در این مقاله قصد داریم ضمن معرفی، در مورد تفاوت Native React و Flutter بحث کنیم و مزایا و معایب هر یک را بیان کنیم. چهارچوب های توسعه اپلیکیشن چند پلت فرمی، یک پایگاه یا پلت فرم هستند که در آن توسعه دهندگان، برنامه ای را کدگذاری می کنند که می تواند روی چندین پلت فرم با همان کد منبع/کدگذاری اجرا شود. دو نمونه معروف از آن ها Flutter و React Native هستند که باعث کاهش زمان توسعه چرخه عمر اپلیکیشن برای توسعه دهندگان می شوند و آن ها را قادر می سازد تا اپلیکیشن ها را سریعتر توسعه داده و تحویل دهند
چهارچوب Flutter
این چهارچوب توسط گوگل توسعه داده شد و یک پلت فرم منبع باز شگفت انگیز برای توسعه اپ های چند پلت فرمی است. آنچه باعث جذابیت آن می شود این است: توسعه سریع، رابط کاربردی زیبا و رسا و همچنین عملکرد شبه بومی. برخی از کسب و کارهای تجاری که از Flutter استفاده می کنند، گوگل، BMW و EBay هستند. دلایل اصلی انتخاب چهارچوب Flutter برای توسعه اپ های چند پلت فرمی شامل موارد زیر است:
- بسیار پایدار
- دارت، زیان کامپایل شده AOT
- چرخه توسعه هموار
- ویژگی بارگیری قدرتمند
- کیت UI برای هر نیاز
چهارچوب React Native
این چهارچوب که توسط فیسبوک تا سال ۲۰۱۵ توسعه یافته است، به مشاغل کمک می کند تا با استفاده از زبان هایی مانند Objective C، Swift و Java، اپلیکیشن های بومی مانند را بسازند. برخی از کسب و کارها مانند تسلا، Skype و React Native Facebook از از چهارچوب React Native استفاده می کنند. دلایل اصلی انتخاب چهارچوب React Native برای توسعه اپ های چند پلت فرمی به شرح زیر است:
- اجزای آماده
- بارگیری مجدد
- متن باز
- بسیار قابل اعتماد
- واکنشی بومی برای عملکرد وب
- قابلیت دسترسی آسان برای ویژگی های بومی
- پیاده سازی اجزای UI بومی
تفاوت React Native و Flutter چیست؟
هر دو چهارچوب موردنظر از نمونه های محبوب برای توسعه اپ های تلفن همراه چند پلت فرمی هستند؛ اما هر کدام ویژگی های خاص خود را دارند. برای بررسی تفاوت React Native و Flutter می توان معیارهای زیر را در نظر گرفت:
- زبان برنامه نویسی
- معماری
- نصب و پیکربندی اولیه
- ابزارهای توسعه و مستندات
- رابط کاربری (UI)
- بهره وری توسعه دهندگان
- حمایت مشارکتکنندگان
حال به هر یک از معیارهای فوق می پردازیم.
زبان برنامه نویسی
یکی از موارد اصلی تفاوت React Native و Flutter، زبان برنامه نویسی مورد استفاده است. React Nativeاز زبان جاوا اسکریپت استفاده می کند. به طور خاص، ReactJS یک کتابخانه جاوا اسکریپت برای ایجاد رابط کاربری است. برای توسعه دهندگان وب، کار با این چهارچوب آسان است. یکی دیگر از مزایای بارز دیگر، محبوبیت گسترده جاوا اسکریپت است. طبق نظرسنجی توسعه دهندگان Stack Overflow 2020، جاوا اسکریپت برای هشت سال متوالی متداول ترین زبان برنامه نویسی بوده است، بنابراین آموزش یک تیم توسعه برای چهارچوب React Native آسان خواهد بود.
با flutter شما باید از Dart یک زبان برنامه نویسی ایجاد شده توسط گوگل استفاده کنید. Dart به عنوان یک زبان بهینه شده برای مشتری، مزایای بسیاری دارد. به عنوان مثال توسعه مؤثر اپ را می توان در نظر گرفت.
خوشبختانه Dart شباهت به سایر زبان های محبوب OOP مانند جاوا و C++ دارد. اگر با هر یک از آن ها آشنا باشید، سریعاً آن را برای کار خود در نظر می گیرید. علاوه بر این، طبق گفته Stack Overflow توسعه دهندگان به Dart بیشتر از جاوا اسکریپت علاقه و توجه دارند.
معماری
React Native از طریق واسط جاوا اسکرپیت امکان ارتباط بین جاوا اسکرپیت و زبان های مادری (اصلی) را فراهم می کند. نحوه کار این روش به این صورت است که دو طرف با ارسال پیام های JSON با یکدیگر ارتباط برقرار می کنند. پیامرسانی ناهمزمان است به این معنی که UI اپ باید روان و هموار باشد. هنوز هم در پایان احتمال وقفه UI وجود دارد زیرا این اتصال بر سرعت ارائه تأثیر می گذارد.
در مقابل Flutter برای برقراری ارتباط با اجزای بومی نیاز به اتصال ندارد. همه چیز از جمله چهارچوب هایی مانند Cupertino و Material Design درون خود Flutter فشرده شده است. به لطف این مزیت اپلیکیشن های Flutter نسبت به اپ های React Native در پلت فرم های مختلف پایدارتر و قابل پیشبینی هستند.
نصب و پیکربندی اولیه
یکی دیگر از موارد تفاوت React Native و Flutter در فرآیند نصب و پیکربندی اولیه است. روند پیکربندی React Native ساده است. در واقع شما React-Native CLI را از طریق خط فرمان به صورت جهانی نصب می کنید. به خاطر داشته باشید شما همچنین به NodeJS و Yarn به عنوان مدیر پکیج نیاز دارید.
با بارگیری باینری برای یک پلت فرم خاص تلفن همراه، می توانید Flutter را نصب کنید. مرحله بعدی افزودن آن به متغیر PATH است. خوشبختانه، شما این کار را می توانید از طریق خط فرمان انجام دهید. با این تنظیم اضافی، Flutter امتیازات React Native را از دست می دهد. در کل نصب آن خیلی ساده نیست.
ابزارهای توسعه و مستندات
React Native مستندات مناسبی دارد. متأسفانه بیشتر به توسعهدهندگان حرفه ای وب متمرکز است که از قبل با جاوا اسکرپیت آشنا هستند و دارای چند رخنه و شکاف است. به عنوان مثال ویژگی های مهمی مانند پیمایش به خوبی مستند نیست. علاوه بر این، یافتن اطلاعات در مورد ساخت کتابخانه های بومی می تواند مشکل ساز باشد.
برخلاف React Native، چهارچوب Flutter مستندات غنی دارد. Flutter راهنمایی هایی با جزئیات همراه با آموزش های گرافیکی و ویدئویی را ارائه می دهد. نکته جالب این است که Flutter چندین ابزار از جمله debugger و Flutter inspector برای کمک به شما در توسعه اپلیکیشن دارد.
رابط کاربری
یکی از موارد تفاوت React Native و Flutter که از نظر کار با چهارچوب موردنظر اهمیت دارد، رابط کاربری است. با کمک اتصال جاوا اسکرپیت، React Native اجزای بومی را برای هر سیستم ارائه می دهد. این ویژگی امکان ایجاد ظاهر و حسی را که نسبت به کاربردهای بومی Android و iOS وجود دارد، فراهم می کند. مزیت برجسته این است که React Native دارای اجزای آماده زیادی برای استفاده به عنوان بلوک های ساختاری است.
متأسفانه اشکالاتی نیز وجود دارد. به عنوان مثال تکرار UI پیچیده در یک اپلیکیشن React Native دشوار است. همچنین اجزای React Native می توانند در پلت فرم های مختلف رفتار متفاوتی داشته باشند. Flutter دارای ابزارکهای UI است که درون خود به صورت فشرده وجود دارند، این بدان معناست که ایجاد اپلیکیشن های مشابه بومی کار ساده ای است. بدون نیاز به جستجوی کتابخانه های مشخص ثالث – یک کتابخانه بزرگ از ابزارک های چهارچوب کافی است. علاوه بر این، اپلیکیشن های Flutter در همه پلتفرم ها سازگار هستند.
بهره وری توسعه دهندگان
React Native دارای قابلیت استفاده مجدد بسیار بالای کد در پلتفرم ها است. بعلاوه بسیاری از کتابخانه ها در آن توسط هیئت devs ایجاد شده اند که می توانند به عنوان بلوک های سازنده برای سرعت بخشیدن به توسعه استفاده شوند. علاوه بر این React Native دارای ویژگی بارگیری مجدد است که به شما امکان می دهد بدون تغییر مجدد برنامه، تغییرات را در برنامه خود مشاهده کنید.
اما Flutter نیز از ویژگی بارگیری مجدد برخوردار است، به این معنی که شما می توانید به سرعت هر تکراری را سریع انجام دهید و بلافاصله بازخورد دریافت کنید. همچنین چهارچوب Flutter تدوین سریع اپ را ارائه می دهد.
حمایت مشارکت کنندگان
وقتی نوبت به چهارچوب توسعه منبع باز می رسد، داشتن جامعه وسیعی از مشارکتکنندگان مهم است. نکته قابل توجه اینکه React Native چنین چیزی را دارد. در مورد Flutter باید گفت که جامعه مشارکتکننده آن نسبت به React Native کوچکتر است، البته این چهارچوب دیرتر معرفی و عرضه شده است و حمایت از آن نیز به طور پیوسته در حال رشد است.
در این مقاله به بررسی دو چهارچوب توسعه اپلیکیشن چند پلتفرمی Flutter و React Native که محبوب و مشهور هستند پرداختیم و در مورد تفاوت Flutter و React Native بحث کردیم. با بررسی کلیه مزیتها و معایب میتوان نتیجه گرفت که هر دو چهارچوب برای توسعه اپلیکیشن چند پلت فرمی مناسب هستند و به خوبی جوابگوی نیاز توسعه دهندگان برای کدگذاری اپلیکیشن هدف هستند.
سؤالات تحقیق
Flutter و React Native چه هستند؟
یک پایگاه یا پلت فرم هستند که در آن توسعه دهندگان برنامه ای را کدگذاری می کنند که می تواند روی چندین پلت فرم با همان کد منبع/کدگذاری اجرا شود.
زبان برنامه نویسی Flutter و React Native به ترتیب چه است؟
جاوا اسکرپیت و دارت.
مزیت «اجزای آماده زیاد برای استفاده به عنوان بلوک های ساختاری» به کدام چهارچوب و همچنین معیارهای مقایسه ای مربوط می شود؟
React Native و معیار رابط کاربری