تا به حال به این موضوع فکر کرده اید که بدون حضور اپلیکیشن ها (مانند سالیان نه چندان دور) ، وضعیت زندگی ما به چه صورت می شد؟ آیا به این فکر کرده اید که اپلیکیشن ها چگونه ساخته می شوند؟ در ادامه با ما همراه باشید تا در مورد طراحی اپلیکیشن، خصوصاً طراحی اپلیکیشن Native اطلاعات بیشتری کسب کنیم.

اهمیت طراحی اپلیکیشن چیست؟

همۀ ما روزانه با تعداد زیادی از اپ ها سرو کار داریم و این برنامه های نرم افزاری همه جا هستند و با قابلیت های گوناگون خود، کارها را برای ما ساده و آسان می کنند. به هر برند معروفی از گوشی های تلفن همراه که فکر کنید، متوجه خواهید شد که برنامه های خاص خود را دارد و شما می توانید آن را دانلود کنید.

برنامه ها عمدتاً توسط شرکت های مربوطه برای مشتریان ساخته می شوند. از نقطه نظر کسب و کار، برنامه های تلفن همراه بدون توجه به هدف مورد استفاده، روشی عالی برای درآمدزایی و سود تجاری هستند. برنامه ها روش های مؤثری برای افزایش فروش شما هستند؛ زیرا تعامل با مشتری شما از طریق یک برنامه یا اپلیکیشن خاص آسان تر است.

امروزه با رواج بسیار زیاد استفاده از تلفن همراه و همچنین برنامه ها و اپلیکیشن های گوناگون و دسترسی همگانی به اینترنت، به ویژه از طریق تلفن های همراه هوشمند، اقبال عمومی برای استفاده از این برنامه ها و اپلیکیشن ها با سرعت چشمگیر فزونی یافته است. همین کافی است تا هرکسی این سؤال را بپرسد «چگونه یک برنامه طراحی و ایجاد کنیم؟»

از طرفی طراحی اپلیکیشن خیلی ساده نیست و نیاز به داشتن اطلاعات لازم برای این کار وجود دارد، اما با این حال با استفاده از نرم افزارهای موجود بدون نیاز به کدگذاری، می توانید اپلیکیشن مدنظر خود را بسازید. اما نباید از مزایای طراحی اپلیکیشن برای کسب و کارها غافل شویم.

طراحی اپلیکیشن Native

انواع طراحی اپلیکیشن

وقتی صحبت از طراحی اپلیکیشن به میان می آید و شما قصد دارید برای منظوری خاص مانند کسب و کار خود برنامه یا اپلیکیشنی را طراحی کنید با اصطلاحات یا عباراتی از این قبیل مواجه می شوید: طراحی (Native) ، طراحی اپلیکیشن هیبرید (Hybrid) هایبرید یا ترکیبی و طراحی وب. معمولاً برنامه نویسان با هر سه نوع روش برنامه نویسی کار می کنند، اما موضوع مهم آن است که از بین این سه روش کدام یک برای منظور و هدف شما مناسب تر است و شما قصد دارید از کدامیک استفاده کنید.

یکی از اولین تصمیماتی که با آن روبرو خواهید شد این است که با کدام نوع برنامۀ خود را باید ایجاد کنید؟ متأسفانه هیچ پاسخ قطعی و واحدی وجود ندارد. بحث بین انتخاب طراحی اپلیکیشن Native، هایبرید یا وب بدون برندۀ مشخص هنوز ادامه دارد؛ چرا که هر سه انتخاب مزایای خود را دارند.

این مطلب رو حتما ببینید:
آشنایی با طراحی رابط کاربری اپلیکیشن

انتخاب شما به عوامل مختلفی از جمله بودجه و آخرین مهلت شما بستگی دارد. هدف این مقاله این است که به شما درک صحیحی از انواع مختلف برنامه های موجود داده و کمک کند تا دربارۀ اینکه از کدام فناوری برای ساخت برنامه خود باید استفاده کنید، هوشمندانه و آگاهانه تصمیم گیری کنید.

کاربرد طراحی اپلیکیشن Native چیست؟

اپلیکیشن های نیتیو (Native) برای یک دستگاه تلفن همراه با سیستم عامل خاص ساخته می شوند و کاربران آن را از طریق فروشگاه های برنامه ها مانند Apple App Store و یا Google Play Store دریافت کرده و بر روی دستگاه خود نصب می کنند. ساخت یا طراحی اپلیکیشن به شکل نیتیو به این معنا است که در ساخت آن اپلیکیشن از زبان برنامه نویسی سیستم عامل همان دستگاه استفاده می شود؛ به طور مثال برای اندروید از زبان برنامه نویسی جاوا (JAVA) و برای IOS از زبان برنامه نویسی آبجکتیو_ سی ( Objective-C) استفاده می شود.

بنابراین موضوع قابل توجه این است که به عنوان مثال، برنامۀ ساخته شده برای اندروید در سیستم عامل ویندوز یا IOS کار نمی کند یا بالعکس. در نتیجه اگر بخواهیم برنامۀ ما در تمام سیستم های عامل کار کند باید با صرف پول و هزینۀ بیشتر، برای هر یک به صورت جداگانه برنامه بسازیم.

اپلیکیشن یا برنامۀ نیتیو (Native) یک برنامه نرم افزاری است که برای استفاده در یک سیستم عامل یا دستگاه خاص ایجاد شده است. از آنجا که یک برنامه نیتیو برای استفاده در یک دستگاه خاص و سیستم عامل آن ساخته شده است، توانایی استفاده از سخت افزار و نرم افزار مخصوص دستگاه را دارد. اپلیکیشن های Native می توانند در مقایسه با اپلیکیشن های وب یا اپلیکیشن های ابری موبایل که به صورت عمومی در چندین سیستم ایجاد شده اند، عملکرد بهینه شده ای ارائه دهند و از جدیدترین فناوری مانند GPS بهره ببرند.

همان طور که می دانید و در بالا هم گفته شد دو سیستم عامل اصلی گوشی های تلفن همراه، IOS برای اپل و اندروید برای گوگل هستند و برنامه های نیتیو به دلیل اینکه از کدهای همان سیستم عامل استفاده می کنند، کدهایی که قبلاً روی آن سیستم عامل برنامه نویسی شده است، فقط بر روی همان سیستم عامل کار می کنند. بنابراین سازندگان یا توسعه دهندگان، اپلیکیشن ها یا برنامه های IOS را در Objective-C یا سوییفت می نویسند، در حالی که برنامه های Native اندروید را در جاوا تولید می کنند.

اپلیکیشن‌های Native چگونه کار می‌کنند؟

اپلیکیشن های Native با سیستم عامل دستگاه به طریقی کار می کنند که عملکرد سریع تر و انعطاف پذیری بیشتری نسبت به انواع اپلیکیشن ها یا برنامه های دیگر دارند. اگر این برنامه برای کاربران از انواع دستگاه های مختلف به بازار عرضه شود، توسعه دهندگان برای هر یک نسخه برنامۀ جداگانه ایجاد می کنند.

این مطلب رو حتما ببینید:
مراحل طراحی اپلیکیشن چگونه است؟

به عنوان مثال، سابقاً برنامه فیس بوک در HTML5 نوشته شده بود تا از کدهای مشابهی برای iOS ، Android و وب تلفن همراه استفاده کند. این برنامه برای کاربران iOS کندتر بود، تا جایی که باعث شد توسعه دهندگان برنامۀ فیس بوک، کدهای جداگانه ای برای iOS ایجاد کنند.

با قابلیت استفاده از منابع خاص، اپلیکیشن های Native می توانند به سرعت به چندین سرویس در دستگاه مانند میکروفن، شتاب سنج یا اعلان های فشار دسترسی پیدا کنند. نمونه هایی از اپلیکیشن های Native از برنامه های ناوبری مانند Waze گرفته تا برنامه های اجتماعی مانند Twitter یا بازی ها مانند Pokémon Go متغیر است.

«پوکمن گو» به عنوان یک بازی، برای بهترین تجربه ممکن کاربر، به ویژگی های سیستم – GPS برای نقشه برداری مکان ها، دوربین برای واقعیت پذیری بیشتر و شتاب سنج برای اندازه گیری شتاب- دسترسی مؤثر دارد. «پوکمن گو» همچنین می تواند از نوتیفیکیشن های فشاری استفاده کند که با توجه به مرور زمان کاربران را به بازی برگردانده است.

در نتیجه می بینیم که در یک اپلیکیشن Native که مستقیماً روی یک دستگاه تلفن همراه نصب می شود، داده های مرتبط با برنامه اپ یا برنامه Native در دستگاه یا از راه دور ذخیره می شوند؛ مانند ذخیره سازی مبتنی بر ابر.

طراحی اپلیکیشن Native

مزایای طراحی اپلیکیشن Native

اگر بخواهیم برای اپلیکیشن های Native مزایا و معایبی را به صورت دسته بندی بیان کنیم، می توانیم بگوییم که این اپلیکیشن ها چنین مزایایی دارند:

  • عملکردهای گسترده به دلیل استفاده از قابلیت های دستگاهی که روی آن نصب می شوند.
  • کارآیی سریع و پاسخگو نرم افزار؛ می توان از آن ها به صورت آفلاین نیز استفاده کرد که باعث باز شدن سریع تر و دسترسی به آن ها در هر زمان می شود.
  • اخطارهای مجاب کننده
  • یک رابط کاربری که بهتر با تجارب کاربر از سیستم عامل مطابقت دارد. در برخی موارد، عملکرد سریع تر است زیرا آن ها اطلاعات را به صورت محلی ذخیره می کنند و فقط پس از پایان کاربری کاربر با استفاده از برنامه، با سرور همگام می شوند.
  • تضمین کیفیت بسته به رتبه بندی در فروشگاه های اپلیکیشن؛ اپلیکیشن های نیتیو تأیید فروشگاه برنامۀ مورد نظر خود را دریافت می کنند. این بدان معناست که بیشتر اوقات کاربر می تواند از بهبود ایمنی و امنیت برنامه اطمینان حاصل کند.
  • آن ها به کاربر اجازه می دهند از حرکات دستی مخصوص دستگاه استفاده کنند. Android و iOS به تدریج قراردادهای متفاوتی برای تعامل در حال توسعه هستند و یک برنامه بومی همانطور که کاربر انتظار دارد پاسخ می دهد.
  • آن ها امکان دسترسی مستقیم به سخت افزار دستگاه را دارند که با یک اپلیکیشن جداگانۀ تلفن همراه (دوربین، شتاب سنج و غیره) دشوارتر یا غیرممکن است.
این مطلب رو حتما ببینید:
افزایش در آمد با طراحی و انتشار اپلیکیشن برای کسب و کار

معایب طراحی اپلیکیشن Native

از معایب طراحی اپلیکیشن Native می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • پایگاه کد چندگانه؛ زیرا هر دستگاه نسخۀ خاص برنامه خود را دارد.
  • هزینه توسعه دهندگان اضافی برای ساخت و مدیریت یک پایگاه کد برای هر سیستم عامل، به ویژه هنگامی که برنامه نیاز به سازگاری با چندین سیستم عامل تلفن همراه دارد؛ بنابراین هزینه های توسعه را چند برابر می کند.
  • زمان صرف شده در چندین ساخت برای سیستم عامل های جداگانه در هر به روز رسانی
  • توسعه گران تر و هزینۀ نگهداری اپلیکیشن بیشتر است. (به خصوص اگر این برنامه بیش از یک سیستم عامل تلفن همراه را پشتیبانی کند.)
  • تایید برنامه برای فروشگاه های مختلف برنامه می تواند برای توسعه دهنده، طولانی و خسته کننده باشد.
  • استفاده از برنامه منوط به تمایل کاربر به بارگیری و نصب برنامه بر روی دستگاه تلفن همراه وی است.

مراحل طراحی اپلیکیشن Native

اگرچه طراحی اپلیکیشن کار چندان ساده ای نیست و نیاز به دقت و مهارت دارد، اما می توانید با استفاده از نرم افزارهای مخصوص بدون نیاز به کدگذاری این کار را انجام دهید.

برای ایجاد اپلیکیشن خود این مراحل را دنبال کنید:

  • نام اپلیکیشن خود را انتخاب کنید.
  • طرح رنگی را انتخاب کنید.
  • طراحی اپلیکیشن خود را سفارشی کنید.
  • دستگاه تست مناسب را انتخاب کنید.
  • برنامه را روی دستگاه خود نصب کنید.
  • ویژگی های مورد نظر خود را اضافه کنید. (بخش اصلی)
  • آزمایش، آزمایش و آزمایش قبل از راه اندازی
  • اپلیکیشن خود را منتشر کنید.
  • اپلیکیشن خود را تبلیغ کنید.
  • از کاربران خود بازخورد بخواهید.
سوالات متداول
  • آیا باید بین طراحی یک اپلیکیشن Native و یک اپلیکیشن وب تلفن همراه یکی را انتخاب کنیم؟

خیر! همانطور که قبلا ذکر شد، شرکت هایی مانند فیس بوک هر دو اپ را با هم دارند. با این حال،  محدودیت های بودجه و منابع حکم می کند که ما بین این دو مورد، یکی را انتخاب نماییم.

  • فرق اپلیکیشن Native و هایبرید در چیست؟

اپلیکیشن های هایبرید با توجه به اینکه مرورگر درون اپ تعبیه شده است به صورت HTML ارائه می شوند. این اپلیکیشن ها هزینۀ توسعه را به میزان قابل توجهی کاهش می دهند، یعنی همان مؤلفه های کد HTML می توانند در سیستم عامل های مختلف تلفن همراه مورد استفاده مجدد قرار گیرند.

  • طراحی اپلیکیشن Native به چه عواملی بستگی دارد؟

اینکه شما تصمیم دارید یک اپلیکیشن Native یا یک اپلیکیشن وب طراحی کنید به عوامل زیادی بستگی دارد: اهداف تجاری، مخاطبان هدف، الزامات فنی و موارد دیگر. بدیهی است که یک هتل برنامه بسیار متفاوتی از یک مارک لباس خواهد داشت؛ بنابراین این ها فاکتورهای مهمی هستند که باید در نظر بگیرید.

۴/۵ - (۴ امتیاز)


مقالات مرتبط

نظرتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *