  • BlueBream

فریم ورک BlueBream که در گذشته با نام Zope3 نیز شناخته می شده است، با پشتیبانی از سیستم Buildout و قابلیت های قابلیت های Zope Toolkit و همچنین با مقیاس پذیری بالایی که دارد، به صورت گسترده مورد کاربرد توسعه گران قرار می گیرد.

  • Falcon

فریم ورک Falcon یکی از مهم ترین ابزارها برای توسعه API ها است که امکان پردازش درخواست ها از طریق کامپوننت های میان افزاری را فراهم می کند. این فریم ورک، مزایای بسیار زیاد و قابلیت های بسیار کاربردی را در اختیار توسعه گران قرار می دهد.

  • Pycnic

میکرو فریم ورک Pycnic از جمله فریم ورک های مطلقاً شی گرای پایتون است که برای توسعه نرم افزار بر پایه زبان JSON بسیار مناسب خواهد بود. امکان مدیریت روتینگ، مدیریت خطای درون برنامه ای و پشتیبانی از کوکی ها، از جمله مزایای این میکرو فریم ورک محسوب می شوند.

  • Pylons

فریم ورک Pylons از جمله پرکاربردترین فریم ورک های پایتون است که امکان تولید و اعتبارسنجی فایل های HTPM را ایجاد می کند و قابلیت های گسترده تسک محوری را در خود جای داده است. این فریم ورک علاوه بر زبان پایتون، برای کد نویسی با زبان های Perl و Ruby نیز مناسب خواهد بود.

  • Bobo

از جمله فریم ورک های Asynchronous که با انعطاف بالای خود باعث سهولت در کار برنامه نویسان پایتون می شود، فریم ورک غیر هم زمان Bobo است. دلیل انعطاف بالای این فریم ورک، عدم تعهد آن به قوانین خاص است.

  • Muffin
این مطلب رو حتما ببینید:
طراحی سایت لوازم پزشکی ! یک فروشگاه پول ساز در سال ۲۰۲۴

فریم ورک Muffin نیز یکی دیگر از فریم ورک ‎های نسبتاً جدید پایتون است که از ادغام چند ابزار مختلف ایجاد شده و امکانات گسترده ای را در اختیار کاربران قرار می دهد. این فریم ورک نیز مانند Flask می تواند URL را روت نماید و مجهز به مجهز به ORM نوع PeeWee نیز هست.

  • Ray

یکی از سریع ترین فریم ورک های پایتون، فریم ورک Ray است که برای ساخت برنامه های تحت وب از نوع Restful کاربرد دارد.

  • WebCore

فریم ورک WebCore از جمله میکرو فریم ورک هایی است که به دلیل حجم بسیار ناچیز خود، به آن نانو فریم ورک نیز گفته می شود. این فریم ورک دارای معماری MVC بوده و به دلیل سازگاری بسیار بالا و کاربر پسندی که دارد، در میان توسعه گران وب بسیار محبوب است.

  • Vibora

یکی از مدرن ترین فریم ورک های پایتون، فریم ورک غیر هم زمان Vibora است که با قابلیت سفارشی سازی و رمزگشایی محتوا و همچنین با داشتن موتور قالب ساز Async یکی از ابزارهای کاربردی و مفید برای توسعه گران حرفه ای و باتجربه به شمار می رود.

فریم ورک های پایتون

جمع بندی و نتیجه گیری

فریم ورک های نام برده در این مطلب شامل تمامی فریم ورک های زبان پایتون نیستند و به دلیل جلوگیری از طولانی شدن مقاله، تنها به معرفی مهم ترین و کاربردی ترین فریم ورک های پایتون بسنده می کنیم.

سوالات متداول

  • کار کردن با زبان پایتون نیازمند آشنایی با چه زبان هایی است؟

زبان پایتون زبانی ساده، عمومی و قدرتمند است که یادگیری آن چندان شما را به دردسر نخواهد انداخت. اما به هر حال بهتر است که با زبان های html , css , js , bootstrap , jquery و python آشنایی داشته باشید.

  • زبان برنامه نویسی پایتون برای چه کارهایی مناسب است؟

زبان پایتون بیش از هر چیز برای توسعه نرم افزارهای تحت وب به کار گرفته می شود؛ اما با این حال این زبان برای تحلیل داده، تجسم داده، یادگیری ماشین و کلاً علم داده مورد استفاده قرار می گیرد. به جز این موارد، از این زبان برای اسکریپت نویسی نیز استفاده می شود.

  • برای طراحی سایت با پایتون، بهترین فریم ورک کدام است؟

این موضوع تا حدود زیادی بستگی به هدف شما خواهد داشت. باید بدانید که می خواهید چه نتیجه ای را حاصل کنید و سپس با توجه به نقشه راه خود، اقدام به استفاده از فریم ورک های پایتون نمایید. به عنوان مثال برای طراحی با Back end سایت در پایتون، بهترین گزینه Django است.

۴.۳/۵ - (۳ امتیاز)


برچسب ها: دانستنی های وب

مقالات مرتبط

نظرتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *