بررسی سئو رقبایتان در بهبود عملکرد کسب‌وکار شما در فضای آنلاین تاثیر قابل توجهی دارد. به‌ویژه اگر تازه فعالیت خود را شروع کردید. در واقع انجام این کار را بسیار پیشنهاد می‌کنیم، چون اطلاعات بسیار ارزشمندی را در اختیارتان قرار می‌دهد تا بدانید استراتژی سئو سایت خود را چطور پیش ببرید.

بنابراین این مطلب را به نحوه بررسی سئو رقبا اختصاص دادیم و می‌گوییم از چه ابزارهایی می‌توانید استفاده کنید. تا انتها همراه ما باشید.

۱) بررسی کلمات کلیدی

اگر می‌خواهید در مورد سئوی سایت رقبای خود اطلاعاتی داشته باشید، باید با این مرحله شروع کنید. چون بسیاری از افراد کسب‌وکارهای آنلاین خود را بدون حتی فکر در مورد کلمات کلیدی هدف شروع می‌کنند. در حالی‌که کاربران اینترنتی سایت شما را با جستجو کردن آن‌ها در موتورهای جستجو پیدا خواهند کرد.

کلمات کیدی جدا از جستجوی طبیعی، روی رتبه‌بندی سایت شما در صفحات جستجو تاثیر می‌گذارند. بنابراین هرچه بهتر از آن‌ها استفاده کنید، رتبه سایت شما بالاتر خواهد بود. اگر زمان بررسی سئو رقبای خود می‌خواهید ببینید از چه کلمات کلیدی استفاده کردند، از چندین ابزار آنلاین می‌توانید استفاده کنید.

Ubersuggest از جمله آن‌ها است و اجازه می‌دهد عبارات کلیدی رقبای خود را در جستجوی طبیعی و همچنین گوگل ادز ببینید. این ابزار پربازده‌ترین کلمات کلیدی رقبایتان و مقدار کلیک‌های تخمین‌زده شده PPC آن‌ها در هر ماه را نیز نشان می‌دهد.

گرچه توصیه می‌کنیم برای استفاده از تمام قابلیت‌های این ابزار، در سایت neilpatel ثبت‌ نام کنید. از اچرف (Ahrefs) نیز برای بررسی سئو رقبای خود و کلمات کلیدی آن‌ها می‌توانید استفاده کنید که ابزاری بسیار قدرتمند با قابلیت‌های متعدد است.

با استفاده از اچرف می‌توانید با جزئیات کامل پروفایل سئوی رقبای خود را مشاهده کنید. از جمله بک لینک‌های آن‌ها، کلمات کلیدی که استفاده می‌کنند، بهترین صفحاتشان از نظر رتبه، محتوای برتر، کلمات کلیدی طبیعی و موارد متعدد دیگر.

در مطلبی جداگانه به بهترین روش های انتخاب کلمه کلیدی مناسب برای سئو ۲۰۲۳ پرداخته ایم که می توانید با کلیک بر روی لینک مربوطه در مورد این موضوع بیشتر بدانید.

۲) بررسی اطلاعات دامنه و بک لینک‌ها

در کنار کلمات کلیدی باید از عناصر مهم دیگر در سئو نام ببریم. در واقع عناصر زیادی در رتبه صفحات سایت شما در نتایج جستجو تاثیر می‌گذارند. از جمله آن‌ها دامین آتوریتی است که مشخص می‌کند فعالیت سایت شما چقدر مرتبط با محتوایش است. عمر دامنه را نیز باید جدی بگیرید، چون دامنه‌های قدیمی‌تر معمولا آتوریتی بیشتری دارند.

اما تنها این نیست. بک لینک‌ها نیز یکی از مهم‌ترین قسمت‌های سئو محسوب می‌شوند که بررسی آن‌ها نشان می‌دهند چه تعداد سایت به سایت شما لینک دادند. این لینک‌ها به موتور جستجو اعلام می‌کنند سایت شما باکیفیت است و ارزش لینک دادن را دارد، در نتیجه امتیازهایی را برای کسب رتبه به‌دست خواهید آورد.

اچرف که در بخش قبل نام بردیم، از جمله بهترین ابزارها برای بررسی سئو رقبا از نظر بک لینک است. با گزارش‌های این ابزار می‌توانید متوجه شوید در چه زمینه‌هایی بیشتر تولید محتوا کنید و از چه سایت‌هایی می‌توانید برای سایت خود لینک باکیفیت بگیرید.

۳) جمع‌آوری اطلاعات مربوط به حضور در رسانه‌های اجتماعی

موقع بررسی سئو رقبای خود جدا از کلمات کلیدی و بک لینک‌ها، توصیه می‌کنیم نگاهی نیز به پروفایل‌های اجتماعی آن‌ها بیاندازید. حضور در رسانه‌های اجتماعی برای افزایش آگاهی از برندتان بسیار مهم است و امروزه توجه زیادی به این موضوع می‌شود.

مهم نیست تازه تصمیم به ایجاد پروفایل در رسانه‌های اجتماعی گرفتید یا از قبل اکانت دارید، در هر صورت بررسی پروفایل رقبایتان اطلاعات خیلی خوبی را در اختیارتان قرار می‌دهد.

باید بررسی کنید رقبایتان چطور با فالوورها و مشتریان خود تعامل برقرار می‌کنند، چه محتوایی را منتشر می‌کنند، پست‌های آن‌ها چه قالبی را دارند و چه‌قدر فعال هستند. دقت کنید از طراحی فضای پروفایل و کار آن‌ها تقلید نکنید و فقط الهام بگیرید.

۴) سایت‌های برتر را آنالیز کنید

اگر می‌خواهید از بررسی سئو رقبای خود بهترین نتیجه را بگیرید و به بالاترین رتبه‌ها برسید، باید سایت‌های با بهترین رتبه‌ها را نیز از قلم نیاندازید. ابزارهایی مانند اچرف و SEMRush می‌توانند چنین سایت‌هایی را آنالیز کنند و اطلاعات زیادی را در مورد آن‌ها و شیوه رسیدن به جایگاهشان به شما بدهند.

SEMRush نه تنها برای کسب اطلاعات سئو خوب است، بلکه همچنین زمان بررسی سئو رقبای خود با آن می‌توانید اطلاعاتی از کمپین‌های تبلیغاتی رقبای خود، نحوه فعالیتشان در رسانه‌های اجتماعی، ترافیک سایتشان و تعامل با بازدیدکنندگانشان به‌دست آورید.

به کمک این داده‌ها می‌توانید برای حضور در رسانه‌های اجتماعی استراتژی داشته باشید و بدانید چطور بازدیدکنندگان اینترنتی را در سایت خود بیشتر نگه دارید. UberSuggest ابزار عالی دیگری برای بررسی سئوی رقبا است.

به کمک آن می‌توانید تعداد بک لینک‌های سایت رقبای خود و سایت‌هایی را که به آن‌ها لینک دادند، بررسی کنید. البته دقت کنید با آن‌که سئو باید در اولویتتان باشد، محتوا نیز اهمیت بسیار زیادی دارد. چون با تولید محتوای ارزشمند می‌توانید تعداد سایت‌های دیگر را مجاب کنید که به سایت شما لینک بدهند.

در اهمیت بک لینک هم باید به این موضوع اشاره کنیم که موتورهای جستجو را متقاعد می‌کند سایت شما معتبر و قابل اعتماد است.

۵) بررسی سئوی داخلی

بخش دیگری از بررسی سئو رقبا، آنالیز سئوی داخلی (On Page) آن‌ها است. سئوی داخلی به بهینه‌سازی سایت با استفاده از عناصری مانند توضیحات متا، عناوین متا، آلت تگ تصاویر، لینک‌دهی داخلی و خارجی و موارد دیگر می‌گویند.

برای آگاهی از سئوی داخلی سایت رقبای خود می‌توانید از Screaming Frog استفاده کنید که از بهترین ابزارهای سئو است. این ابزار اجازه می‌دهد اطلاعات بیشتری در مورد متا داده‌ها و عناوین صفحات رقبای خود داشته باشید تا بدانید از چه فرمت عناوینی با چه طولی استفاده کنید.

همچنین اطلاعاتی در مورد نحوه استفاده از آلت تگ‌ تصاویر به‌دست خواهید آورد تا ربات‌های خزنده موتورهای جستجو در کراول سایت شما با مشکل کمتری روبرو شوند.

۶) بررسی سرعت سایت رقبا

زمان بررسی سئو رقبا باید سرعت لود سایت آن‌ها را نیز فراموش نکنید. سرعت سایت یکی از مهم‌ترین عوامل تاثیرگذار در رتبه سایت است. گوگل بارها اعلام کرده است که سایت‌های با سرعت لود آهسته را دوست ندارد.

گوگل کاربران را در اولویت قرار می‌دهد، بنابراین بهترین تجربه کاربری را برای آن‌ها می‌خواهد. به‌همین علت، سایت‌های سریع و مرتبط با با نیاز کاربر در صفحات جستجوی گوگل بهترین رتبه را به‌دست می‌آورند. برخلاف سایت‌های کند که حتی ممکن است در ۱۰ صفحه ابتدایی نتایج جستجوی گوگل نباشند.

اگر سرعت سایت شما از رقبایتان بیشتر باشد، می‌توانید در رقابت با آن‌ها در محیط آنلاین پیروز باشید. البته موتورهای جستجو پیش از رتبه‌بندی صفحات سایت شما عوامل گوناگونی را مد نظر می‌گیرند که اگر در اکثر آن‌ها از رقبا بهتر باشید، رتبه‌تان نیز بهتر خواهد بود.

ابزارهای رایگان زیادی برای بررسی سئو رقبا از نظر سرعت لود سایت وجود دارند که محبوب‌ترین آن‌ها GTmetrix، PageSpeed Insights (ابزار خود گوگل) و Web Page Test است.

آن‌ها در اختیار شما اطلاعات با ارزشی را در مورد عناصر مختلف تاثیرگذار روی سرعت سایت قرار می‌دهند مانند کد وب‌سایت و بهینه‌سازی تصاویر. پیشنهاد می‌کنیم هر چند هفته یک مرتبه سرعت سایت خود را نیز بررسی کنید.

سایر ابزارهای مفید برای بررسی سئو رقبا

سایر ابزارهای مفید برای بررسی سئو رقبا

جدا از ابزارهایی که در بالا معرفی کردیم، ابزارهای بیشتری نیز وجود دارند که از آن‌ها می‌توانید برای بررسی سئو رقبای خود استفاده کنید. از جمله:

Moz Pro

موز (Moz) ابزاری برای بررسی شاخص‌های سئو دارد. استفاده از آن رایگان است اما برای دسترسی به قابلیت‌های بیشتر می‌توانید تا ۳۰ روز به‌صورت آزمایشی و رایگان از سرویس Moz Pro استفاده کنید. در نسخه آزمایشی این سرویس به اطلاعاتی مانند پروفایل لینک رقبای خود و کلمات کلیدی که استفاده می‌کنند، دسترسی خواهید داشت.

Woorank

Woorank ابزار رایگان دیگری است که در اختیارتان اطلاعاتی را در مورد دامنه سایت رقبایتان، بک لینک‌ها، پروفایل رسانه اجتماعی، محتوا، تعداد صفحات ایندکس شده و موارد دیگر را قرار می‌دهد. مانند مورد قبل با استفاده از نسخه پرمیوم سرویس Woorank می‌توانید به داده‌های بیشتری دسترسی داشته باشید.

SEO Tester Online

سایت SEO Tester Online ابزارهای پیشرفته‌ای را برای بررسی سئو رقبا دارد از جمله SEO Checker، SEO Spider، Keyword Explorer و SEO Editor. به کمک این ابزارها می‌توانید کاملا سئو سایت رقبای خود را آنالیز کنید و ببینید از چه کلمات کلیدی استفاده می‌کنند.

Sitechecker

Sitechecker ابزار دیگری برای بررسی سئو رقبایتان است که امتیاز سایت آن‌ها، خطاها و هشدارها را به رایگان به شما نشان می‌دهد. اگر تصمیم به استفاده از نسخه پولی بگیرید، به قابلیت‌هایی مانند بررسی رتبه، بررسی بک لینک‌ها و نظارت بر سایت دسترسی خواهید داشت.

سخن نهایی

اگر می‌خواهید کسب‌وکار اینترنتی یا سایت موفقی داشته باشید، باید بررسی سئو رقبایتان را از همین الان شروع کنید. انجام این کار به بهبود عملکرد سایتتان و جلو زدن از رقبایتان کمک خواهد کرد. در مطلب بالا ابزارهای مختلفی را معرفی کردیم که هر کدام را می‌توانید برای هدف یا اهداف خاصی استفاده کنید.

به‌طور خلاصه بخواهیم بگوییم، برای بررسی کلمات کلیدی رقبای خود از ابزارهایی مانند اچرف و SpyFu استفاده کنید.

از طرفی اچرف، SEMRush و UberSuggest کمک می‌کنند کاملا سایت رقبای خود را از نظر کمپین‌های تبلیغاتی، حضور و فعالیت در رسانه‌های اجتماعی، پروفایل بک لینک و ترافیک تحلیل کنید.

موضوع دیگری که باید از یاد نبرید بررسی سئو داخلی رقبایتان است تا بتوانید اطلاعاتی را در مورد بهینه‌سازی صفحات آن‌ها به‌دست آورید. در پایان سرعت لود سایت را نیز فراموش نکنید که یکی از مهم‌ترین عوامل تاثیرگذار برای افزایش رتبه سایت است و گوگل تاکید قابل توجهی روی آن دارد.

سوالات رایج

زمان بررسی سئو رقبا به چه نکاتی دقت کنید؟

  • آنالیز سئوی داخلی و سئوی محتوا
  • بررسی سختی کلمات کلیدی
  • بررسی پروفایل بک لینک رقبا
  • بررسی ساختار سایت و تجربه کاربری

چرا بررسی سئو سایت‌های رقیب مهم است؟

چون می‌توانید دلایل موفقیت آن‌ها در محیط آنلاین را متوجه شوید و در تعیین استراتژی سئو خود برای طی مسیری مشابه، الهام بگیرید.

چطور بهتر از رقبا در سئو عمل کنم؟

  • محتوایی بهتر از آن‌ها تولید کنید.
  • سرعت لود سایتتان بیشتر از سایت رقبایتان باشد.
  • بک لینک‌هایی به قدرتمندی و معتبری آن‌ها داشته باشید.
۵/۵ - (۱ امتیاز)


برچسب ها:

مقالات مرتبط

نظرتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *